СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 50 685
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 255
  • гр.София
 Писах на Шапчицата,макар че сами сте  изровили нужната информация. Да видим,може още акъл да ни даде.

# 256
Съжалявам че нямам време, но само да добавя че към тези обобщени искания можем да добавим и искания във връзка с подобряване условията за вече приетите деца- например по- висока сума за  годишна издръжка, по- добри условия за персонала, засилен контрол над храните и фирмите доставчици за храна в ДГ и т.н.

# 257
[(2)
много е важно да се алармират медиите. няма ли медийно отразяване - все едно не е имало протест.

Сещам се, че една майка, Нана77, работи като журналист в дир.бг и е по принцип активен участник във форума, но тук за съжаление не съм я срещала, защото детето й е прието...

Все си мисля, че нещо можеше да се отрази тези дни във връзка с очевидно намалените бройки, обявените нулеви приеми в дадени градини и т.н.

# 258
  • София
Мамчета не мислите ли , че времето е малко за организация и че няма да има достатъчна информираност на заинтересовани мами , все ми се струва , че там ще отидем малко мами на които няма да обърнат внимание - дано греша - далеч съм от организация на подобни мероприятия , но отново ви казвам моето семейство сме "за"идеята  Hug

# 259
 Присъединявам се,когато и да е. Там сме с мъника

# 260
....
много е важно да се алармират медиите. няма ли медийно отразяване - все едно не е имало протест.

п.п. аз ще дойда на един такъв протест.

п.п.п има и нещо такова, че за да се съберат "група майки на разходка с децата си" пред кметството не е нужно разрешение, нали Simple Smile но тогава събирането не може да се нарича митинг, демонстрация или манифестация.

имайте предвид, обаче, че пред кметството няма много празно място за събиране...

jam, кажи малко повече по въпроса за PR отразяването, че хич не съм наясно...Кога да уведомим медиите? Мога да се обадя по всяко време на журналистката от БиТиВи, с която правихме репортажа за петицията, както и на журналистката от TV2, с която правихме втория репортаж. Първата няма деца, млада е (Мария Ванкова) и е малко далеч от проблематиката. Втората, от TV2, Гергана Мирчева се казва, има дете, което посещава вече ДГ, но тя е доста в час с нещата, солидарна е с останалите майки от позицията на родител. Ще има медийно отразяване със сигурност, но кога да им кажа? 

# 261
Странно, че от СНБМ не се включват... newsm78

Хм, аз нещо вече се съмнявам, че родителските организации защитават позицията на родителите... по-скоро гонят някакви техни си цели... или само на мен така ми се струва newsm78

Не мила, не гонят техни интереси. Просто са едни преуморени доброволци с лични проблеми от време на време. Като всеки нормален човек.

Пожелавам ви успех, аз закъсах с лични проблеми и съм аут за неопределено време. Но ще чета и ако имам възможност ще се включа по-натам.

# 262
  • София
Wingels, аз съм лаик почти колкото и ти в областта на протестите. правили сме няколко публични събития и един протест. обикновено е добре поне 1 ден по-рано да се информират медиите, за да има време да се организират.

с nana77 може да се свържете на ЛС, за да помогне със съвет или друго относно разпространяването на информацията из онлайн медиите.

# 263
jam , благодаря.

blueeyes , познаваш ли Нана77 или аз съм недоразбрала нещо? Ако я познаваш, моля, пиши й, да се включи ако има възможност и да ни даде акъл.

Аз ще се обадя по телефона на Гергана Мирчева от TV2 и ще я поразпитам как се прави медийното отразяване.  Peace

# 264
Момичета, аз също ще дойда да подкрепя този протест, това което се случва с яслите и градините е пълно безобразие.

По въпроса кога да се уведомят медиите - задължително е поне  два дена преди протеста да бъдат уведомени. Процесът по организацията на отразяване на събитие е дълъг, както сигурно се досещате Simple Smile

# 265
Nigella , обясни по-подробно, моля, ако знаеш как се прави. 

# 266
  • София
[(2)

Сещам се, че една майка, Нана77, работи като журналист в дир.бг и е по принцип активен участник във форума, но тук за съжаление не съм я срещала, защото детето й е прието...

Все си мисля, че нещо можеше да се отрази тези дни във връзка с очевидно намалените бройки, обявените нулеви приеми в дадени градини и т.н.

Тук съм, тук съм. Чета ви, вярно, че не пиша, но не е защото синът ми е приет в ОДЗ  Simple Smile

Ето го последното инфо по темата

По-голям е недостигът на места в яслените групи в обединените детски заведения в столицата, каза заместник-кметът Йорданка Фандъкова. Регистрираните в информационната система на детските градини кандидатстващи за яслени групи са около 6000, а местата са 2000, допълни тя. Около 8000 са децата, регистрирани в системата - кандидатстващи за първа група в детските градини. Свободните места са 4000.

Относно протеста - моля пуснете ми на ЛС инфо за протеста - къде, кога и искания. Ще направя каквото мога да бъде отразено.

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 16:32 от nana77

# 267
 И аз ще дойда с малкия. Ще гледам да събера още майки.  Peace

# 268
Ще се присъединим!
Съжалявам, че не мога да помогна с друго освен с присъствие.
Успех на инициативата!

# 269
момичета писах в няколко други форума, отделно съм организирала около 10-12 мами от градинката до нас.
Нека само да се уточним кога и къде ?

Общи условия

Активация на акаунт