Частна детска ясла в София

• 160 487
  • 810
  •   1
Отговори
# 240
Mi6i76 , а можеш ли да напишеш къде другаде сте ходили и какви са ви впечатленията?

# 241
Бърборани Младост 4-смесени усещания,бяхме платили дори депозит,останах да я гледам до 2г /имат много малък двор/
ВИП Дете-Младост 4-откровено не ми хареса.
Коколино Младост 2-апартамент,малко помещение,нямат двор,кухнята им е в помещението за игра.карат дечицата да пресичат по оживен път.
Слънчогледи Панчарево-Хареса ми!Но сериозна такса ,малко кофти път/поне според мен/
Приказната къща/мисля така беше/Мальовица-център-много ми хареса,една от малкото френско говорящи градини-нямат места.
Маргаритка-Бъкстон-смесени усещания-искат депозит от 200 лв+една цяла такса напред/400 лв/ без да се връща депозита,за да пазели място.
Звездичка-Павлово-Хареса ми!Обачече работното им време е до 17-17.30,всеки следващ час е върху 5 лв.
Още една в Павлово/забравих името,ще се сетя и ще напиша/,преди колелото на Пушкин-много ни хареса-няма места.
Слънчице-кв.Витоша-много ни хареса!На 02.08 ни дават документите за прием,седмица след това съобщават,че не приемат документи,защото от 01.09 не е ясна съдбата им.

Всички изброени ясли-градини са с такси 400 е -500 лв./с изключение на Слънчогледи,където е 700/
Скоро предстои да гледаме Светлина в центъра на ул.6-ти септември/откриване 01.09/такса 600 лв,искам да погледна какво ново има при тях-това е мисля 3-тата градина от веригата им една в Зона Б-5 и една в Овча Купел имат.
Ориентирахме се във всички,които са близо до местоживеене и работа,за нас е важно това.Малките се изморяват от дълги разстояния,а и според мен е удобно да е наблизо.

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 22:49 от Mi6i76

# 242
Mi6i76 , благодаря за инфото, много синтезирано и стегнато!  Hug
Градините, които си посетила, имат ясли за деца под 3г., нали така?

Малко уточнение - на ул. Мальовица в центъра, зад Радисън хотел, се намира т.н. Френска Детска Къща "Приказната фея". 
Въпрос: казваш "една от малкото френско-говорящи ЧДГ" - кои са другите?  newsm78 Защото аз други не знам да има, не съм чувала, ако изключим градината към френския лицей "Виктор Юго", която сме коментирали многократно тук във форума: 1) тя е градина за деца над 3г.; 2) много е скъпа, поне според общо приетите разбирания за скъпо. Та, ако знаеш други ЧДГ с френски, моля те кажи ми ги.  Peace
Въпрос за "Приказната фея" : казаха ли ти каква ще бъде съдбата на яслата им, която се намира на ул. "Хаджи Димитър" ? Чух слухове, че ще я закриват.

Имам и още едно питане Simple Smile. Кажи ми, моля те, какво знаеш за новата градина "Светлина" на ул. "6-ти септември" - къде точно е адреса? Да отида да я видя. Не знаех, че "Светлина" е верига от градини, знам само за тази в "Зона Б-5" на ул. "Одрин". 

# 243
Момичета здравейте.Бях писала малко по-нагоре за една нова ясла в Младост3,но ме обвиниха в реклама.Понеже виждам че има питащи мами за Младост,пак ще кажа за нашата ясла-и тя е в апартамент,но с отделни спалня,трапезария и стая за игра.Не е невероятен лукс,но отношението което предлагат е невероятно.Сина ми изобщо не плаче,имат оградена градинка,прекарват немалко време навън,рисуват,моделират,играят игрички-знае вече доста и госпожите имат отношение-не са бездушни работещи за пари лели.Пак казвам-не е лукс,но е чистичко,приятно и ги гледам на скайпа от време на време.

# 244
wittle wingels Благодаря ти много  Hug ами дано помагам с това инфо,нали знаеш хората сме различни и всеки прави избор понякога на база собствени желания за детенцето си,а малките искат всъщност обич,закрила,топлина и уют.
Относно Приказната Фея,много ми хареса,но независимо,че се уговорихме за посещение за конкретен ден и час,момичето което ни прие не ни каза каква е таксата.Каза отново да се обадим на директорката./каква беше тази тайнственост ,така и не разбрах/,нали все пак на крака си отишъл.Нищо не са споменали за градината на ул.Хаджи Димитър и честно казано от теб разбирам,че има такава.Други френско-говорящи май наистина няма/Виктор Юго/ е само една мечта!Много е хубаво там.Познавах майка с 3 деца и те ползваха невероятни отстъпки/поради бройката на децата/.Ако чуеш нещо напиши ,аз също се интересувам от френските градини.
Иначе за Светлина ето най-новото инфо:
http://www.svetlina.net/garten_01_bg.html
Ние се обадихме и бяха доста любезни,обясниха,че имат малко довършителни дейности и стартират на 01.09 ,малко обаче се колебая ,защото ще ни е доста далече.

# 245
Mi6i76, таксата в Приказната фея е 400 лв - по инфо от м.април от една майка тук във форума - veselinka - чието детенце е там. Тя ако прочете това, дано се включи пак да каже дали има някаква промяна ( мога да й пиша ЛС ако трябва). Яслената група в "Приказната фея" я отвориха в отделна къща на ул. "Хаджи Димитър", по-късно, през 2007 г. мисля. Там приемат деца под 3г., но желателно около 1 г., макар че имаха и непроходило 10 месечно бебе (слагаха го в проходилка). Аз познавам дете на приятелско семейство, което посещаваше първо яслата там, после градината на ул.Мальовица. В яслата не ги занимават с френски, само в градината. Ето снимки на яслата от сайта им: http://www.prikaznatafeya.hit.bg/galeryBG/Iasla/index.html

# 246
моля някой да ми каже какви са условията в ЧДГ Пламъче и цени....много благодаря

# 247
Привет и от мен. Simple Smile

Септември ще давам малкото на ясла, тогава ще е на 10 месеца. Някакви референции за Палечка в Лозенец? Мисля да проуча Светлина, Космос-кидс и Приказната фея (яслата на Х. Димитър). Изчетох всичко, но молбата ми е, ако има някой с референции за други добри ясли в района център, Лозенец или Изток, ще съм безкрайно благодарна! Simple Smile   bouquet

Благодаря предварително за помощта.   bouquet

# 248
  • София
Олеле Боже, вие направо ме ошашавихте... Аз тръгвам на работа февруари, тогава синът ми ще е на годинка. Кога трябва да започна да търся ясла, както виждам вие ги обикаляте една по една, ама има ли места?!

# 249
Олеле Боже, вие направо ме ошашавихте... Аз тръгвам на работа февруари, тогава синът ми ще е на годинка. Кога трябва да започна да търся ясла, както виждам вие ги обикаляте една по една, ама има ли места?!

Някъде има места, другаде - не. В предпочитаните ЧДЯ и в тези с по-ниски такси, по принцип места няма. Но трябва да ги обиколиш лично и да добиеш впечатления, да разговаряш лично с директорките. Според мен трябва да предвидиш няколко месеца за това и не забравяй, че бебето ще се нуждае от период на адаптация.
Имай предвид, че колкото са по-малки децата/бебетата, толкова е по-трудно.
По принцип навсякъде предпочитат да взимат по-големи бебета, ако може ходещи стабилно и ако може говорещи - още по-добре.  Mr. Green

ПП. Лично аз мисля, че поредността на събитията трябва да бъде : 1) настанявам детето в ДЗ успешно; 2) връщам се на работа.

# 250
  • София
Ами, аз съм си харесала ЧДЯ "Цветенце", обадих се днес и жената каза, че няма проблем да го вземат февруари. Каза да отида да разгледам и да поговорим. Grinning Добре ми звучи.

# 251
за частната детска ясла в Люлин-Криси,знам че таксата е 450 лв.,имат малък двор,самостоятелна сграда,медицински персонал.влизала съм вътре,за да взема племенника си и имам добри впечатления от базата.освен това близо до детската ясла има и частна детска градина,така че като станем на 3-4 ще се прехвърлим в съседната сграда.

# 252
за частната детска ясла в Люлин-Криси,знам че таксата е 450 лв.,имат малък двор,самостоятелна сграда,медицински персонал.влизала съм вътре,за да взема племенника си и имам добри впечатления от базата.освен това близо до детската ясла има и частна детска градина,така че като станем на 3-4 ще се прехвърлим в съседната сграда.

Явно си нова във форума и сигурно не си чела случката с потресаващата безотговорност и небрежност на персонала в ЧДЯ "Криси" в Люлин: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420570.0

Аз въобще не бих си помислила да си дам детето там, и на теб препоръчвам да стоиш по-далеч от тях. А междувременно може да ги затворят или най-малкото да ги санкционират, чакаме резултатите от проверката.

# 253
Привет на всички,
Моля ви да ми кажете за ясли в Света Троица и центъра, ако знаете цени, работно време, телефони.

# 254
Мога да помогна с Приказната фея - http://www.prikaznatafeya.hit.bg/ , таксата е 500 без храна. Мисля, че имат няколко свободни местенца. Космос кидс - http://www.cosmos-kids.org/ - 700 без храната. Мн е приятно, в уютно, малко дворче, говорят на децата само на английски. Имат едно свободно място в момента (или поне имаха тази седмица). Провери и в "Ние, врабчетата", макар аз да не съм очарована от него. То е на "Любен Каравелов" 54. Simple Smile  Peace

Общи условия

Активация на акаунт