Египет - трета тема

• 51 666
  • 705
  •   1
Отговори
# 390
  • Beyond the Frontiers
Момичета, истина е че червено море е по-екзотично, но предвид зимния сезон, няма кой знае колко за виждане в него (мое мнение, аз бях там декември месец). разбира се, не е за изпускане, но предвид краткото време на престой и пълната невъзможност да се види всичко в Египет за седмица или 10 дена, според мен е по-добре да се наблегне на историческите забележителности. Но ако престоят е ограничен само в Хургада и както по-горе някой писа, че вече нямало организирани конвои до Луксор и т.н. , то в Хургада освен да ходиш на гмуркане, сафари, посещения на бедуински селища- друго няма какво да се види. Според мен разходките с корабчета не са добра инвестиция Simple Smile
   bouquet

Това не значи, че няма такава екскурзия. Аз лично я правих февруари месец - никакъв проблем и не бяхме с конвой.

# 391
Мимидони, Гифтун и райският остров са едно и също нещо, но има различни плажове, на които водят туристите  Peace
Тази Източна морска разходка на мен нищо не ми говори  newsm78

Излишно е просто да се сравнява Червено море с Гърция и Турция. Като става дума за подводен живот и гмуркане Червено море се конкурира със съвсем други места  Peace

Едно от основните предимства на Хургада е близостта и с Луксор и посещението на старините там е направо задължително, освен ако човек не е с много малко дете или почива там посред лято. Peace

# 392
ето ви 2 снимки от въпросната разходка с корабче  в червено море Peace

# 393
Ето и от мен снимки по време на пътуването до Гифтън.

# 394
Мерси за снимките! Разсъних се по много приятен начин  Hug

# 395
  • София
Днес "Глобусът" по БТВ беше за Египет. Пак ми се прииска да съм там  Sad. Казаха, че ще са няколко предавания  Grinning.

# 396
  • Beyond the Frontiers
Аз пък гледйки снощи филма "Мумията" твърдо реших, че ще ходя пак в Египет, но не по работа, а за да обиколя "по-неизвестните" места, които не са част от туристическите маршрути. Peace

# 397
Като спомена Мумията и се сетих, че се скъсах от смях с една тема - Изцепки на бащите относно децата - там една мама разправяше как момченцето им, като се учело да ходи, си изпъвало ръцете напред, за да пази равновесие, и бащата като го видел, възкликвал" "Мумията се завръща!" Joy

Иначе и аз искам за пореден път в Египет, обаче скоро няма да стане   Thinking Въпреки това миналата вечер сънувах, че съм се загубила в Кайро  Laughing

# 398
Има ли вече новогодишни оферти за Шарм?
Нищо не намирам, само за Хургада има май  Thinking

# 399
  • Beyond the Frontiers
Нещо резнаха чартърите до Шарм. Дори редовни няма.

# 400

Какво значи няма редовни? Ако се кацне в Кайро няма ли да може да се ползват вътрешните до Шарм? Sad

# 401
  • Beyond the Frontiers

Какво значи няма редовни? Ако се кацне в Кайро няма ли да може да се ползват вътрешните до Шарм? Sad
Мисълта ми беше по -различна.
Има редовни полети естествено.

# 402
Момичета, с интерес следя темата, защото ми предстои скоро пътуване до Египет. И аз като вас се интересувам от екскурзиите на място в Хургада. Ето какво още намерих и предполагам ще е интересно за всички.

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2479005/an/0/page/0#Post2479005

Тръгваме на 24.10, хотел Алф Лейла Ва Лейла. Поздрави на всички!

# 403
О, чудесни снимки наистина. Благодаря, че ги сподели с нас. Обичам фоторазкази  Peace
Приятно изкарване! Peace Едно леко уточнение - хотелът е Алф Лейла Уа Лейла  Peace

# 404
Ехааа, страхотни снимки.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт