Египет - трета тема

• 51 597
  • 705
  •   1
Отговори
# 510
Пускам и останалите албуми на Мимидони :

Хургада, Райски остров

Хургада, Сафари

Луксор

1001 Нощ, Хургада

Лили, Елку-Елена ти е дала инфо и от другата гледна точка (финансово-техническата), така че не можеш да се оплачеш  Peace Тук взаимно се допълваме  Mr. Green

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 15:05 от Old Sport

# 511
Снимките са страхотни!  Flutter

# 512
Здравейте! Като цяло съм нов, но смея да кажа, че изчетох доста неща от трите теми, не знам какво ми е останало в главата като информация, но ще карам по спомени Wink
Познавам се лично с Old_sport Wink Най-искрени поздрави към нея Wink Страшна е!

Та, заради страстта ни (на мен и сестра ми) към арабския свят, след като преди месец бяхме в Измир и Кушадасъ, решихме за Нова година да отидем до Египет. Очакванията ми за Турция бяха МНОГО големи, защото много ми харесва тази страна и реалноста, надмина всичко, което очаквах.. уникално, как да е Wink
Та, малко вметка - сестра ми работи в чужбина и си е в България от 15 декември до 15 януари...
Та, именно заради това не можем да се възползваме от LAST MINUTE и други подобни оферти, защото времето ни ограничава.

Заех се аз да разгледам оферти! Почти навсякъде са едни и същи.
Реших да отида на масто в Алма тур, в офиса им на Триадица.

Има оферти за Хургада, Хургада + Кайро, и Круиз по Ник - за който са свършили местата

Спрях се на Хургада + Кайро - лети се София Кайро, една нощувка там и 6 в Хургада.

Тръгване на 28 декември, връщане на 4 януари. - база ол инклузив
Хотелите които ми препоръчаха и ме устройваха като цени - The Grand Plaza Resort 4* - 755 евро на човек - записах си, че пътя дели хотела от плажа, има дискотека и неотопляем басейн (както ме посъветва ОЛД СПОРТ ДА ТЪРСЯ)

Другият хотел е от същата верига THE GRAND HOTEL PLAZA 4*+ - 783 евро - хотела се намира на плажната ивица, и има отопляем басейн
--------------
Така, всичко ОК, като цяло цените са приемливи, но после ми предложиха оферта от 19 декември!!! Категорично засега съм се спрял на нея. За вторият хотел, който е на плажната ивица. И ако се лети на 19 декември цената е 443 евро. Т.е. над 300 евро е оскъпяването заради Нова Година.
Довечера ще говоря със сестрата по скайпа и мисля утре да запазвам Wink
През това време ще продължавам да чета, но според мен този вариант е много по-устройващ от този за Нова година Wink НГ ще си я караме в БГ живот и здраве Simple Smile

# 513
ForskiBlush Blush  Peace
Според мен е много по-удачно да се спестят парите и да се отиде преди НГ  Peace Така или иначе отивате, за да разглеждате, а не за едното ядене и пиене (него си го има така или иначе). Много хора могат д апочиват само около НГ и затова напливът е голям, съответно това качва цените. Да не говорим за хаосът по летищата  ooooh!
За хотелите да кажат хора, които са отсядали в тях респ. били са на Inspection trip  Wink

# 514
  • Beyond the Frontiers
Не съм посетила тези хотели, но намирам това за втория:
Нашият коментар:
Хотел с неголяма зелена територия, уютен плаж в лагуна. Хотел с много спортни развлечения. Препоръчва се за младежи и семейства с деца.

Допълнителна информация:
В момента главният ресторант е закрит за ремонт.

Информацията е от страницата на Тез тур.

Определно за нова година дигат двойно цените. Аз също съветвам клиентите си да отидат преди или след празниците.
Цената ми се вижда малко височка за 4 звезди. Ако датата на пътуване е 19-ти, може спокойно да се изчакат ласт минитите. Преди празниците няма такъв наплив за пътуване. Офертите излизат около 2 седмици преди датата на пътуване.
Ето например в момента за дати 21 и 28 ноември:
РЕГИОН   ХОТЕЛ   КАТЕГОРИЯ   ПАНСИОН   ЦЕНИ ОТ:   
HURGHADA   HURGHADA PHARAOH CLUB HOTEL   3 *   AI   169   Eur
HURGHADA   HURGHADA PHARAOH CLUB HOTEL   3 *   HB   199   Eur
HURGHADA   PHARAO HOTEL AL MASHRABIA HURGHADA   3 *   HB   200   Eur
HURGHADA   ZAHABIA VILLAGE & BEACH RESORTS   3+ *   HB   221   Eur
HURGHADA   ROYAL PALACE   4 *   HB   233   Eur
MAKADY BAY   HARMONY MAKADI BAY HOTEL & RESORT   5 *   HB   237   Eur
SAFAGA   LOTUS BAY SAFAGA   4 *   HB   241   Eur
SAFAGA   HOLIDAY INN SAFAGA   4 *   HB   243   Eur
HURGHADA   PHARAO HOTEL AL MASHRABIA HURGHADA   3 *   AI   248   Eur
HURGHADA   KING TUT   4 *   AI   257   Eur
HURGHADA   CHARM LIFE PARADISE RESORT   3 *   AI   269   Eur
HURGHADA   ZAHABIA VILLAGE & BEACH RESORTS   3+ *   AI   272   Eur
HURGHADA   SUNNY DAYS PALMA DE MIRETTE   4 *   AI   284   Eur
HURGHADA   SPHINX HOTEL   5 *   AI   284   Eur
MAKADY BAY   HARMONY MAKADI BAY HOTEL & RESORT   5 *   AI   288   Eur
SAFAGA   HOLIDAY INN SAFAGA   4 *   AI   291   Eur
HURGHADA   ROYAL PALACE   4 *   AI   293   Eur
HURGHADA   PYRAMISA BLUE LAGOON   5 *   AI   293   Eur  - този е добър хотел
SAFAGA   LOTUS BAY SAFAGA   4 *   AI   295   Eur
HURGHADA   SUNNY DAYS EL PALACIO HOTEL   5 *   AI   296   Eur - приличен
HURGHADA   SEA STAR BEAU RIVAGE   5 *   HB   299   Eur
HURGHADA   MAGAWISH SWISS INN RESORT   4 *   AI   305   Eur
HURGHADA   CORAL BEACH ROTANA RESORT   4 *   AI   314   Eur
HURGHADA   SUN RISE HOLIDAYS   5 *   AI   314   Eur   - приличен
HURGHADA   ALBATROS AQUA VISTA RESORT & SPA   4 *   AI   320   Eur - приличен
MAKADY BAY   AL NABILA GRAND   5 *   AI   330   Eur
HURGHADA   DESERT ROSE   5 *   AI   331   Eur
HURGHADA   ALI BABA   4 *   AI   341   Eur
HURGHADA   SEA STAR BEAU RIVAGE   5 *   AI   341   Eur
HURGHADA   LTI PYRAMISA BEACH RESORT SAHL HASHEESH   5 *   AI   347   Eur
MAKADY BAY   SERENITY MAKADI HEIGHTS   5 *   UAI   365   Eur
SOMA BAY   IMPERIAL SHAMS ABU SOMA   5 *   UAI   366   Eur
HURGHADA   SUN RISE HOLIDAYS   5 *   UAI   368   Eur
MAKADY BAY   STELLA MAKADI   5 *   AI   372   Eur  - много добър хотел
HURGHADA   LTI PYRAMISA BEACH RESORT SAHL HASHEESH   5 *   UAI   374   Eur
SOMA BAY   INTERCONTINENTAL ABU SOMA RESORT   5 *   HB   396   Eur   - препоръчвам, отговаря на звездите
MAKADY BAY   STELLA MAKADI   5 *   AI+   426   Eur
SOMA BAY   INTERCONTINENTAL ABU SOMA RESORT   5 *   AI   564   Eur
SOMA BAY   INTERCONTINENTAL ABU SOMA RESORT   5 *   ROYAL AI   630   Eur

Мнението е лично мое и се дължи на посещението ми в тези хотели Peace

# 515
А тези цени какво включват?

# 516
  • Beyond the Frontiers
Стандартния пакет - чартър, трансфери, 1 нощувка в Кайро, 6 нощувки в Хургада - на база според избрания хотел, застраховка. Доплащат се летищни такси, виза 15 долара на място.
Това е пакета при всички туроператори, като има вариации в броя нощувки в Кайро.
Малко по-различна е програмата при круиза по Нил, където има екскурзии включени в цената.
Горе е ласт минит на Тез тур, мога да пусна и на Алма тур, Астрал и т.н., но Тез тур имат повече хотели и цените са малко по-ниски.

# 517
Към горепосочените цени прибавете и няколко % комисионна за полезност на темата (средствата се събират във Фонд "Посещение на Египет от най-закопнелите  пищещи тук" - на ротационен принцип)  Money Joy

# 518
  • Beyond the Frontiers
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Най-обичам да "продавам" Египет. Фактът, че съм толкова впечатлена от страната и преживяното, прави работата удоволствие.

# 519
Ти поне изкарваш пари от това, пък аз само акъл давам  Crazy (Ама кой както си постели  Twisted Evil)

# 520
  • В града на тепетата
Преди една седмица  се върнахме от Египет. Беше невероятно! Бяхме голямя компания и на никого не му се тръгваше последната вечер. Много сме доволни и от хотела ни в Хургада - SEA STAR. Ходихме и на доста от екскурзиите - Кайро, Луксор, сафари в пустинята и морска разходка Ел Гуна. Впечатлена съм от Червено море - толкова красив подводен свят  с пъстроцветни риби и корали не съм виждала. А на морската ни екскурзия бяхме в залива на делфините и редом с корабчето ни плуваха делфини.

# 521
  • Beyond the Frontiers
Да и Алма тур пускат. Тяхната е от типа един плаща на 100%, а един на 50%. При ласт минит винаги има риск - да е пълен самолета, да няма толкова голям избор на хотели и т.н. Но ако не държите на 100% да пътувате с даден туроператор, места винаги се намират и цената е определено по-добра.
Лично според мен преди празниците не е толкова голям наплива за пътуване.

# 522
Има вариант да си наемете собствен гид, който да ви закара до местата, които искате да видите - това го направи една съфорумка Роксан с моя помощ и останаха много доволни. Проблемът е, че гидът, за който говоря, нещо ми изчезна от погледа  и не мога да гарантирам, че още е в Кайро. Просто загубих контакт с него. А друг не бих ви препоръчала без да го познавам лично.

Появявам се точно навреме, ако мога да съм от помощ. Все още пазя мейла на гида, който Old Sport ни препоръча, така че ако някой има нужда, мога да предам щафетата  Wink
Зачетох се в темата - ноември дойде, спомените от миналата година ни нападнаха и неангажиращите ни разговори с половинката как пак ще се разходим до Египет се превърнаха в твърда решимост.
Ако не ни мине котка път, заминаваме в събота. Дебнах няколко седмици за добри ласт минити, освободихме програмата за една седмица напред и си резервирахме много добра оферта на Он травел. Дано да не берем ядове, защото се спряхме на Pyramisa blue lagoon, цената на пакета е 200 евро (естествено без визата и летищните такси). Тази път сме с приятели Simple Smile. Не смея да кажа със сигурност "тръгваме!" защото снощи пуснах онлайн резервация и утре ще я плащам. Иначе, пробвах ласт минета на он травел лятото за Турция и съм много доволна - нямаше никаква издънка.
Но повече - утре след като се прибера с договора  Wink
Сега ще трябва да се втурна презглава през темите за да си опресня спомените и да не изпусна нещо интересно, ако се е появило междувременно.
Иначе, дълго отбягвах темата, защото просто ме болеше да чета за прекрасните преживявания на съфорумките в тази древна земя, докато аз съм заседнала тук. Вече изчистих проблема  Laughing и съм тук!
Ако на някой му трябва мейла на гида на Оld sport, пишете ми на лични.
И, Боже, щях да пропусна, Old Sport, честито за прекрасното събитие, което ти предстои!   bouquet

# 523
Рокси, мерси! Hug Да ви се връща!!!
Значи ви е хванал египетският вирус и вас..много се радвам  Twisted Evil С Египет е така - или ти харесва и (искаш да) се връщаш отново и отново, или ги намразваш и не си и помисляш повече за там.
Проблемът е, че доста след като вие ходихте, се опитах да се свържа с Хасанчо и не успях, макар че упорито му писах на въпрсония мейл. Все пак, ако някой иска да опита, лошо няма. После да каже какво-що  Peace
Стискам палци всичко да е наред и да си изкарате идеално. Излишно е да споменавам, че очакваме отчет  Twisted Evil

# 524
  • Beyond the Frontiers
Рокси, можете да сте спокойни хотелът е лично за мен добър. Попада в топ 5 на препоръчвани хотели с добро съотношение цена - качество.
Пратих цялата рода все там  Peace

Общи условия

Активация на акаунт