

Този кекс и аз не помня от къде го имам.Още в ученическите години го правехме с мама.Тя от къде има рецептата не е ясно.Предаване от листче на листче и от тетрадка на тетрадка.
Много бързо става, вкусен е и идеален за закуска или за кафе.
Надявам се да ви хареса.
Ябълков сладкиш с орехи - стъпка по стъпка


Рецептата е за ч.ч с вместивост 200 гр.сухи съставки като захар, брашно и др.
3 яйца
2 ч.ч брашно - 400 гр.
1 ч.ч захар - 200 гр. - с това количество захар кекса не става много сладък.Аз така го обичам а и пудрата захар добавя сладост.Ако обичате по сладко добавете малко повече захар.
2 ч.ч нарязани ябълки
шепа нарязани орехи
1 бакпулвер
1 к.л канела или ванилия (а може и двете)
3/4 ч.ч олио - аз измерих точно13 с.л
Разбиваме яйцата и захарта докато захарта се стопи.Прибавамя олиото и отново разбъркваме.Добаваме брашното и бакпулвера.Разбиваме до гладка смес.Добавяме нарязаните орехи и ябълки, канелата или ванилията.
Печем в кексова незалепваща форма или във форма за торта застлана с хартия за печене.
Аз пека на горен и долен реотан на не повече от 200 градуса докато се надигне кекса и след това на 180 докато от него при проба излиза суха клечка за зъби.
Още потъл се наръсва с пудра захар.