Ябълков кекс с орехи - още едно ябълково изкушение от Бъни

• 34 556
  • 25
  •   1
Отговори
Дано да няма подобна рецепта вече Embarassed.Ако е така моля да ме извинете Embarassed
Този кекс и аз не помня от къде го имам.Още в ученическите години го правехме с мама.Тя от къде има рецептата не е ясно.Предаване от листче на листче и от тетрадка на тетрадка.
Много бързо става, вкусен е и идеален за закуска или за кафе.
Надявам се да ви хареса.
Ябълков сладкиш с орехи - стъпка по стъпка

Рецептата е за ч.ч с вместивост 200 гр.сухи съставки като захар, брашно и др.
3 яйца
2 ч.ч брашно - 400 гр.
1 ч.ч захар - 200 гр. - с това количество захар кекса не става много сладък.Аз така го обичам а и пудрата захар добавя сладост.Ако обичате по сладко добавете малко повече захар.
2 ч.ч нарязани ябълки
шепа нарязани орехи
1 бакпулвер
1 к.л канела или ванилия (а може и двете)
3/4 ч.ч олио - аз измерих точно13 с.л
Разбиваме яйцата и захарта докато захарта се стопи.Прибавамя олиото и отново разбъркваме.Добаваме брашното и бакпулвера.Разбиваме до гладка смес.Добавяме нарязаните орехи и ябълки, канелата или ванилията.
Печем в кексова незалепваща форма или във форма за торта застлана с хартия за печене.
Аз пека на горен и долен реотан на не повече от 200 градуса докато се надигне кекса и след това на 180 докато от него при проба излиза суха клечка за зъби.
Още потъл се наръсва с пудра захар.

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 10:15 от Бъни

# 1
Това кексче всички го знаят предполагам, но е хубаво някой да се подсети като се чудиш какво да сготвиш,  Grinning Исках да покажа  колко странен се получи кекса в обърната форма. Shocked

Сместта стана по-гъста от нормално и се е надиплил отдолу. Laughing

# 2
  • Варна
Звучи лесно, икономично и вкусно. Записвам си го и ще го пробвам /само да мине времето на козунаците  Embarassed /

# 3
Ксения много интересно наистина се е получило  newsm78.Това отстрани как така е излезнало Shocked много се е надул.То отстрани като мъфини са ти се получили Wink
Аз моя исках още да бухне но не би.За подарък го правих този път и както винаги човек като се старае най много  ooooh!.
EliZ наистина е много лесен и икономичен.На мен незнайно защо винаги ми остават ябълки.Все ги купувам да ги ям пресни и все нещо бъркам с тях Embarassed

# 4
Бъни страхотна рецепта,благодаря  bouquet

А относно вечно оставащите ябълки и при мен се получава така Wink

# 5
beniii  smile3501 идеален е станал.Радвам се, че сподели.Днеска пак ми се яде от него, но ябълки нямах та забърках едни злополучни мъфини.
Чак ме е яд защо ме домързя да скокна за ябълки ooooh!.И сега като ти видях снимката smile3508 ако ми падне чинийката мммм Heart Eyes

# 6
Ксения много интересно наистина се е получило  newsm78.Това отстрани как така е излезнало Shocked много се е надул.То отстрани като мъфини са ти се получили Wink

Това е обърната форма Бъни. Къде виждаш да се е надул? Отстрани са цветчета с листенца. Не личат много заради релефа на сместта.

# 7
Любими са ми ябълковите сладкиши Crazy ще пробвам.

# 8
  • Варна
  food002 ще се пробва задължително

# 9
Привет на всички Simple Smile
Бъни , благодаря за рецептата Simple Smile
Днес го пробвах и стана страхотен (само  че не сложих орехи) !!!

# 10
yaya86 радвам се, че ти е харесал .Въпреки ,че без орехите според мен си пропуснала малко от вкуса.Ама въпрос на вкус Hug

# 11
Бъни, страшно се радвам че попаднах на твоя сладкиш  Grinning
Обожавам съставките и ометох половината смес още преди да съм го сложила да се пече  Crazy
Стана невероятен  Party

bouquet

# 12
Много често правя този кекс.Ако ябълките са много сочни, трябва да се овалят в брашно,за да не стане "глетав" кекс.Една наистина сполучлива и лесна рецепта Hug
Бъни  bouquet

# 13
Тичам за орехи, изглежда страхотно!

# 14
Ехееееееее нови последователи на кекса.Темата се оживила.Сега чакам снимчици Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт