Машина за хляб - 16 част

• 97 525
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 780
по случай деня на майката, купиx подарък на майка машина Arcelik K-2715 със две казанчета(може да пече едновременно 2 различни вида хляб), пробвах един козунак от козуначената тема(да ме извини но не мога да се сетя за автора на рецептата, май името на рецептата беше нещо като "империята отвръща на удара"). ползвах специалната таблица за да намаля размерите на рецептата, щото всяко казанче има вместимост само до 500г. получи се перфектен козунак, благодарности за рецептата

във всяко казанче ползвах еднакво количество продукти, имаше различие само в брашното(ползвах натурално близо с 5лв цена и обикновенно с близо 1,1лв цена за килограм) скъпото натурално брашно нещо не бухна, пък обикновенното беше много добре и на вкус.

ето и снимките:

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 22:50 от Ердинч

# 781
Здравейте,дами!Набутвам се често тук,но само Ви чета и се наслаждавам на майсторските Ви изкушения.Нямам си машинка и не мога да направя вашите чудесии.  newsm45  Въпреки всичко,поздравления за всички Вас!Ще продължавам да преглъщам пред компа,а Вие продължавайте да творите!!!  smile3525

Скъпа не преглъЩай ами си харесай една рецепта и запретни ръкави.при месенето на ръка е много по малка вероятността да сгреШиШ.
та нали ние вси4ки сме месили оЩе преди да съЩествуват тези маШинарии.
пробвай и Ще видиШ 4е и ти можеШ.успех
  Абе аз пак си преглъщам,за месенето-меся често,съпружеското тяло вече ме обвинява,че дебелее,защото все меся и точа.При Вас обаче .........много вкусно и страхотни рецепти!    chef

# 782
сега пък ми се скъса семерина или маншон, незнам как е точно, една червена гумичка,която е на остичката за бъркалката. някакво уплътнение според мен,за да не стърже. Тъкмо се зарадвах ,че ми я направиха ,то пък друго се случи. Машинката е Фиф с две бъркалки. Оказа се че тук няма и незнам дали ще ми намерят .
исках да се оплача. Е - оплаках се.

# 783
  • България
megans, май фаворит ми става хляба с яйца. Наистина е много вкусен и нашия вече го няма /рядко се случва да изядем хляба за един ден/. Затова днес, както писах по-преди, направих един с царевично брашно по ТАЗИ  рецепта. Изпълни контейнерчето до горе, вкусен е, с типичния царевичен вкус:

Поздравления Поли!

# 784
Alisa, Hug! Аляските трябва да се поддържат Wink.

# 785
  • Панагюрище
момичета и момчета, някои правил ли е диетичен хляб и по каква рецепта

# 786
  • На планетата Земя
Нашата одисея с Цветина71 продължава. И аз чакам доставка на моторче за Мулинекса, който беше едва на 12 дни - пеленаче. И на това му викам късмет. Sad

Но страстта си е страст, ръчно, трудно, ама онзи ден замесих ей това пълнозърнесто хлебче. Намерих във Фантастико на щанда за био храни много интересни брашна - слънчогледово, ленено и сусамово и съм сложила вътре по около 20 гр. от всяко. Сигурно може и повече, но реших да не рискувам като за пръв път. Четох, че когато ленът и сусамът са отгоре на цели зърна, не се усвояват така добре от организма. Дали наистина е така?

# 787
Зравейте! И аз да се оплача. Дойде и моето време за провал, така мераклийската се захванах  с   машинката  за един козунак, а такъв номер ми извъртя  брашното, че  накрая в боклука - пукнах се от яд.Толкова се старах,  пуснах четери пъти на предварително месене преди основната програма и  го оплетох  на шестица -толкова труд за едното нищо.Външно добре опечен козунак,а  вътре разтеглящо се  тесто.  Реших да пробвам с  брашно за Бриош - никога повече, за неуспех и през ум не ми мина, явно очакванията ми бяха прекалено големи.  newsm45

# 788
  • Панагюрище
Миле много добре изглежда хляба.

# 789
  • София
Зравейте! И аз да се оплача. Дойде и моето време за провал, така мераклийската се захванах  с   машинката  за един козунак, а такъв номер ми извъртя  брашното, че  накрая в боклука - пукнах се от яд.Толкова се старах,  пуснах четери пъти на предварително месене преди основната програма и  го оплетох  на шестица -толкова труд за едното нищо.Външно добре опечен козунак,а  вътре разтеглящо се  тесто.  Реших да пробвам с  брашно за Бриош - никога повече, за неуспех и през ум не ми мина, явно очакванията ми бяха прекалено големи.  newsm45

Ще споделиш ли с нас какво е това брашно и как точно си пекла козунака. В машината или... И после точна ли ти е рецептата. Да не са били много течностите в тестото.

# 790
Здравейте,имам машина за хляб мулинекс 5000 и до сега съм правила само хляб,става прекрасен.Но сега реших да пробвам и прочутия лимонов сладкиш правих го по рецептата от книжката която е 3 яйца,220 г захар,1 л сол,90г масло 340г брашно 2,5 л мая 1 лимон но тестото ми стана рядко,в смисъл не стана като тестото за хляб,вече се пече но не се надува кои знае колко така ли трябва да е,превя го на 10 програма.

# 791
Dina.K, убедила съм се и аз, че с брашното експерименти не бива да се правят Peace

Счупените машинки бързичко да се оправят, щото иначе притежателките им ще задобреят много в ръчното месене и току-виж направо ги изритали на бунището smile3513.

Айде да публикувам най-после, а Mr. Green?

# 792
mama ico, аз никога не съм правила кекс с мая, но за кекс със сода за хляб или бакпулвер тестото е рядко като каша ... но като е с мая знам ли ....  newsm78
тя програмата за кекс е кратка, 1.25 мисля беше ... струва ми се малко време за кекс с мая, кога ще втаса Thinking

# 793
Толкова е ама знам ли,реших да пробвам нали и за бързия хлаб е толкова.Може ли да ми дадете изпитана рецепта за кекс.

# 794
  • На планетата Земя
polin a, точно така. След този хляб изпаднах в много неловко положение. Мъжът ми хапва от него, мрънка доволно и ме пита: абе защо трябваше да ти я взимам тази машина за 200 лв., я виж какви хубави хлябове и на ръка си правиш.

Иди после и обяснявай за предимствата  Joy

Общи условия

Активация на акаунт