Машина за хляб - 16 част

  • 98 257
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 495
  • София
  • Мнения: 10 858

Махаш бъркалките след последното месене. Аз поне така правя и всичко се вади много лесно.

Програмата, на която пека хляба е за пълнозърнест хляб. От къде мога да прочета кога спира последното месене? Моята машинка е Мулинекс /тази за багетите/. Тя меси, почива, пак меси, пак почива, не мога да разбера въобще кога започва самото печене ooooh!! А няма ли риск да се обезформи хляба, ако само бръкна, за да извадя бъркалките и не го оформя на ръка после?
Дано не звучат глупаво въпросите ми, ама от скоро се уча и ми е трудно още!
Благодаря за съветите   bouquet!

За всяка програма последното месене е различно, ще ги усетиш лека полека. Общо казано дългите програми имат по три премесвания, а кратката (бърз хляб) има само едно. В упътването (голямата книга дето е) има дадени всичси програми в една табличка, коя по колко меси и по минути и оставащи минути, но така е сложно според мен. Аз дори и по време на втасването си вадя бъркалките и хич не ми пука. За две секунди нищо няма да стане, и не става  Mr. Green Да, обезформя се мъничко, но то като си втасва си заема цялата кошничка, така че обезформянето се заличава от втасването   bouquet

Другия начин по който може да се ориентираш е като видиш (когато ползваш дълга програма) че остава около час и половина. Тогава обикновено е последното втасване, бъркаш набързо, вадиш и готово  Heart Eyes

# 496
  • Мнения: 151

Махаш бъркалките след последното месене. Аз поне така правя и всичко се вади много лесно.

Програмата, на която пека хляба е за пълнозърнест хляб. От къде мога да прочета кога спира последното месене? Моята машинка е Мулинекс /тази за багетите/. Тя меси, почива, пак меси, пак почива, не мога да разбера въобще кога започва самото печене ooooh!! А няма ли риск да се обезформи хляба, ако само бръкна, за да извадя бъркалките и не го оформя на ръка после?
Дано не звучат глупаво въпросите ми, ама от скоро се уча и ми е трудно още!
Благодаря за съветите   bouquet!
    Аз имам същата машинка,при всички случаи хляба има много добър вид,няма нужда от допълнително оформяне,а за бъркалките  евентуално  ако останат в хляба  трябва да имаш ключ с него ги изваждаш, другия  вариант е преди да поставиш продуктите  в контейнера   намажи  ги с олио.

# 497
  • София
  • Мнения: 620
Момичета!Какви са тия машини-дадох сумати пари за Мулинекс,а отгоре боята почва да пада,буквите на 1/2 на надписите й ги няма!Работи си екстра де...ама...матеряла е....  Outta Joint

# 498
  • Мнения: 869
Я ми кажетре,значи имам една рецепта за козуначени кифлички,които искам да направя.рецептата е 5 яйца, 1 ч.ч захар,1 ч.ч мляко, 1 ч.ч мас ,1 кубче мая ,кора на 1 лимон и 1 кг брашно.Мога ли да разделя продуктите на половина и да пусна програмата за Тесто за пица(с тази ли програма се меси и втасва??? или трябва да избера някоя от програмите и да изкарам тестото преди да започне да се пече) .Вместомостта максималната на моята машинка е 1 кг.Какво мислите?А ,че съм индианец,такава съм
 Wink

# 499
  • Мнения: 383
Въпрос към Еиндрич, искам да направя Медения Хляб ,обаче няма от къде да взема Джинджър,може ли да не го слагам и ако заместя черния кимион с обикновен ще се получи ли нещо?

може и да не ги слагаш!

# 500
  • Мнения: 383
хляб надолу с главата.   Grinning

оня ден попаднах на един английски сайт, който разправяше за overturning technique , с тая техника се постига много добре опечен хляб и много добра коричка.

-30 мин. преди свършване на програмата за печене изключи машината от щепсела,
-набързо извади контейнера,
-затвори капака за да не изстине машината
-извади и хляба набързо от контейнера
-намушни хляба отдолу и на диагонал(както на снимката)
-обърни я и я сложи пак в машината (както на снимката)
-включи машината
-цялата операция е близо с 1 мин. времетраене




 newsm78

# 501
  • София
  • Мнения: 372
От къде мога да прочета кога спира последното месене? Моята машинка е Мулинекс /тази за багетите/.

мен тогава Svilena33    ме спаси  newsm51

Заповядай   bouquet

# 502
  • Мнения: 62
хляб надолу с главата.   Grinning

оня ден попаднах на един английски сайт, който разправяше за overturning technique , с тая техника се постига много добре опечен хляб и много добра коричка.

-30 мин. преди свършване на програмата за печене изключи машината от щепсела,
-набързо извади контейнера,
-затвори капака за да не изстине машината
-извади и хляба набързо от контейнера
-намушни хляба отдолу и на диагонал(както на снимката)
-обърни я и я сложи пак в машината (както на снимката)
-включи машината
-цялата операция е близо с 1 мин. времетраене




 newsm78
Като идея звучи добре, но като се има впредвит, че същинското печене започва някъде към ...45-тата минута ми се струва, че на ...30-тата няма да може да се извади безинцидентно. Можеби на ...15-тата  newsm78

# 503
  • Мнения: 151
От къде мога да прочета кога спира последното месене? Моята машинка е Мулинекс /тази за багетите/.

мен тогава Svilena33    ме спаси  newsm51

Заповядай   bouquet

    Ето тук можеш да погледнеш
http://store.bonapeti.tv/index.php?main_page=product_info&products_id=131,отвори AdobeReader  >>> Изтегли пълното ръководство за употреба.

# 504
  • Мнения: 146
Здравейте, чисто нова съм тук, но искам да вляза в отбора. Искам и аз машинка за хляб и козунаци (поне това да прави)...
Бих желала, ако може да ми препоръчате марка и модел!!!
Благодаря предварително!

# 505
  • Мнения: 151
Хей момичета, как се справяте с багетите ето малко цветно и от мен http://club-paneo.com/fr_fr/video-faire-des-baguettes.htm, но немога да се съглася, че тестото след  90мин. е същото,поне моето не изглежда така,4 дни опити, смяна на брашна,разтворена мая или суха все тая беше,но  и утре  е ден –при вас как е?

# 506
  • Мнения: 151
Здравейте, чисто нова съм тук, но искам да вляза в отбора. Искам и аз машинка за хляб и козунаци (поне това да прави)...
Бих желала, ако може да ми препоръчате марка и модел!!!
Благодаря предварително!
Според мен  Moulinex Baguette OW 5003 е добър избор  определено си заслужава.Багетите  са голямо предизвикателство,а и разнообразие има,във вкъщи са предпочитани пред хляба,но все пак джоба има тежката дума.Има и по евтини модели,но за  тях съм пас.   newsm78
[/list]

# 507
  • Мнения: 383
Като идея звучи добре, но като се има впредвит, че същинското печене започва някъде към ...45-тата минута ми се струва, че на ...30-тата няма да може да се извади безинцидентно. Можеби на ...15-тата  newsm78

sory исках ада кажа че, например ако времетраенето на печене е 55мин, виъе трябва да се намесите в 25'а мин., начи някъде по средата на цикъла печене.

# 508
  • Мнения: 62
От къде мога да прочета кога спира последното месене? Моята машинка е Мулинекс /тази за багетите/.

мен тогава Svilena33    ме спаси  newsm51

Заповядай   bouquet

Ето тук можеш да погледнеш http://store.bonapeti.tv/index.php?main_page=product_info&products_id=131,отвори AdobeReader  >>> Изтегли пълното ръководство за употреба.

В ръководството за употреба на Moulinex 5003 (за което ти даваш линк) няма разбивка на минутите при приготвяне на тестото Wink
Такава разбивка има в ръководството за употреба на Moulinex 5000. Програмите са същите, като на 5003 с изключение на 9-та за багетите, която е:
месене - 5мин.(2,03-1,58)
почивка - 1мин.(1,58-1,57)
месене - 20мин.(1,57-1,37)
втасване - 55мин.(1,37-0,42)
звуков сигнал за изкарване на тестото и време за оформяне на багетоте - 60мин.
печене - 42мин.(0,42-0,00) което всъщност е:
втасване - 15мин.
печене - 27мин.

Ако правите двойна доза багети (което според мен е за препоръчване в случай че не искате да ви излезе някоя бъркалка от оста поради малкото количество тесто за 1 доза и да ви направи тефлона на салата) може да ползвате програмата за печене на 30-40мин(нищо, че в книжката пише, че не била подходяща Wink )

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 14:09 от Svilena33

# 509
  • Мнения: 151
Мисля,че имаш грешка с  времетраенето което посочваш,месенето приключва малко  след първия звуков който е за добавяне  на сусам или др.,последвано от втасване втори сигнал–общо време   90мин. печене  последните 42мин./9прог.,изпич.2/ и нямам проблем.Днес ще правя отново и ще проследя времето,а относно линка погледни – таблица на циклите .

Общи условия

Активация на акаунт