Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 143 981
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 530
  • в матрицата
dani_t, много добре те разбирам и аз минах по този път с детето и себе си и от личен опи ще ти кажа, че явно хомеопата не е добър или не може да " хване " детето. Аз минах през 2ма и сега искрено се надявам да е правилния избор. Най-тъпото, е че никой хомеопат ( по мои наблюдения) не иска да признае , че е сбъркал или, че не може да се справи със случая.... но това е е една друга тема....  За това, сменяй хомеопата на часа, здравето не  търпи експерименти, лошото е, че пак не може да си сигурна, че следващия ще помогне, за съжаление, явно ИСТИНСКИТЕ хомеопати, които си разбират от работата са много ама много малко.... Успех  Hug

# 1 531
  • Варна
Аз пък да споделя,че съм малко разочарована. Sad Водя дъщеря ми на хомеопат от два месеца-в яслата много боледува.Последния път беше явно някакъв вирус-температура,кашлица,сополи.Провеждаме обширни интервюта с хомеопата,разпитва ме какво ли не,наблюдава детето-като цяло съм доволна,и може би затова възлагах много големи надежди,че ще се разминем без АБ.Вземахме си хом.л-во,уж се пооправи малката,Т спря да се повишава,останаха само сополите и кашлицата,която уж беше отхрачваща.Но детето стана вяло,кисело,не играеше,не се смееше...Та в крайна сметка,след рентгенова снимка се оказа с пневмония,която реших да лекуваме с АБ.Аз лично нямах смелост да се доверя на хомеопата ни,все пак сме само от два месеца,може би ,ако беше за мен,бих рискувала....Ми това е,оплаках се....Не знам нов хомеопат ли да търсим....объркана съм,като гледам и чета как на повечето от вас помага хомеопатията...разочарована съм от нашия опит Sad
Абсолютно същия случай беше при нас, с добавка бронхоспазъм, точно когато беше почнала да отхрачва и мислех че минава.
Смених хомеопата, но още не смея нищо да кажа.

# 1 532
Чиста грипна пневмония се среща рядко. Обикновено към 4-ия ден настъпва бактериална суперинфекция – най-често със стафилококи. Различават се две клинични форми:
1. Лека форма. Започва с катар на горните дихателни пътища. Налице е фебрилитет 37.5-38 ◦С, суха, дразнеща кашлица, гнойни храчки се появяват след настъпване на бактериална суперинфекция към 4-5-ия ден. Болните се оплакват то отпадналост, главоболие, болки в мускулите, гадене, повръщане, сухота в гърлото, промени в гласа. Физикалната находка е бедна, може де се чуе изострено везикуларно дишане и сухи хрипове.
2. Тежка форма. Има висока температура, изразена интоксикация, бързо се развива дихателна и сърдечна недостатъчност, белодробен оток. Тази фарма се среща предимно у лица с понижен имунитет
Благодаря.
Значи при всички случаи имаме температура?

# 1 533
Аз пък да споделя,че съм малко разочарована. Sad Водя дъщеря ми на хомеопат от два месеца-в яслата много боледува.Последния път беше явно някакъв вирус-температура,кашлица,сополи.Провеждаме обширни интервюта с хомеопата,разпитва ме какво ли не,наблюдава детето-като цяло съм доволна,и може би затова възлагах много големи надежди,че ще се разминем без АБ.Вземахме си хом.л-во,уж се пооправи малката,Т спря да се повишава,останаха само сополите и кашлицата,която уж беше отхрачваща.Но детето стана вяло,кисело,не играеше,не се смееше...Та в крайна сметка,след рентгенова снимка се оказа с пневмония,която реших да лекуваме с АБ.Аз лично нямах смелост да се доверя на хомеопата ни,все пак сме само от два месеца,може би ,ако беше за мен,бих рискувала....Ми това е,оплаках се....Не знам нов хомеопат ли да търсим....объркана съм,като гледам и чета как на повечето от вас помага хомеопатията...разочарована съм от нашия опит Sad

Същото се случи и при нас. Само че след излекувана гнойна ангина, постоянна кашлица и запушен нос Cry Още пием АБ-то Crossing Arms /на вас поне снимка са ви направили; ние лекуваме с АБ, въпреки че педиатърката каза, че си залагала медицинската диплома, че гърдичките са чисти Confused/[/size]

# 1 534
  • в матрицата
Момичета, като гледам постовете ви, все повече си мисля, че е крайно време да се отвори теза за " Черен" и " Бял списък" на хомеопатите в България, какво мислите??

# 1 535
Аз съм съгласна да се направи такъв списък. Така всеки ще може да си прецени при кой хомеопат да отиде в съответния град, а не да се питаме само на лични!

# 1 536
  • Варна
Аз съм съгласна да се направи такъв списък. Така всеки ще може да си прецени при кой хомеопат да отиде в съответния град, а не да се питаме само на лични!
Незнам, за всеки хомеопат има и доволни и недоволни, едни са имали успех, други не. За Варна има подобна тема в Здравния подфорум - "Вашият класически хомеопат във Варна".

# 1 537
  • в матрицата
Най-лесно е когато даден хомеопат е помогнал на някой, да се каже на дете или възрастен и какъв е бил проблема, според мен и хомеопатите, както лекарите са силни в дадена област а не във всичко... например  при мен последния хомеопат към който се обърнах си каза, че не иска да се занима с деца и ме насочи към кой да се обърна, нещо за което съм много благодарна, както и каза къде му е силата, а не ми се е правил на велик, както предишните 2ма..

# 1 538
  • Пловдив
 Rolling Eyes Аз, пък не знам дали идеята за такава тема ще постигне точната си цел  Rolling Eyes
Малко ми е кофти, че така се е получило при dani t, защото аз им препоръчах хомеопата  Embarassed
Но пък аз съм доволна. Наистина в началото докато се "сработим" имаше по-тежки моменти...
Реално дреболината си боледува честичко, до сега (да чукна на дърво ) не е имала усложнения. Като това го отдавам именно, на това, че организма и почти не е подтискан със силна алопатия и е лекуван предимно с хомеопатия. Имаме няколко несполучливи опита с боаронстване. Тогава просто отвътре ми идваше да зарежа започнатото и да потърся друг хомеопат. Като попаднах на сегашния, при първите неуспехи, някак не ми идваше да се откажа веднага. И сега не съжалявам Peace.
За това, всяка майка трябва да се вслуша в онова гласче и да направи каквото и идва отвътре  Mr. Green
Дано да се оправите скоро  Praynig

Между другото моята госпожица пак е болна. Нощес вдигна добра ТТ 39,5, ама за нас това нали е празник  Mr. Green Личната не вижда нищо притеснително и бях решила да я оставя да се пребори сама, защото не е отпаднала. Ама сега като ми говорите за такива влошаваници... май ще звънкам на хом-ката... Ама пусто пак не виждам нещо кой знае колко характерно като проява... и пак ще е едно измъчено разпитването... то да няма на какво да се хванеш
 Rolling Eyes

На мен ми е интересно в такава ситуация, Александър какво ще препоръча - среща с хомеопата за да се опита да изчопли нещо или да чакаме да се бори сама, пък междувременно ако покаже нещо...

# 1 539
  • в матрицата
benitta,аз по принцип съм от доверчивите, НО, първия хомеопат докара детето до пневмония, а втория до болница, при все, че вечерта преди да идем в болница дойде да я види, дадохме лекарство, той буквално си внуши както и на мен внуши, че детето живнало и на другия ден беше толкова зле, че аз ням друг избор освен болницата. Според мен всеки хомеопат много лесно може да обърка лекарството и оттам се почва въртене в омагьосан кръг и се случват тия лоши резултати..... И нещо което е задължително според мен, хомеопата трябва да е отличен психолог, редовно да се обучава, а не да лежи на стари лаври, защото така се " довършват" хората.....

# 1 540
Не всеки двама души могат да се сработят, за радост или съжаление имаме човешки фактор, който следва да бъде отчитан.
Това, че някой специалист е помогнал на конкретен човек, който му е благодарен и затова препоръчва на свой близък същия специалист - не означава, че те ще се сработят. Има смисъл в личния избор, а добрият избор за един, не винаги е добър избор за друг.
Разбира се, когато говорим за  професионалист, който си разбира от работата, човешкият фактор се свежда до минимум, но все пак го има. Хомеопатът също е човек. С това обаче не искам да оправдавам хора, които гледат на пациентите си като на средство или които не инвестират в себе си и усъвършенстване на уменията си.

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 15:48 от Nial

# 1 541
Suzza, това което описваш се случи с мойто дете миналата зима докато я лекуваше педиатър, като аз през цялото време виждах че този път не е обикновена вирусна инфекция, но тя ме убеждаваше че всичко е ок, даже започнахме бързо с АБ, но така или иначе завършихме в болница. Мисълта ми беше ,че се случва не само при хомеопат да обърка, и то съм склонна да мисля че не е объркване , а по-бързото влошаване при деца.
Що се отнася до това да оставя организма да се пребори сам, пак си е относително, както самата ти казваш вътрешното ми усещане за ситуацията е водеща Thinking всеки път е различно, мисля че майката най добре вижда накъде вървят нещата.
Благодаря  Nial за отговора за разширените вени Simple Smile

# 1 542
  • в матрицата
тиква, за педиатър е нормално да направи такава грешка, но виж, за хомеопат не съм съгласна, още повече, че не иска да приеме това, че е допуснал грешка и да ни каже да идем на лекар или на каквото и да било, а убеждава, че всичко е наред... За себе си бих приела да правя експерименти, но с детето е немислимо, за това да " уцелиш" верния хомеопат започва да прилича на ТОТО, както каза Nial,  трябва да се сработиш с хомеопата.....  Много е трудно да попаднеш на "подходящия" , но знам, че в никакъв случай, не трябва да се отказваме от хомеопатията!!

# 1 543
  • у дома
Моята колежка и тя се 'напати' от хомеопати и се отказа да води детето си на хомеопат. Разбирам я.  Confused

И аз в началото бях много афектирана, нямах постоянна връзка с хомеопатичката ни и това много ме тормозеше. И се ошашквах, ако детето вдигне висока Т събота или неделя.

Даже и доказахме лекарството си веднъж - като съм боса в материята и от страх давам ли, давам доза след доза. ooooh! И трябваше да антидотираме после. Жената беше вдигнала ръце от нас.  Tired И аз от нея, че не можех да се свържа, когато ми трябваше.  Mr. Green Но не се отказах и не я смених - инат излязох.  Mr. Green

Но факт е, че хомеопатията работи и то много добре, и много бързо при деца. Друг факт е, че аз не можех да повярвам, че в един момент детето се превива от силна болка в ухото, давам 2 гранулки от правилното лекарство и след няма и 1 час става и ухилено до уши хуква да играе все едно нищо не е било.
Знаете с антибиотици и капки колко време трябва да се 'излекува' една ушна инфекция.

И да допълня, че съм напълно съгласна с казаното от Nial за сработването.  Peace
И че има един известен период в началото, в който нещата не вървят много гладко и особено ако хомеопатът не успее да успокои майката, докато тя самата разбере как работи хом. лекарство. Най-добре е и тя да се лекува с хомеопатия според мен, за да изпита върху себе си хом. лечение.

Да не забравяме лечебните кризи, от които на нас майките ни се изправят косите - дали е лечебна криза или се влошава и излизат нови симптоми..

# 1 544
  • София
Дали може хомеопатията да се справи с кокоша или гъша кожа /кератозис пиларис/?

Общи условия

Активация на акаунт