ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4

• 50 628
  • 855
  •   1
Отговори
# 150
drize, мисля, че вече не боцкат по училищата изобщо, откакто има лични лекари. Ама да каже някой, който има ученик.

Не боцкат в училищата по принцип.
Искат справка всяка есен в началото на учебната година, с нанесените ваксини, ръст, килограми, гръдна обиколка и пр. данни от профилактичен преглед.

Обаче нямам наблюдения за случаи, в които детето не е ваксинирано или не са нанесени ваксините.  Rolling Eyes
На всички родители на настоящи и бъдещи ученици, предполагам ще е интересно да се запознаят с НАРЕДБА № 3 ОТ 27 АПРИЛ 2000 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ КАБИНЕТИ В ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ И УЧИЛИЩАТА http://www.nsoplb.com/files/laws/naredbi/nar3.htm

Цитат
Чл. 7. Медицинските специалисти от здравните кабинети на детските заведения и училищата осъществяват задължително следните дейности:
...
7. регистриране на здравното и имунизационното състояние на децата и учениците в здравно-профилактичната карта, съгласно приложение № 4, въз основа на данните, получени от личния (семейния) лекар на детето или ученика;

Цитат
Чл. 11. (1) Медицинският специалист от здравния кабинет на детското заведение или училището извършва анализ на здравословното състояние на обслужваните от него деца и ученици до 30 март на календарната година въз основа на получените данни от личния (семейния) лекар и изпраща изготвения анализ на отдел "Профилактика и промоция на здравето" в регионалната ХЕИ.

(2) До 30 юни на календарната година медицинският специалист от здравния кабинет въз основа на данните, получени от личния (семейния) лекар, извършва анализ на проведените през годината имунизации на децата и учениците и изпраща анализа на отдел "Противоепидемичен контрол" в регионалната ХЕИ.

Там е описано всичко, дори какво трябва да има в кабинета и в "аптечката".   Wink
Има и образец на Здравно-профилактичната карта, в края на текста.
В тази връзка да ви питам, когато попълват мястото за имунизациите, пишат ли ги по дати, както би трябвало? Нашата ЛЛ вписва " Имунизационен статус отговарящ на възрастта"  Mr. Green
И  ако си загубил картона на детето, от къде вземат инфо за ваксините от преди 7 години, например Laughing?

# 151
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Цитат
И  ако си загубил картона на детето, от къде вземат инфо за ваксините от преди 7 години, например

Това е добра идея   bouquet Joy hahaha

Аз както идвам от друга държава няма да е зле да съм ги загубила  Joy

Казаха ми, че на картона от чужбина искат само подпис и печат на лекуващия лекар, а хомеопата ми каза, че ако нямат картон искали да ги бодат пак!  Thinking

Зи, благодаря!   bouquet

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 21:13 от drize

# 152
# 153
  • в моя свят
drize, мисля, че вече не боцкат по училищата изобщо, откакто има лични лекари. Ама да каже някой, който има ученик.

Не боцкат в училищата по принцип.
Искат справка всяка есен в началото на учебната година, с нанесените ваксини, ръст, килограми, гръдна обиколка и пр. данни от профилактичен преглед.

Обаче нямам наблюдения за случаи, в които детето не е ваксинирано или не са нанесени ваксините.  Rolling Eyes
На нас ни искаха такава справка само за 1-ви клас и никой не е повдигал въпрос защо на детето липсват имунизации.За 2-ри клас не са ни искали справка.

# 154
Момичета и момчета  Hug Така или иначе ви натоварих с нашите проблеми... поне да споделя и развитието на нещата. Малката е значително по-добре... направо е готова за подвизи и бел'и.
 Благодаря на Aleksander  Hug  bouquet След един прием на изписаното от него хлапето имаше веднъж Т, но вече със значителни и изцяло положителни разлики.  Hug Hug Hug (мъжът ми ако види толкова прегръдки за друг... ще ми спре нета  Wink )
И за да не е спам целият ми пост ще споделя още нещо от престоя ни в гръцка болница - Всеки лекар (а те бяха поне 7-8), който прегледа детето и разпита за всичко... имаше още един въпрос - Има ли сложена ваксина скоро? Thinking

# 155
    irchick много се радвам за вас с детенце!  Hug
Аз съм впечатлена от едно, как така 7-8 /седем- осем/лекари, всеки от които е преглеждал детето не е могъл да се справи или да установи точният проблем за тази многодневна висока температура 39 - 39.5С.
 Докато 1 /един/ хомеопат дистанционно, и то български хомеопат, само с едно хомеопатично лекарство, излекува детето.  Hug
 Дете, което много дни не са могли да излекуват 7-8 лекари?!  

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 11:30 от бебчо33

# 156
Грейс,интересно клипче Grinning

Ирчик,
Това е рутина в медицината.Никой да не знае за какво става дума и чрез консенсус да се вземе решение за терапия,за да няма един виновен,ако стане грешка.
7,8 лекара да гледат едно дете е стрес за детето,ама дали ги интересува... Twisted Evil
Радвам се,че сте по добре.
За Алекс ще пиша в другата тема.

# 157
В тази връзка да ви питам, когато попълват мястото за имунизациите, пишат ли ги по дати, както би трябвало? Нашата ЛЛ вписва " Имунизационен статус отговарящ на възрастта"  Mr. Green
И  ако си загубил картона на детето, от къде вземат инфо за ваксините от преди 7 години, например Laughing?
Зи, и нашата педиатърка вписва същото - "Има всички имунизации за възрастта."
Що се отнася до въпроса ти със загубването на картона на детето, искам да споделя, че специално при нас картонът не е изчерпателен източник на информация за здравния статус на сина ми, защото има пропуснати много вписвания на консултации и др. Но затова пък, всеки път, в който сме посещавали педиатърката, било то за имунизация, консултация, преглед или лечение, това в повечето случаи не се отбелязва в картона на детето, а на някакъв отделен лист, чието заглавие не помня, на който лист се подписвам аз в края на прегледа. Всичко това е заведено в някаква база данни, което означава, че информацията не се губи, дори да изгубите картона на детето.

# 158
  • в матрицата
Zuki, този лист на който се разписваш, най-вероятно е нещо като начин да се покаже , че детето е идвало и съответно, педиатъра да вземе пари от здравната каза, поне, този, на който аз се разписвам, за това служи. Там изобщо не пише какво е правено с детето или пък, че е било лекувано, този лист изглежда като направленията, нали??

# 159
На нас личната лекарка ни пише в картона, че сме ваксинирани, защото иначе подлежи на санкция.

Да ви кажа, няма родител на дете от аутистичния спектър, който, след като е било диагностицирано детето, да продължи да слага ваксини. Ако има 2- ро или 3- то дете, със сигурност не ги ваксинира...ако и да не е доказано никъде, че ваксините са причината...

# 160
Лекарите имат дневници, в които отбелязват всички ваксинации, не само в картона и на "онзи лист с подписа". Wink

# 161
Лекарите имат дневници, в които отбелязват всички ваксинации, не само в картона и на "онзи лист с подписа". Wink

Мммда... забравих за имунизационния журнал. ooooh! Там се разписвах, че отказвам  Mr. Green

Интересна статия за заушката, има доста любопитно за мен инфо. http://far.bourgas.org/more_news.php?id=7732

В контекста на евентуално масово ваксиниране за свински грип, да питам по-запознатите наистина ли важи това:
Цитат
Защото никога в епидемиологична обстановка не се правят ваксини

А в момент на пандемия?  Thinking

И нещичко за реформираното Laughing съгласие:

Цитат
-По повод на кампанията, която тече, какво означава реформирано съгласие на родителите?

-Това е разяснение на състоянието на заболяването, необходимостта от имунизация,преценката на риска от нея. Вторият въпрос е организацията,която се прави по списък на ЕГН-та, без да се имат предвид моментното здравословно състояние на детето, хроничните заболявания, миналите такива, фамилна анамнена, обремененост и др. След като се направи имунизацията, няма никаква обратна връзка с личния лекар, за да я заведе в имунизационния журнал на детето. Мисля, че след всичко казано е разумно да се говори за неспецифичния имунитет, т.е. за здравословния начин на живот, за мястото на хигиената в нашето ежедневие и тогава да се занимаваме с инфекциозни заболявания, които малко или много са социално значими, предвид на тази психоза от стерилитет, която владее родителите и какъвто риск е много, много малък.

Peace

# 162
  • в моя свят
А аз се чудя при смяна на личен лекар,новия такъв има ли някаква информация за здравословното състояние на пациента и за имунизационния статус? Доколкото знам тези листи,които разписваме остават при ЛЛ.Дори когато сме взимали направление за друг специалист той също попълва такива листи и след това ЛЛ иска да му ги дам.Отначало картона на детето беше при ЛЛ,но след това аз си го поисках.В картона на детето ми от тогава няма никакви данни.Когато смених ЛЛ тази папка със събрани в нея листи от консултации,изследвания и др. остана при старата ни лекарка.Аз отидох да си ги искам,но лекарката ми каза,че не може да ми ги даде,защото дори и вече да не сме нейни пациенти тя трябвало да ги пази 5г. Вътре имаше важни за мен документи от специалисти и аз настоявах да си получа папката или по служебен път тя да отиде при новия ЛЛ на детето.Отново ми бе отказано и в крайна сметка лекарката склони да ми даде папката,за да си копирам листите и след това да и я върна. Което аз разбира се не направих  Mr. Green

Някой от вас сменял ли е ЛЛ на дете и от вас ли новия лекар получава информация за минали заболявания,ваксини и прочие?

# 163
Zuki, този лист на който се разписваш, най-вероятно е нещо като начин да се покаже , че детето е идвало и съответно, педиатъра да вземе пари от здравната каза, поне, този, на който аз се разписвам, за това служи. Там изобщо не пише какво е правено с детето или пък, че е било лекувано, този лист изглежда като направленията, нали??
Да, точно, ама пусто, не съм се сетила да погледна веднъж поне какво пише там. Спомням си само, че когато веднъж дадох картона на детето да го попълни сестрата, тя ми каза, че не било необходимо, информацията била нанесена на въпросния лист.

# 164
  • Варна
Здравейте! За пръв път пиша тук. Срам - не срам, доскоро не знаех нищо по въпроса за вреда от ваксините, докато една позната, живееща в Холандия, не ми разказа за срещата си с японски лекар, според когото ваксините били основната причина за отключването на алергии. Дал й да чете много книги и там пишело същото. Предавам ви така нахвърляно, защото не това ми е питането.
Всъщност ме интересува следното: Детето ми е ваксинирано май с всичко за възрастта му, с ваксините от НЗОК. Не съм видяла поражения, което не означава, че няма скрити (от това, което прочетох до момента в темите назад). Мога ли да направя нещо, за да ... да предотвратя такива скрити реакции? Не знам как точно да го опиша. В смисъл дали ситуацията е "ваксинирано и точка по въпроса, нищо не може да се направи" или не?
Благодаря ви за всичко, което се наемете да ми обясните.

Общи условия

Активация на акаунт