На планина или пък на море, заминава (или не) януарското дете!

• 13 827
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
А, да ви питам нещо мамите,които захранват с каша - запичат ли ви се бебоците от оризовата каша и как го избягвате? Аз бях решила с нея да почвам /оризова безмлечна на Милупа/, хареса й, но се затегнахме много и я спрях, затова продължихме с пюрета круша и ябълка. Определено крушата веднага разхлабва. Въпроса е как да продължа даването на каша, след като само 2-3 дни съм давала едва ли се брои за захранване/ до 5-6 лъжички сме стигали/.  Чудя как да процедирам нататък. Пробвах да смеся оризова каша с круша, но пак акото стана гъсто и  много се мъчи докато излезе.   newsm78  Thinking

# 106
Ралче, радвам се, че детенце е добре. То и ние днес сме в отбора на падналите - Виктор падна от дивана в кухнята, където съвсем неблагоразумно го оставих да лежи, докато ми се нервеше. И аз, разбира се, си изкарах акъла - нищо, че бях чела, че не е страшно. Паникьосах се, защото падна върху теракотени плочки, близо до крака на масата... Много плака... и аз с него... защото всъщност се почувствах ужасно виновна, тъй като му бях ядосана, че цяла сутрин мрънка и реве и иска на ръце и не можех да го оправя да излезем на разходка повече от час. Накрая го метнах на дивана и се обърнах за секунда да взема едно шише, когато се чу страшен грохот и после ужасен рев... Сега ще ставам по-внимателна...

Дайте идея какво адаптирано мляко да взема да пробвам да му давам вечер преди заспиване, защото вече не издържам с това неспане - може би тя ще го засити и ще направи 3-4-5 часа пауза. Сега цока на два часа през ноща, по един час преди това мята ръцете, върти се и скимти и съответно аз не мога да спя. А през деня е спокоен и не яде по 3,5 до 4,5 часа. Луда работа. Направо не зная какво да правя, а искам да поспя поне няколко часа непробудно. Кърмата ми още не се е възстановила, но предполагам, че сученето ще я възстанови в някакъв момент и едно АМ няма да и се отрази. То и затова съм толкова нервна през деня и съм започнала да му се сърдя, а после се терзая заради това...

# 107
Барборанче, много се радвам за добрите постижения на Петенцето. И аз все си мисля, че много добре си изглежда и едва ли и има нещо. Дано и след 3 месеца да ви кажат, че си е добре детето. 

Ралче, радвам се, че и вие сте добре.

Кибер Кет, радвам се отново да те видя в редиците ни.

Кокосче, много е сладък Вики и много добре седи. Никола нещо хич не успява така да седи. Пъне се да седне уж, ама като го сложа така и пада напред.
Чудя се тази надуваема АГ дали може да се ползва като кошарка  newsm78,  че нещо ми писна да го гоня по пода и да треперя къде ще го намеря.

Днес взех пюренце от круша. Ще му дам малко, пък дано да се оправи запека. След като и вие давате плодови пюрета....
Много се дразня на тия купешки пюрета. Трябва винаги да чета съдържанието написано със супер малки букви, че все има ориз или оризово нишесте и цял куп други боклуци, а от тях съвсем ще се запече. Аман  ooooh!. Ще си ги правя, то се е видяло.

# 108
Сладурче, аз именно с такава цел взех надуваемата кошата - АГ. Да знам, че спокойно мога да го оставя някъде докато върша някаква работа. Може да пълзи, да скача (като батут), да ходи вътре, да се блъска в стените и няма да отиде по-далеч Simple Smile Стените са високи и дори да е изправен няма как да излезе от там (поне така преценявам сега   Laughing )

Днес давах на Вики банан на Хип. Ама това нещо много блъска на лимонена киселина. А уж е съвсеем малко  Crossing Arms Да видим утре пък дали ще е в редиците на запечените, че е ял картоф с моркоф и сега банан. Но като се има предвид, че половината количество е по моите и неговите дрехи ....  hahaha

Лени, ех този Вики. Не се обвинявай. И аз очаквам всеки момент да падне от някъде и предполагам ще реагирам по същия начин. За адапте не знам... Аз съм давала на Хип с пробиотиците (розов етикет), но четох, че са го променяли (Хип плюс се води сега) и от новото са по-недоволни. Мисля, че запичал, а с предното нямаше такъв проблем. Май НАН е от доста разпространените и не някакви специфични.

# 109
Здравейте мами, ето и кръщенето на Краско в Стара Загора

# 110
Кокосче, сериозно се замислих за тази надуваема АГ. Много тенкс  Hug за инфото.

Цветито, честито ви християнче   bouquet

Лено, за АМ - според мен не е сигурно, че ще спи ако му дадеш АМ. Освен това ще запече най-вероятно. Май Аптамил комфорт не запича толкова, ама не е сигурно. Ако има начин ще ти дам една кутия имам вкъщи да пробваш, че след 1 седмица му изтича годността (нали е 3 седмици след отварянето, а моя мъж имаше неблагоразумието да я отвори, за да пробва дали реве щото е гладен, когато го оставих за малко сам с него). Някой ако има желание мога да му го харижа, че ми е жал да го хвърля чисто ново. Една лъжичка е ползвана от него.

# 111
Здравейте момичета, отдавна не съм писала дано да ме помните.Вече месец от както сме в България и все не остава време да ви пиша, много ми липсвате.В началото нямах интернет, после бях много заета да посрещам и изпращам гости, след 5 годишно завръщане всеки иска да ни види и да ни се порадва.След това малко проблеми с баткото и каката, баткото стъпи на дъска с два пирона а каката хвана вирус -повръщане с разстройство и температура и изкара 6 дни в болницата.Както и да е вече сме здрави и се надявам останалите два месеца от престоя ни да бъдат по приятни без проблеми.Виллиан е добре вече е 8600кг и 68см. , яде на 3-4 часа, нищо не отказва.Ядем всички видове пюрета зеленчукови , плодови дори и месни /с пиле, пуйка, заек/ ,също и мусака, изяжда цяло бурканче.Млечно бананената каша ни е от любимите.Много е активна пее закача се, опитва се да става сама, обръща се по корем и по гръб,смее се със глас пълни памперсите по 2-3 пъти дневно и въобще много е забавна.
Нямам време да ви чета ,на бързичко погледнах последната тема .Честито на всички които си имат вече християнчета, много са порастнали всички и са станали големи сладури.
Няколко думи и за пътуването.Препоръчвам на всички които смятат да пътуват на по дълги разстояния като нас  да се опитат да си резервират предварително специално место за майки с бебета.Понеже са ограничени и ако има няколко бебета на самолета няма места за всички. При нас се случи точно така ,самолета беше много пълен /предлагаха ни по 600$ на човек да се откажем от полета и да пътуваме на следващия ден/ имаше 5 бебета и местата бяха заети , наложи се да я държим на ръце 8-9 часа .Добре че майками беше с нас че се сменяхме.Иначе проблеми нямахме ,тя спа през целия полет.При излитане и при кацане и слагат колан който е закачен за моя и трябва да стои седнала.
Ще се опитвам да ви чета по често и ако някой го интересува нещо друго да пита.
Ето и малко снимки от нас

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 08:21 от suny4

# 112
Добро утро.
Лено, представям си как си се притеснила. Нашият диван е тесен и аз винаги слагам един стол, за да предотврати уж подобни инциденти. Дори за секунда да го оставя, пак дърпам стол. Нормално е да се дразниш на детето понякога. В крайна сметка и ти си човек, така че не се обвинявай. При мен ситуацията е подобна и напълно те разбирам.
Марти също се буди често нощем, кеде от глад, къде от топлина, къде от зъби. Понякога изплаква силно и таткото се мести, за да го взема в нашето легло. Мисля, че вече става един малък манипулатор - разбира какво иска и как да го постигне. Не знам дали АМ ще оправи положението. Пробвай и после ще кажеш.
Честито християнче на Цветито.
Сънич, добре сте дошли. Раадвам се че всичко е наред при вас.
Хайде едно бързо кафенце, че не мога да седя дълго на едно място  Crazy.

# 113
Добро утро!
Да почерпя за месечинката на Крис

Кога мина половин година newsm78Бързо лети времето.
Приятен и слънчев ден ви желая!

# 114
# 115
Здравейте и  от нас.
Аз също успях да се разпиша с паднало бебе от спалнята  Sad  ,за съжаление и аз като всички вас много се уплаших и вече не бих я оставила сама на саплнята.Все четях за вашите паднали бебчета и се благодарях, че ние още не сме и ето на, резултата е налице.
Иначе сме добре, но Габ напоследък е станала много плашлива, от шумкащи пликчета и музикални играчки, как започва да се дере от рев...
Днес пък на следобедното хранене изобщо неискаше да яде плодово пюре от слива, а преди това си умираше за него.
Но откакто и въведох зеленчуците , започна да не харесва толкова плодовете, вместо като са по-сладки да ги предпочита, тя обратното, но се надявам ,че ще се оправят нещата по-натам, даже се  newsm78  дали да не ги спра плодовите пюренца временно, а да и дам примерно каша.

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ПОРАСНАЛИТЕ БЕБЧЕТА.
И ЧЕСТИТО ХРИСТИЯНЧЕ НА КРАСИ.

Аз съм без мъж днес , отиде да види баща си   на село, че е много зле   човека и не се знае колко му остава  Cry , само се моля да не се мъчи човечеца.

# 116
Почнах да чета от 1 страница....и виждам Мини се кръщават на Соколския МАнастир...МИНИ, от ГАброво ли си? Не мога да се сдържа... Simple Smile
Аз забравих да почерпя за половинката ни годинка  Embarassed , но поне мога да ви дам мерки....въпреки че Коки напоследък не си изпива млякото и на моменти изобщо не го иска...сме наддали цели 600 грама! Чак започвам да се плаша....Вече е 72 см и тежи 8.930 кг...Голям бандит!
Ние във вторник заминаваме на моренце...Варна-Обзор-Варна докато не ни втръсне или тати не му стане съвсем скучно без нас...
Днес имахме мини-среща на мамите от форума за Велико Търново....Ако искате-малко снимчици....ето тук: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=396415
Мен ме няма на тях...с Коки снимахме...  Joy
Хайде чао от мен, връщам се да чета...

# 117
Приветки мацки!Започнаха летните пътешествия и редиците ни оредяха  grinning039
Като гледам вашите бебчета с какви размери са моите направо ми се струват мини-Криси е 6,900,66см ,а Цец е 7,200 ,66см,като последния въобще не е захранен отказва всякакъв вид храна-храни се единственно с мляко Misc Baby Bottle докога ще е така не знам ,всеки ден му предлагам пюрета и каши,но не поема.
Честити месечинки на всички пораснали сладури!
Ето ни и нас

# 118
Рокси, Петя е 60 см, 5250  Joy  Joy Joy
Добре са си твоите мъже  Hug

# 119
  • София
Дени, да е жив и здрав Крис-с Преславчо са набори Joy Joy
Да почерпя и аз cook
Сиси 8227, съжалявам за твоята уплаха, и мен много ме е страх от падане, слава Богу-не съм го изпитвала още Praynig
Roksi,големи са симпатяги твоите момчета Hug Hug
Гери, Петя е най-големия бонбон.  Hug WinkЗапазвам я за Преслав Hug Hug
Цветито, честито кръщене!Стара Загора ми е любимият град-5 години там живях (като студентка) PeaceМисля, че Преславчо  е следващият в списъка на кръстените дечица-запазих дата -19 август-ако някой не ме изпревари дотогава Naughty
И нкаря да се похваляяяяяяяяяя-Преслав след мноого дълга пауза, тази нощ се изака сам newsm44 Помогна отвара от  овесени ядки, какво ли не опитах. така, че който има подобен проблем (дано да няма Praynig) -може да опита. Мисля, че няма страшно с глутена, все пак днес става на 6 месеца Laughing Laughing
Целувки на всички сладурковци Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт