На планина или пък на море, заминава (или не) януарското дете!

• 13 828
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро.
Благодаря за кафенцето и чайчето.
Мим, аз вероятно няма да стигна до морската, че ме притеснява времето.
Марти не ще да се обръща още. Аз му помагам, но той сам не се сеща. От няколко дни е решил, че иска да спи настрани и спането става ужас. Всеки път щом се отпусне по гръб, се събужда и започва едно ритане и въртене. Абе едно изпитание е спането нощем и предполагам, защото спи през деня повечко. Около 3-4 часа. Да споделят майките с будни деца - Сладурче, Сиси. Как е нощният сън, след като през деня не спят ваш'те малчовци.
И нещо от крушата дето я давам, не ще да ака  newsm78. Явно прекалих с количеството. Ака, но по малко и гъсто. Ще видим днес как ще е.
Много хубави снимки сте сложили всички  Heart Eyes.
Хайде после пак.

# 91
  • Бургас
Здравейте!
И ние започнахме захранването от вчера, но нещо не успях да пасирам картофа и имаше малки зрънца, на които Ники се мусеше  Tired
Мини , ти на пара ли приготвяш моркова? Имам домашни моркови и смятам това да е следващото в менюто му  newsm78
natali81  - във всички случаи ще ти е много трудно да се разделиш с Алекс , дори за кратко в началото. Но после пък ще ти се услади  Mr. Green Мария, заради кърменето, я оставихме на баба и да пренощува, за пръв път около годинката, че отидохме в Турция. Вместо да си почина, цяла нощ не спах и цял ден я мислех  Grinning
Радостчо  -  няма по-хубаво от споделеното време с любимия  Heart Eyes
Като гледам, доста деца имат проблеми с акането, незнам защо така се получава. Николай също ака рядко - през две три дни в последно време, но пък консистенцията не е гъста...Може би усвоява изцяло кърмата  Thinking
След малко отиваме до басейна наблизо, че ми казаха , че имало плуване за малки деца. Ще видим дали ще може да запиша Мария  Simple Smile
Приятен ден   bouquet

# 92
Добро утро!

Натали, Мим, благодаря за кафенцето и чайчето!

Честити месечинки на Никол, Маги, Ема, Аделина, Рая и Калоян! с благодарности на Натали Grinning

Виолетке, Рафа ме омагьоса с тия очи. Представям си като порасне как ще му се лепят мацките  Laughing

Били били, Габи направо ме разби с това пълзене. Ние още едвам се обръщаме, а да си повдигне дупето и корема има още много да чакам така като гледам. Относно пушенето виж това. Веднъ случайно попаднах на тази статия и честно казано се облещих  Shocked, но да си призная честно му вярвам на този, цитирам "Според д-р Jack Newman, По-опасно за бебето е майката да не го кърми, отколкото да го кърми и да пуши. Решението зависи от майката, а аз бих я насърчил да кърми." Така че аз не те съдя.  Hug

Моник, много сладка снимка  Laughing

Лено, споко ще мине и тая лактационна криза  Hug

Аз пък, въпреки че имам възможност да ми помагат бабите, честно да си призная не искам. Не обичам някой да ми се бърка. Незнам защо съм такава. Вярно, че това ми коства почивка и сън, но все пак...

Оф, и Никола се запече. Горкия вчера след половин час напъване едвам изака съвсем малко и то много гъсто. Чудя се какво да му дам  newsm78. Я, ми препоръчайте - сок от круша или пюре? Или пък от сливи? Много жал ми стана за горкото. Незнам какво сбърках. Досега си акаше всеки ден.  newsm78.  Тия дни му давах пюре от морков, картоф и тиквичка. Може ли да е от тиквичката? Щото досега с моркова и картофа не е имал проблеми. Или пък от количчеството? Тия дни яде вече по 100-120 гр., ама това след цял месец го постигнахме.

# 93
Сладурчеста, тиквичката по принцип я дават разхлабваща храна. Морковът да не е бил повече в съотношението? Той е запичащ. За соковете и пюретата не давам съвет.... Сокът би помогнал, но пък много го отричат заради други неща. Аз съм давала и определено разхлабва. Нека някой с опит да се произнесе.

Ето и една много полезна статия за запичащите и разхлабващи храни (която е на първа страница към полезните линкове): http://www.zadecata.com/vkuhniata/Zdr_diet_hranene/Zapichashti_r … bvashti_hrani.htm

Хайде една снимка на мистър Виктор, който дори е без лигавник  Joy

И той си има една надуваема активна гимнастика подобна на тази на Рафа (пак от Пикадили за 25лв.). Само място да има човек за всички неща  ooooh! За заинтригуваните:

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 10:25 от Kokonut

# 94
Добро утро!
Честити месечинки на всички мъничета!
Много хубав мистър Виктор Heart Eyes
Ние започнахме захранването с картоф,но претърпяхме провал.Не го харесва,явно и не знае как да преглътне,само стои и  прави кофти физиономии.Мъчих го 4 дена и  за днес взех ранни моркови на Хип,дано ги хареса,че иначе не знам какво ще правим.
За изхождането-при нас е през ден ,доста мъчително и вече много гъсто и миризливо Mr. GreenОт картофчето ли е така newsm78
Елена,ние сме от тия дето не спят през деня,но и през нощта не спи.
Ние се обръщаме постоянно от гръб на корем, почти целия ден прекарва по коремче,докато го обърна и хоп,той веднага се врътва.Прави  го и на сън,обръща се и започва да хленчи и до там със спането Mr. Greenтака цяла нощ,че и през деня.Май и това е една от причините да не спинка дълго.Пълзим,но назад Laughing
Лек и успешен ден на всички!

# 95
здравейте и от мен.кръст не ми остана от моя юнак,все иска да е нависоко и да види всичко та вече и да пипне всичко като се успокои малко се чудя кое понапред нета чистенето готвенето или минутка за мене си newsm78

# 96
забравих ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ЖИВИ ЗДРАВИЧКИ

# 97
  • София
Здравейте, момичета
Благодаря ви за подкрепата, зная, че тепърва ще започнат да се по-подвижни и д аимат повече такива случки бебчовците, но честно казано като я видях на пода направо ми се разтрепериха коленете Cry, следях я много внимателно цяла вечер- слава богу, няма последствия- има си апетит, весела си е, нито е била унесена, нито е повръщала, а и аз я опипах по главиката и не усетих да има подуто- така, че този път се разминахме само с уплахата. Трябва вече да съм по-внимателна, а пък ЙоЙо вчера получи нова играчка, та сега и тя е доволна Heart Eyes
Иначе и на нея това вече и е редовния номер- обръща се по корем и след това започва дас е мъчи да се върне обратно по гръб, ама в кошарата, където спи е я меко и не успява и започва да с ядосва и да крещи и да рита....аз ставам, обръщам я и тя след две минути пак се е превъртяла и снощи това се повтори 20 пъти Laughing, накрая я манерих заспала по коремче Whistling
Сладурче- напълно възможно е от повече картофче и морков да се е запекъл, и при моята така се получи когато увеличи количестовото на картофа и моркова. При нас помага много водичка преди да й дам пюрето и пропускане на кашата следобяд и давам разхлабващо плодово пюре, круша, или ябълка и круша и това обикновено помага.
Кокосче, Ангелче- страхотни са Вики и Рафа Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И да попитам нещо мамите, които дават АМ- скоро ще трябва да започна да давам Фризо 2- за да го дам него, как да процедирам- да го смесвам първо с единицата или направо да си и напрая необходимата доза от новото- дали ще приеме вкуса newsm78 Rolling Eyes

# 98
# 99
  • Бургас
Честити шест месеца на Магдалина, Ема, Аделина, Рая и Калоян.  Tada
Ние снощи ходихме на цирк и малката беше учудващо спокойна /вярно че проспа половината представление, а част от другата половина изкарахме в кърмене  Mr. Green/, почти не мрънкаше и беше очарована от спектакъла, за разлика от мен Sad
Мами, има ли други бебчета освен нас, които да заспиват след 11  newsm78
Направо в чудо се виждам вече  какво да я правя ooooh!
Ние още не сме направили сефтето на плажа, но мисля идващата седмица да започнем в ранните сутрешни часове   grinning039
Мамите от Бургас, какво ще кажете за среща в четвъртък или петък към 16 в Морската? lalalala

# 100
здравейте момичета
честити месечинки на всички пораснали  бебенца
нямам никакво време да се включа гледам да използвам винаги хубавото време че като дйде зимата направо незнам
ние сме добре бяхме на дк и доста сме пораснали 8.700кг и 70 см,давам и помалко зеленчукови пщренца на хип до сега не ми е отказала даже се сарди като и дам само по лъжичка,имам един вапрос дали мога да и давам тиквички с картоф но пише че садържа и сварен ориз?а броколи от кога?
за спането никак не мога да се оплача даже толкова много спи че чак няма кога да и се радвам най късно в 21.30 заспива и чак до 6.30 или 7 и през деня си спи през час а на обяд от 12,13 до 16,00 на баща си се е метнала
приятен ден на всички

# 101
  • Русе
ral4e:), Hug! Днес и аз се поуплаших: като смъквах малката пред входа има едно стъпало като по-висок бордюр и гледам тя се кандилна и се сгъна наклонена напред. Настръхнах! Добре,че слагам коланчето около кръста, иначе щеше да се пльосне право по чело. Май ще трябва да слагам и другине колани през раменцата вече.
Иначе нашият прословут ремонт свърши най-накрая. Ето и малко снимчици от новата къща на Кари:

http://media.snimka.bg/3526/013307151-big.jpg
http://media.snimka.bg/3526/013307154-big.jpg
http://media.snimka.bg/3526/013307156-big.jpg

а ето я и "новодомката"
http://media.snimka.bg/3526/013307141-big.jpg
Разбира се, няма още да я отделяме, но ще й направя кът за игра и я преобличаме там за да посвиква. Не съм избрала перде все още и стаята няма завършен вид.
Това е от нас. Честити месечинки! Живички и здравички!

# 102
Здравейте  Grinning

Кокосче, много сладък е Вики, беее. Че вече и седнал седи  Heart Eyes

Ралче, и Рая така - непрекъснато се обръща по корем дори и когато много й се спи. Затова аз слагам напоследък една декоративна възглавничка в леглото й до нея и така тя няма място да се обръща и заспива.

Сиска, високо бебе си отглеждаш ти  Shocked - 70 см...бравооо! За пюретата - доколкото знам в почти всички пюрета се слага малко ориз, но пък той май много рядко дава алергии, така че давай смело. Но мен ме предупредиха, че тиквичките с картофи бебчовците хич не ги харесвали... така, че споко, ако малчо не е ентусиазиран. А ако искаш първо да въведеш все пак ориза, добър вариант е да дадеш морковена супа. Тя е морков и ориз.Рая не я харесва, но тя по принцип не си пада по моркови и картофи  newsm78.

Били-Били, щом бебчо сам си пълзи няма как това да й навреди. Рая също се придвижва с движение, подобни на пълзене и все по-дълго се задържа само на ръчички и коленца (или направо на ръце и стъпъла  Shocked), но аз не се притеснявам. Не знам само съвсем като пропълзи какво ще правим от гледна точка хигиена и безопасност  newsm78. Е, вече сложихме мрежа на първия етаж на двуетажното легло, де (то е персон и половина), та поне там мога спокойно да я оставям за малко да си дивее  Laughing

Много усмихнат ден ви пожелавам и приятно изкарване на мамите и бебчовците, които са на моренце Heart Eyes

# 103
Последните дни нямам никакво време и ви чета през редовете, съответно не мога да се включа в обсъжданите от вас теми  Cry
Еспа, благодаря за загрижеността. Сватя мечта  Hug Целувки за Сами! Би ли изпартила и на мен рецептата за фалафел? (аз имам няколко, но все не ми остава време да опитам)
Ендокриноложката прегледа Петя и каза, че и изглежда здрава, но изключително мъничка. Препоръча ми да подходя по-смело към захранването и да видя дали ще дръпне от месото (което мен искренно ме съмнява, защото количеството месо на ден не трябва да надвишава 15-20 гр....и аз не виждам точно как ще дръпне от  тях  newsm78).  Иска да  я наблюдава поне 3 месеца и тогава ако рпецени ще назначи изследвания. Както и да е, надявам се да е здрава и просто е едно от онези деца, които изпадат от статистическите таблици...
Иначе правихме ПКК и резултатите са прекрасни, хемоглобинът и е 121!
Иначе сме добре, вече заместих обедното и следобедното хранене. Петя е много щастлива и активна. Много ми се иска да я оставя да седи, но нали все ме е страх да не се изкриви и ще изчакам още мъничко.  В количката, обаче, вече я слагам полулегнала и тя се хваща някъде и застава седнала съвсем сама.
Време е за следобедната каша! До скоро!

# 104
Здравейте, момичета, наминаваме да ви видим с беболина Елина и изчезваме на разходка, че най-после се разкараха дъждовните облаци. Имам много да ви чета, не смогвам да оправя всичко напоследък, камарите пране и чинии ме чакат вечно, понеже и бачкам по малко "частни" поръчки на компа вкъщи, а Ели спи само половин-един час през деня. Но поне си спи цяла нощ /от 22 до 8 с кърмене в просъница/ от втория месец. Големи сме диванета, бърборим, пеем и се търкаляме всякак и също обичаме да сме по корем, дори в басейна.  Joy
Иначе растем - 7000 гр. и 65 см - на 5 месеца  /изписаха ни 2580 гр.,50 см/ , и все още сме основно на кърма. Мъчим се отскоро да ядем плодови пюрета, но почти нищо не изяждаме,а след това задължително си оправяме вкуса с кърма  Laughing  Представям си със зеленчуковите как ще се лъжем.  Ето ви малко усмивки от нас!

Общи условия

Активация на акаунт