На планина или пък на море, заминава (или не) януарското дете!

• 13 833
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
А така-я да рапортувам сега Васил какви умения разви май и юни Simple Smile
Май месец открихме как се лапа краче,как да се върти по корем от гръб и обратно и как легнал по корем да зяпа от количката.То любопитството ние сме го изобретили просто Mr. GreenНа 5 мес. и 8 дни ни одраска първото зъбче и два-три дни по-късно поникна и второто-голям зор с тия зъби ooooh!Днес пак сме пълна програма-чудя се откъде ще ни дойде...Иначе си има режим на будуване и сън иаз съм особено щастлива от тоя факт!Антон така и не го овладя тоя номер...Дано хомеопатията помогне за зъбите,че детето се изтощи-запек,газове,потене,само носене действа за известно време.А още сме в началото на захранването-желание има голяяямо,но то не става само с мерак...Още упражнява преглъщането.
Да попитам,мами,вашите бебчета вдигат ли се на 4 крака-изпъва ръце и крака,както е легнал на пода и си вдига едната ръка нагоре:''АЙде,мамо,хващай ме за ръка и да ходим навън''.Но крачетата не държат и Васил се сърди на воля Twisted EvilПредставям си как ще проходи след 2 месеца и ще се почне голямото гонене...Но не си дава никакъв зор да се изправя да сяда-не е стабилен като го вдигна от лег до седнало положение.
Добре,че вече не крещи-тоя период утихна Whistling
Днес ще има разходка Praynig

# 76
Здравейте мами,ами гледам ,че се хвалите ,че бебоците ви са почнали да се обръщат от гръб по корем.(за което много се радвам), ама мойто вече пълзи newsm78
Имаме едно огромно легло Кинг сайз, което се равнява на две двойни,и мойта си пълзи по цялото легло,.
Само ние ли сме така newsm78.
Да се похваля имаме си любима реклама ,тази на кока кола с песента на Дафи,като я чуе и почва да се смее с глас.
Вече стой седнала,но аз не я оставям дълго,да не се изкриви.
От 2 дни идавам сокче от ябълка ,днес и дадох 3 лъжички и ги изпи с голямо удоволствие.
Има и нещо друго за което сигурно ще срещна доста упреци ,но ще си призная.
Преди да забременея спрях цигарите и до преди 2 дни не бях палила,но сега припалвам по някоя и друга цигара след кърмене Blush,знам ,че не е хубаво ,но ми се пуши много,оффф лоша майка ли съм и аз не знам Crossing Arms
Хайде оплаках се похвалих се,заминавам да готвя ,мусака.

# 77
като чета тези хубави неща за бебоците ми става мн мило.ние още си опознаваме крачетата издаваме странни викове искаме да сядаме но уви не ни се отдава Grinningднес хапнахме парвото картофено пюре ooooh!опитахме и сок от морков на hipp и му хареса

# 78
Писах писах и накрая без да искам го изтрих - то и без това рядко имам възможност да пиша, затова сега съвсем телеграфно

Мини - благодаря много  за снимката на Вики на челно място на първа страница   Hug  Hug  Hug Стана ми много мило  Embarassed

И аз съм в лактационна криза от доста време и добре, че сте почнали тая тема с кърменето (отново), че малко да се окуража  Hug

Бебоците са страхотни и стават все по-сладки и по-сладки  Simple Smile

Ами толкоз от мен - ще лягам, че ядем на 1,5-2 часа и вече съм  Shocked

# 79
Данинце, на Рафа не му остава нищо друго освен да каже едно "Наздраве!" на Йоанката http://media.snimka.bg/3520/013296005-big.jpg за здравето на вдички месечинчета, които тези дни пропуснахме да поздравим! И за Васи, който празнува месечинка през месец-специално! На снимките уникални сладури виждам.

Да се похваля-днес за първи път откакто станах мама спах до 12 на обяд!!!!!!! С  2-3 паузи за смяна на миризлив памперс и кърмене, ама пак newsm44!

Моник, той Рафа преди захранването май само един ден беше пропускал да ака! От вчера сме на "Спаначен Герой" 1 и 2 част, уж това пюре било разхлабващо и наистина тези два дена не е имало пропуск, като изключим, че от спанака става много приказлив и му идва страшна енергия, в резултат на което цялата къща стана в зелени пръски. Май се падаме нещо рода на Попай Моряка.  Ето ви и кадър от екшъна в преобладаващо зелено и синьо http://media.snimka.bg/3520/013296033-big.jpg     Сега боря този проблем с фреш сокчета. Оказа се, че фреш може да се съхранява във хладилника, като май най-подходящи са бурканчетата от пюрета. Трябва съдчето да е малко и запълнено догоре, за да не се оксидира сокчето. Аз досега чаши Авент ползвах. Пюрета изобщо нямам намерение домашни да приготвям. Но за соковете-аз не понасям пакетираните, направо са ми отвратителни. Пред тях предпочитам водичка и биричка. Явно си падам "фрешоманиак" Joy .  И докато малкия пропие цитрусови фрешове, които са най-лесни за производство, ще се мъча, нали съм майка вече, - хвърлих се смело в битка с огромната страховита машина, заблуждаващо рекламирана  под невинното определение за сокоизтисквачка в магазина и вече посвикнах да се справям с почистването й . Ето ви малко инфо за сокопроизводство http://rawpaleodiet.vpinf.com/raw-juice-refrig-storage-summary-o … rview.html    http://www.google.com/search?hl=en&ei=7OBMSteCDdfOjAe21uDLBQ … uices&spell=1      и съхранението и за видовете сокоизтисквачки (най-добри били twin gear, после пресите , ама аз вече се прецаках с обикновено центрофугираща на космическа цена Sick) http://www.eujuicers.com/en/catalog/juicers/household

Наталия81,
много сладка картинката. Аз парфюма знам само новия на Пако Рабан "Ултравайълит", сега го видях този на Тиери Мюглер-явно някаква разновидност на само "Ейнджъл". Всъщност трябва да ми плаща за името-аз отдавна си го измислих. Регистрирах се в един пренаселен сайт и всички никове, които обикновено ползвам, бяха заети. Какво ли не пробвах, пък не обичам да ми  номерират ника и вече щях да зарежа, като ми хрумна да пробвам с първите две хрумнали ми по асоциация на нещо хубаво думи. Изникнаха ми ангел и виолетка, като цветето, аромата му, цвета му. Та няма никаква умисъл предварителна в ника ми Simple Smile После вече си го харесах много и си го ползвам на много места в нета.
Еспа,  моля те да помогнеш с рецепта за кюфтенца от нахут, че нещо не си харесвам.
И последно, че се олях-Рафа има басейнче под формата на активна гимнастика от Пикадили. Ако някой се интересува от бебешки басейнчета, ето снимка, но още не сме го потапяли, дет се вика, та на сухо: http://media.snimka.bg/3520/013296043-big.jpg

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 22:23 от Angelviolet

# 80
Копривке, дано бързо ти се разминат нервите по имотните въпроси. И мъъъъничко но благородно ти завиждам за моренцето.
Ралче, спокойно миличка, тепърва ще падат бебоците, а ние ще им треперим. Явно всички ще минем през това бойно кръщене Hug
koral, Сами още не може да се повдига на ръце и крака, а много му е мерак и се сърди че не става. Честити ви зъбки
Били, специален поздрав за малката Габи http://www.youtube.com/watch?v=JJaSYgISwJI
Лено, дано бързо отмине лактационната криза Hug
Ангелче, страхотни сте с малкия Рафа  Heart Eyes, пупупупу. За кюфтенцата с нахут – направо мога да ти дам оригинална рецепта за Фалафел, обаче не съм я изпробвала още, та не мога да ти кажа как се получават. Утре ще я изровя, преведа и ще ти я пусна на лични, тамън може да се навия да я пробвам и аз /направо отивам да кисна нахут/
Бърборанчееее, къде си, как сте с Петя?
Айде хубава вечер от нас  bouquet

# 81
  • София
Ралче, как е бебока след падането?
Angelviolet , ама аз се отказах да захранвам, докато не се оправи стомахчето, но резултат така и няма, само на кърма е засега. Днес пак не издържах-пак с термометъра CryОт неделя не беше акал Shocked Голям красавец е Рафа-с тия сини очи Sunglasses
Били, Били, -много интерсно, че пълзи вече Simple Smile smile3501
Данинце, тая снимка на чичо с мустака е велика Joy
И нещо за лека нощ Simple Smile

Hug Hug

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 23:04 от Monick

# 82
и Преслава пълзи от около две седмици, постилам й на леглото един чаршаф и нахвърлям играчки, най-амбицирана е да хване лаптопа и да му извади захранващия кабел  newsm78
Били- аз бих избрала  или да кърмя, или да пуша, ама ти си знаеш- това си е твоето дете, ти си го тровиш
със Стефания ми се пушеше за световно, кърмих 1 година и като отбих пропуших след 10-на дни

# 83
  • София
Привет на късно лягащите мами  Grinning

Сладурчеста, водим Ади на хомеопат в района на Плиска. Добре че за сега не се налага да ходим често, защото графика е препълнен и се чака доста.

Днес направих на Ади една фотосесия с дървена лъжица са готвене в кухнята. За съжаление не мога да я копна тук. Не си спомням как се правеше  Embarassed

Много е смешна, вече и аз я виждам порастнала  Simple Smile Кога мина половин година еееееййййй!!!

Да питам с какво започнахте захранването? Със сокове или с пюрета? Ние ще започваме вече. Днес Ади плю едно морковено пюре. Плю, рева, плю, рева и аз се отказах. Вероятно са й големи парченцата, в къщи не мога да го пасирам толкова фино, колкото са купешките.

Ох напоследък зверчетата не ме оставят да се наспя. Ади е все гладна. Калоян сънува чудовища и крещи. Стане ли 3ч и започвам да препускам напред- назад. Сутрин пък Ади вече се буди по-рано, към 8ч и почва да чурулика. След това се буди Кало и ....край до тука бях.  Tired  Tired А вечерно време пусто не мога да се довлека до кревата. Хем знам какво ме чака.

Моето малкото глупаче не мога да го науча от коремче да се търкули по гръб. Търкулне се сама по корем, играе и като се умори лежи по нос и квичи жално.  Laughing Когато я слагам да седи, понякога седи добре, но други пъти забива главата надолу. Иначе коремни преси прави редовно. Тихо и мълчаливо. Качва краката горе на количката и надига главата. Редовно си стои в тази поза. Като лалугер е   Simple Smile
Когато е в кревата никога не я намирам в същата поза, в която съм я оставила. Винаги е с краката на обратната страна. Как го прави не знам.

Бебата се е научила да смуче одеала и възглавници. Все си ги слага на главата. Като хване някоя възглавница, то й се гали, то я гушка и целува. После започва да я дави, стиска и се ядосва. Накрая вече плаче ако не може да си я махне от главата. Все я наглеждам да не пострада.
Яде си и чорапите. Обикновено като лежи си държи краката. Научила се е да си събува чорапите и да ги бута в устата.  Grinning

Хайде отивам все пак да се търкулна преди 12! Лека!

# 84
ох, да
и ние започнахме захранването вчера- домашен морков, никак не е възхитена
давам последно утре и после картоф

# 85
Днес Георги ми направи страшен номер  - не можеше да заспи. Направо пощурях! Носихме  се, играхме си, плакахме, и пак, и пак...ама пвече плака...Накрая седнахме пред вратата на банята - тя е огледална - той в шезлонга, аз  - на земята отчаяна и взе, че заспа. Гледа, гледа и явно се успокои, че две майки го пазят newsm78
Хайде сега е мой ред! Wink

# 86
Espa ,мерси за поздрава,Габи наистина много и се радва.
Аз също бях много учудена ,но си  пълзи детето. Като и оставя някоя играчка на 2 метра например и си ги стига за нула време.
Не е ли ни много рано,че тя с това темпо ще проходи на 7 месеца #Crazy
Съчувствам на всички майки които отглеждат самички децата си, майка ми дойде когато Габи се роди и не мога да се оплача,че съм недоспала или нещо друго.Много ми помага Peace
Хайде лека от нас засега Hug

# 87
Здрасти от мен!Много съм несериозна с писането напоследък, но то е защото мъжлето си беше вкъщи цяла седмица и се занимавах с него. Голяяям кеф! Бях се затъжила да си се мандъхерцаме двамката по цял ден! Еее, сега сме си даже трима Two Hearts :
Мини,чудесна темичка!
Били, направо се облещих Rolling EyesМи тя Габи много е напред с материала! Браво на нея! Анджито още я мързи да се обръща. hahaha А за цигарите, и аз мисля, че е по добре да я отбиеш ако не можеш без цигари, понеже всичко отива в кърмата. Или пък така и така не си пушила през бременността, защо  не се пробваш да ги спреш. Само полза ще имаш от това newsm10
Моник, много е сладурска снимката с ботушите! Heart Eyes
А пък Рафата на Ейнджъл с тези очи всеки път ми взима акъла! Blush

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 02:45 от Радостчо

# 88
 честити месечинки на Никол, Маги , Ема , Аделина , Рая и Калоян ! Да растат здрави и умни и да радват мама , тати  е роднините     bouquet

Съчувствам на всички майки които отглеждат самички децата си, майка ми дойде когато Габи се роди и не мога да се оплача,че съм недоспала или нещо друго.Много ми помага Peace

Ех, аз съм от тези дето от самото раждане си гледам Алекс съвсем самичка, мъжа ми работи денонощно почти ,та и на него му е нанагорнище. Ама това е то- Америката ! Да знаете само как копнея за мааалко някой да ме отмени. Ама пък от една страна е добре , че не съм  задължена на никой. А и си мисля дали  ще мога да издържа без бебчо по-вече от два часа, защото досега само за толкова сме се разделяли и все мислите са ми били към него за това време.

Хайде стига съм се оплаквала , ами да ви сложа сутришното кафенце, а аз отивам да лягам  Tired      Hug Hug Hug

# 89
  • Варна
Добро утро!
Аз влизам много на бързо да ви предложа чайче, че ще бягаме на консултация и мисля да остана в Морската. Дано не завали, че е някакво мрачно. Ако някоя варненска мама иска да звънкаSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт