Ти какво сготви? Снимай, покажи! 49-та тема

• 89 061
  • 681
  •   1
Отговори
# 345
  • пак на Рив Гош
Застудя и извадихте сладкишите, а?  Grinning

Берина, записах си рецептата на пая с круши и пана кота, звучи и изглежда вкусно  Grinning Както и тартата на Нордина и кекса на Цецето във всички варианти Grinning
Нова Тема, с теб сме на една вълна  тъкмо гледах кремките на Венетта и се сетих за тригуните и колко отдавна не съм яла - и на следващата страница виждам твоите  Grinning. Кажи как ги правиш? С многолистно тесто ли?
Вяра.ан, панираният деликатес шунка между два пласта кашкавал ли е отвтре, или само един?
Асялейн, как успяваш да докараш толкова равни ньоките? Аз няколко пъти правя и все едни рошави ми стават, пък уж спазвам рецептата...
Аз тази седмица почти не готвих, или все набързо та нямам много снимки. Отчитам се с
- милинките от миналата неделя (с мармалад от грейпфрут)

- и понеже от два дни в Чужбинския тече една тема за трушиите и киселото зеле, вчера спеших мъжа ми да купим от тукашното (от мен само варенето на картофите и надениците, останалото е готово  Grinning) - елзаско кисело зеле (със силно влияние от немския сауеркраут - Елзас е регионът на границата с Германия  Grinning)

Тържествено обещавам, че този уикенд няма да правя чийзкейк  Laughing

# 346
Постоянно ви разглеждам творенията. Невероятни сте. Честичко изпробвам по нещо. Мъжа ми е най доволен  Mr. Green
Все не се наканвам да кача снимки но днес ще.
винен кебап:

пай с круши по рецепта на berina. Нещо не ми се получи както трябва, но пък е вкусен

запеканка от enamorada много вкусна

и една бисквитена торта

# 347
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
хихихи Роца, с теб май сме на една вълна  Wink
при нас обедът беше Flammkuchen, да живее Елзас Party

за мъжът ми с шунка, за мен - със сирене подобно на мюнстера  Crazy (Роца ще разбере Mr. Green)

за ньоките - никогане са ми ставали рошави newsm78
като ги нарежа на парчета ги минавам с вилицата да станат раирани. с изпъкналото на вилицата ги минавам по цялата й дължина, така те се завиват и стават раирани...незнам дали схвана Thinking
важно е водата да не ври, а да е пред завиране, но да няма балончета - те си изплуват като са готови  Peace

# 348
  • Варна
от мен ориз със зеленчуци и гъби:

# 349
Вчера съпругът ми имаше рожден ден, и  се постарах:
Салатки:

Бирено пиле:

Картофен огретен:

Топеница с кисело мляко:

Торта с банани:

# 350
# 351
# 352
 mimi P27 ,да нямаш рожден ден?Ако да,честит да ти е!  bouquet
 А тортата е пекрасно украсена! Hug
 Чергата от будет тесто и я те много хубава! Simple Smile

# 353
рожденният ден е на мъжа ми Blush забравих да направя снимка на тортата преди да я разрежем ooooh!

# 354
рожденният ден е на мъжа ми Blush забравих да направя снимка на тортата преди да я разрежем ooooh!
   Laughing Laughing Laughing
   Ами....Значи,честит ти рожденник!Да е жив и здрав! Grinning

# 355
Първи опит:

Joy Joy Joy
Голяма борба падна. Нито ме оставиха да чета, нито да мина през основната програма - демек както си пише по книжка, че първия хляб е с програма 1. Така е, дядо Коледа рече, че щом съм искала машината с багети, първото ще е багети и нищо друго Naughty Като организира и купуването от Бургас, доставката и плащането, къде ще ходя аз, изпълнявам hahaha Обърках много неща, не успях да ги оформя така както е на клипчето, което Мамето преди година ми прати и от тогава ги сънувам тия багети, ама тя е виновна. Най-важното е, че спестихме цели 90 лв, които си остават пак за мен от дядо Коледа, ама да си измисля какво Laughing Laughing Laughing Целия зор са по-ранното закупуване беше, че в темата за машините, Росрънър рече, че са на промоция хлебопекарните на 199 лв. Еееееее, софийската цена е 289 лв ooooh!, та затуй така експресно. Но за разликата се чудя пак ли да е готварско, или нещо за мен да бъде. Ама като се знам каква съм луда на темата, кой знае я тенджера, я тиган ще си измисля hahaha hahaha hahaha Други се обиждат ако им подарят кухненски принадлежности, аз пък си умиргам за таквиз джиджавки. Laughing

Хайде, аз продължавам с четенето, може един Лебец да врътна след малко Joy Joy Joy

# 356
Ася, обожавам фльамкухен.  Heart Eyes Сама ли приготвяш тестото? Аз до сега не съм успяла да го докарам, опитвала съм различни рецепти. Моля, дай напътствия.

Направих содените питки на еси. Наистина са бързи и вкусни. Пропуснах само парчето сирене в средата. В купичките има леща с морков, тиквичка и целина.

Krische, умопомрачително изглеждат!  Heart Eyes

# 357
аууу Крисче, разкошни багети  Hug

Кюбит, сама правя тестото, бързо става.
бъркам с дървена лъжица, после омесвам набързо на ръка - не не си играя много де...
ето я рецептата
за намазване ползвам creme fraiche Sunglasses

# 358
  • На брега
Мими, Маги, да са ви живи и здрави рождениците   bouquet ... и да ви слушат Sunglasses
Роца, Аси, елзаските ви специалитети изглеждат страхотно!
Киселото зеленце го разпознавам, а за  "гарнираната питка със сложното име"  Mr. Green на Аси ще се радвам да науча повече...
Аз се навъртах няколко дни в темата за Арабската кухня и това провокира желанието ми за сиропирани сладости...
Роца, тригуните, както и баничките за закуска приготвих от фини кори, които сгънах на триъгълничета. При тригуните се престарах със сиропа - стана ужасно гъст и сладък  Crazy (нека ми така, щом ми се е дояло сладко)
Тригуни

# 359
а за  "гарнираната питка със сложното име"  Mr. Green на Аси ще се радвам да науча повече...

ох Нова тема, такива сиропирани неща не съм яла от 2 години.
мъжът ми не ги яде... Rolling Eyes
един път си купих турски тулумбички и едвам ги изядох, толкова сладки бяха  Mr. Green

Фламкухенът не е питка, а тънка хрупкава кора, гарнирана с гъста сметана, лук, бекон на ситно и черен пипер.
става много бързо и е едно мое любимо ястие, особено с чаша вино  Crazy
кората и сметаната са задължителни, другите неща са въпрос на вкус.
има и сладък вариант с ябълки и канела  Peace
рецептата съм я дала отдавна, в предния ми пост има линк  Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 19:12 от asyalein

Общи условия

Активация на акаунт