Барабойник (името коригирано)

• 11 933
  • 60
  •   1
Отговори
  • София
Тесто е като за обикновена питка с мая:
брашно около 350-400 грама, едно яйце, половин кубче мая, чаша прясно мляко, сол (малко от жълтъка заделям за намазване)

Плънка
Сваряват се около 1 кг картофи. Белят се.
В тиган се запържват 2-3 глави лук нарязан на едро. Когато лукът е почти готов се добавят намачканите с вилица сварени картофи. Соли се. Сместа се бърка докато се запържи леко. Сваля се от котлона.
Подправки: червен пипер, магданоз, джоджен и малко чубрица. По желание и лъжичка доматено пюре. Особен чар сместа придобива с нарязана сушена чушка (не люта разбира се),  накисната предварително да поомекне, но и с печена червена чушка  си става перфектно. В сезона на червените чушки, аз вадих печена от фризера.  Laughing

Замесвам тестото и слагам картофите да се варят. Докато направя плънката и тестото е втасало.

Разточва се кора по-дебела от кора за баница. Около 65 см в диаметър.

Центърът се резва на кръст . Плънката се слага в периферията на кората и после тестото се завива отвътре навън.

Прави се нещо като геврек. Дооформя се.

Режат се парчета 10-14 см. От това количество при мен станаха 15 броя.

Нареждат се в тава и се пекат на средно силна фурна.

Забележки: С оформянето се провалих. Не станаха красиви, но бързах. Важен е балансът между количеството на тестото и плънката.

Да ви е вкусно !
P.S. Всяка прилика с други действителни тестени изделия е напълно случайна.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 19:18 от Laurus

# 1
  • София

Браво Laurus  smile3501  Много интересен начин за направа!
Рецептата позволява и различни плънки! Ще я пробвам с кайма, защото синът ми не яде лук и чушки.....

# 2
  • В сърцето на живота!
Браво,вкусно изглежда  bouquet

# 3
Браво Laurus!Чудесна рецепта   bouquet

# 4
Чудесна рецепта!!!  bouquet
Скоро ще я пробвам. Simple Smile

# 5
Супер идея ,ще се пробва. Grinning

# 6
  Чудесна рецепта!Трябва да се пробва! Grinning

# 7
Чудесна рецепта и техника. Заслужава си да се пробва. Мисля че ще става бързичко. Peace

# 8
  • София
И аз съм впечатлена, браво на авторката.

# 9
  • по пътеката
много интересно предложение за кифли4ки!

# 10
Laurus , страхотно предложение!  bouquet Хем интересно за приготвяне, хем явно много вкусно. По тоя начин ще може да се прави и тутманик и изобщо да се използва различна плънка. Благодаря, че сподели рецептата!  bouquet

# 11
  • София
Наистина интересно оформление, пък и много лесно. Ще пробвам с оригиналната плънка, че ми е любопитна.
Благодаря за интересната рецепта!   bouquet

# 12
  • GYM
Страхотно, тъкмо се чудех какво да забъркам Simple Smile

# 13
Уау, много хубаво, благодаря, още днес ще го спретна и ще се отчета с впечатления и снимки  Hug

# 14
  • област Софийска
Супер звучи и изглежда  smile3501 Точно по вкуса ми, при първа възможност ще спретна рецептичката   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт