Барабойник (името коригирано)

• 11 937
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Привет на всички Hug Реших да пробвам първата рецепта през почивните дни. Обаче аз меся изключително рядко и гледам да спазвам рецептата точно, тъй като не съм голям специалист. По този повод искам да питам:
1. Прясното мляко с каква Т трябва да е - стайна, топли ли се newsm78
2. Тъй като няма да мога да намеря кубче мая, с какво количество суха мая мога да го заменя?
Като стигна до изпълнение ще пиша как съм се справила Wink
Благодаря предварително Hug

Както казах и по горе нямах прясно мляко и замених с 1/2ч.ч.готварска сметана(направо от хладилника) и 1/2ч.ч. студена вода.Не сложих нито захар ,нито мазнина ,нито сол.Сложих едно пакетче суха мая(7гр.) ,която разбърках с брашното.
Станаха много вкусни и пухкави,даже остана една и днес я хапнах студена ,пак си беше пухкава и мекичка.

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 20:46 от Pety

# 46
  • Plovdiv->Toronto
Пети, много вкусно изглеждат твоите, и плънката е по мой вкус, с малко месце Mr. Green ...
За съжаление тук няма сушени чушки, спомням си колко беше вкусен чипса от леко запържени сушени чушки който ми правеше леля ми в Рила. Замислях се даже за начини законтрабандно внасяне на сушени пиперки в Канада  Simple Smile.
Ще се разходя до португалския пазар тази събота, те са много уредени, всичко си внасят. Имат едни сушени ancho chilies, които се надявам да приличат по вкус на нашите. Като се сдобия ще опитам рецептата.

# 47
Ели аз го правих с обикновенни сурови чушки и беше вкусно. Simple Smile

# 48
  • Plovdiv->Toronto
Май и аз така ще пробвам  Peace

# 49
изглежда чудесно този Барабойник

# 50
  • с/у ОколоМръсТното
И аз съм впечатлена от Барабойника  Rolling Eyes Чудно име си има значи  Joy

Може ли машината за хляб да ми замеси и втаса тестото?

А плънката подлежи на всякаква фантазия...  Grinning

# 51

Шани разбира се ,че може. Използвах програмата за тесто ,която има и втасване.Аз винаги там си бъркам тестата или в миксера.

# 52
  • София

Аз до колкото знам и листата от домати и тези от картофи водят само и единствено до
"протичане"  Joy Няма последствия за самия организъм, като от отрова  Mr. Green

# 53
  • с/у ОколоМръсТното
Шани разбира се ,че може. Използвах програмата за тесто ,която има и втасване.Аз винаги там си бъркам тестата или в миксера.

юхуууууууу, утре ще се вихря, значи...
Мерси, Пети   bouquet

# 54
  • София

Laurus, благодаря за чудесната рецепта   smile3525

- барабойник със сирене

- барабойник с кайма и гъби

Станаха мноооооого вкуснички!

# 55
Чудесна рецепта, само че добавих, бекон и гъби. Стана превъзходен.   Peace

# 56
Да се отчета, след като в събота направих барабойника по оригиналната рецепта. Стана хубав, тестото беше изключително вкусно, но сякаш с друга плънка би ни харесало повече. Не, че не го изядохме Wink

# 57
  • Бургас
Laurus,благодаря за рецептата  bouquet станаха страхотни ,но аз сложих и малко пиле ,че така само със зеленчуци Blush

# 58
Сртахотна рецепта значи, благодарности на авторката !  bouquet
Хич ме няма мен в месенето и бая зор видях докато разточа кората. Аз точа, тя се събира на мечичка, аз пак точа, тя пак се събира. Припотих се хиляда пъти, но накрая успях де.

# 59
Направих го барабойника, дано се одобри довечера.
Благодарности за рецептата   bouquet

Преди съм правила пиле под шуба, много се харесваше от гостите  Wink

Общи условия

Активация на акаунт