Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е темата на дискусията във форума?
Какви идеи се обсъждат за създаването на книга за домашното раждане?
Какви са мненията за уебсайтовете, предоставящи информация за домашно раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е темата на дискусията във форума?
-
Какви идеи се обсъждат за създаването на книга за домашното раждане?
-
Какви са мненията за уебсайтовете, предоставящи информация за домашно раждане?
-
Какви са притесненията относно техническите аспекти на раждането?
-
Какви са мненията на участниците във форума за домашното раждане и болничното раждане?
Малко ще се върна назад, но ми хареса много линка за татковците при раждането, даже целият блог е пълен с много интересна информация. Много ми хареса това:
Жалко е, че в България поради ред причини татковците не биват допускани и най-често сами отказват да присъстват на раждането на децата си. 

В края на втория ден ми казаха че в отделението мога да остана най-много 3 дни, но бебето трябвало да го оставят там. Имало някакви легла за майки на друго място в болницата, ако имало свободно щели да ми уредят, ако нямало... Иначе съм могла да стоя на стол до него колкото си искам, ама понеже кърмя не можело да не спя. Могла съм да се цедя и да оставям мляко, те щели да му го дават. Това вече съвсем ме разби. Питах педиатърката защо не разчитаме на 48-часовия тест, чиито резултати се очакваха на следващия ден, каза ми че вероятно трябвало да се продължи с антибиотика, не знае още дали 5 дни, 10 дни или колко... Тестовете му ги повтаряха всеки ден, от този ден стойностите на този тъп С-протеин бяха намалели от 60 на 40, белите кръвни телца бяха пак нормални... Детето здраво и жизнено. На следващия, последния ни в болницата ден, най-после педиатърът беше различен. Бях казала на сестрата от предишния ден да остави бележка че искам да го видя, така и не го видях, но няма значение. Сестрата също нова, питах я дали няма да може да направят за мен изключение и да ме оставят в стаята с бебето поне още един ден. Тя каза че още не може да ми каже нищо по въпроса. Резултатите от 48-часовия тест ги чакахме към 3 и половина следобяд, сестрата каза че всичко ще зависи от тях. Ако тестът бил отрицателен, щели да спрат антибиотика веднага и да му махнат катетъра. Казах на мъжа ми за всеки случай да вземе и нещата за изписването на бебето, както и моите неща, в случай че ме изхвърлят от стаята и се наложи да изкарам нощта в "цивилни" дрехи на стола до бебето. Надеждата умира последна, нали... Към 4 часа сестрата идва и казва че тестът е отрицателен, но педиатърът е казал че ще му влеят още веднъж антибиотик (единият от двата), защото му били влели 3, а не 4 пъти
Следобедния чай с нещо към него немя да дойде повече от 7-8 лв....