Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 011
  • 808
  •   1
Отговори
# 345

Оооооох, не знам за другото, но изводът е култов  ooooh!

Цитат
Така че моят извод е - за брунети Пентаксим, блондини, избирайте Инфанрикс!

# 346
http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=423250

Момичета , а как реагират директорите на детските градини ,когато разберат ,че не ваксинирате децата си и че нежелеате те да бъдат ваксинирани.
Тъй като сме в процес на издирване на детска градина ,обиколих повече от 20  детски градини в Йоханесбург.Навсякъде  питах ,дали ще приемат неваксинирано дете.Никой  не ми отказа .Отговорността била изцяло моя,нищо че и тук са задължителни ваксините.Също трябвало да подпиша документ ,с който изразявам несъгласието си да поставят на детето ми ваксини или да му дават витамини от служителите на Здравното министерство ,които провеждали профилактики в градините

# 347
samuin, много малко хора тук си казват, че децата са неваксинирани. Доколкото на мен ми е направило впечатление, болшинството имат договорки с ЛЛ да вписва ваксини, за да избегнат проблеми.

# 348

Оооооох, не знам за другото, но изводът е култов  ooooh!

Цитат
Така че моят извод е - за брунети Пентаксим, блондини, избирайте Инфанрикс!

ВСъщност има резон в това-повечето лекари твъдят,че хората с бели нежни кожи са по-чувствителни .Жалко,че на тази майка никой не й е предложил да НЕ СЕ ВАКСИНИРА детето. Жал ми е  ooooh!

РЕД.смисълът е,че хората с бели кожи са по-чувствителни,това е имала предвид жената.Да не спамим излишно

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 22:02 от Трапезица

# 349
За мене изводът си е напълно безумен, никакъв резон не виждам  Rolling Eyes . Това, че едната отрова предизвиква обриви, а другата отрова не предизвиква специално обриви, значи ли, че е за предпочитане. Доста далеч съм от мисълта, че от цвета на кожата и косата зависи наличието на "алергии", които не са никакви алергии, но това е друга тема  Wink .

# 350
... Йоханесбург.Навсякъде  питах ,дали ще приемат неваксинирано дете.Никой  не ми отказа .
Познаваш ли местното законодателство? България не е пример..  Embarassed
Щом нямат законово основание да оспорят приема, можеш само да се радваш!

# 351
Цитат
... Йоханесбург.Навсякъде  питах ,дали ще приемат неваксинирано дете.Никой  не ми отказа .
Познаваш ли местното законодателство? България не е пример..  Embarassed
Щом нямат законово основание да оспорят приема, можеш само да се радваш!

Мулти ,не съм много добре запозната.Но си мисля ,че щом ваксините са задължителни ,то имат напълно законово основание да ми откажат прием.Мисълта ми беше ,че въобще не се и стигаше до спор ,или да беше нужно да им изтъквам Конвенции  за човешките прави и т.н.Казвах им ,че детето ми не е ваксинирано и няма да бъде ваксинирано.А отговора им беше "нали знаете ,че закона го изисква ,но все пак отговорността си е ваша"

# 352
Като чета по разни американси форуми какво става - значи всеки, който е с грипни симптоми е задължително с диагноза "свински" грип, защото по това време на годината нямало други вируси и нямало какво друго да е!?!?! Всички заболели в момента в щатите са със свински грип! Чакам после да чуем статистиките... пардон стъкмистиките.

И още нещо - психозата е пълна. Всеки втори се вайка, че е бил в контакт със заразен със свински грип, което впоследствие е разбрал.

# 353
Грейс, моят косвен опит показва нещата малко по-различно. На всеки болен с грипоподобни симптоми му правят тест за свински грип, далеч не обявяват всеки болен за хванал свинската зараза. Ето например племенникът ми преди дни беше с висока температура  и кашлица и го изследваха, изследването беше отрицателно. Те всъщност откакто се появи тоя грип всеки път като се разболее го изследват (сигурно вече 5-6 пъти) и всеки път е отрицателен. Друг е въпросът, че всеки път му изписват Тамифлу като превантивна мярка  Sick .

# 354
Добре, че не сме в Америка, че и нашето семейство щеше да отнесе диагноза или Тамифлу  Sick Малката беше хремава 2 дни, аз малко повече, но вече се оправям.... дали да не ида на доФтор за диагноза  Crazy

# 355
Аз на доФтори не ходя... Минахме нещо с малкия, не знам какво и не ми е важно - може и да е свински, а може и да е птичи грип - здраве да е...   Mr. Green

# 356
Здравейте! Гледах сутринта новините и ми се струва, че започнаха усилено да наплашват и българите с този тъп грип. Жалко, че все още много хора им се връзват.

samuin, тук наистина никой не ходи да разпитва дали ще вземат детето му без ваксини...аз имам една позната,която се познава с една от г-жите на сина ми в яслата.Аз бях много уплашена да не ме върнат като видят, че му липсват ваксини и я помолих да разпита как стои въпроса. Та въпросната г-жа е казала, че щом родителите така са решили няма проблем, те си носят отговорност. Те нищо не можели да кажат. Това много ме учуди, но ме и успокои. Разбира се моята позната не беше казала за кое дете става въпрос. Както и да е отидохме, занесох им картона и всичко беше ок. Един ден ме посрещната на вратата, с думите, че му липсват 2 ваксини и дали ще му ги слагам. Аз направо потънах в земята, но се увлядах и се направих на ударена. Казах, че ако ЛЛ ни викне тогава ще ги сложим. Което не е вярно разбира се,а и ЛЛ няма да и викне, понеже знае, че няма да слога повече ваксини на моето дете.  Казаха като ги сложи да има занеса бележка за да ги впишат в картона. Та така до днес  Praynig никакви проблеми не сме имали. Ако нямаше обаче нито една ваксина си мисля, че нещата щяха да са по друг начин.

Имам един въпрос - разбрах, че сутрин в яслата минава лекарката (или е сестра нз) за да преглежда главите на децата, гърло и .тн. Имате ли представа дали могат да дадат някакви лекарства (за ваксини ясно) или друго без да ме питат? Тази седмица даже тази лекарка или сестра нз замества едната от г-жите на сина  ми и нещо се притесних дали при тази паника от свинския грип няма да започнат да ги подсилват с нещо Stop

# 357
Имам един въпрос - разбрах, че сутрин в яслата минава лекарката (или е сестра нз) за да преглежда главите на децата, гърло и .тн. Имате ли представа дали могат да дадат някакви лекарства (за ваксини ясно) или друго без да ме питат? Тази седмица даже тази лекарка или сестра нз замества едната от г-жите на сина  ми и нещо се притесних дали при тази паника от свинския грип няма да започнат да ги подсилват с нещо Stop
Хм, интересно, не съм се сетила да попитам сина си за такива действия, а и по принцип той си казва. Но ще го поразпитам. Иначе, сутрин редовно засичам сестрата в нашата група, когато водя сина си по-късно на градина, дали ги проверява за нещо, не знам.
Що се отнася до това, дали могат да дават лекарства, не знам законово как са уредени тези въпроси. Но все си мисля, че някои си позволяват да го правят. По-напред в темата има съвети как да се справяме в такива ситуации, поне временно. Имаше вариант да се занесе декларация от родителя, която да се подпише от сестрата на градината или директорката, че на детето нямат право да дават никакви медикаменти и да извършват интервенции без знанието на родителя. Друг е въпросът дали и като подпишат въпросната декларация, пак няма да си позволят да дадат на детето нещо.

И един линк по темата за ваксините срещу свински грип http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=263273.

# 358
Зуки, аз четох за предложението за декларацията, но не ми се иска да се набиваме на очи - все пак не сме изцяло "изрядни" с ваксините. Иначе до сега щях да съм занесла декларация. Мен точно това ме притеснява, че сина ми е още малък и нищо не ми казва все още. От това, че минават да ги преглеждат разбрах от една майка на дете от другата група.  Peace

От линка, най ми хареса това
"Въпреки че президентът на САЩ Барак Обама обяви, че ситуацията около свинския грип изисква спешни мерки и нареди масова ваксинация, неговите дъщери още не са имунизирани. Това коментират американци в блога на Белия дом след информацията, че Саша и Малия Обама засега не са ваксинирани, защото не са застрашени."  Stop

# 359
От линка, най ми хареса това
"Въпреки че президентът на САЩ Барак Обама обяви, че ситуацията около свинския грип изисква спешни мерки и нареди масова ваксинация, неговите дъщери още не са имунизирани. Това коментират американци в блога на Белия дом след информацията, че Саша и Малия Обама засега не са ваксинирани, защото не са застрашени."  Stop
Да, и аз най-вече на това исках да наблегна.

Общи условия

Активация на акаунт