Работа на кораб, круиз

• 348 628
  • 842
  •   1
Отговори
# 615
Да си обичаш работата е едно , да търпиш идиоти е друго . Самозабравили се идиоти на евтини круизи , въобразили си че са хванали господ за шушляка са най- неприятните пък аз да кажа  Mr. Green
Бакшиша е по-яснен на персонала от на ваканцуващите , май пак се изказа неподготвена. Никой не е длъжен да ти търпи лигавщините и комплексарщината за 5 лв. па ти се мисли за каквато си искаш . С хора на място и отношението е на място . Персонала са хора , преди всичко , явно факт който ти убягва. Там където аз съм работила , бакшиша не е бил задължителен .

# 616
  • Fort Worth, TX
Разбирай го , на злоби като тебе няма кой да ти се лензи за 5 лв.  Laughing

Аз съм човек, който си отстоява правата. И 5-те лв. никак даже не са 5 лв., а са процент от цената на круиза, който съм ДЛЪЖНА да оставя!? Явно този дребен факт не ти е известен, защото работиш там, а не ваканцуваш. Но на мен, като на човек, който ползва тези услуги, не ми е приятно да ме наричат повръщащ идиот, визирам по-горните изказвания. Та съм му намерила цаката - с намръщените обслужващи ме зная как да се справям. Wink Тези обаче, които си обичат работата, оценявам подобаващо.
О, разбира се.Щом си дала процентния задължителен тип дай сега да направите крюто на май
муни.Малко ли ви се въртят на пета, че и още искате?
Още един път ти казвам махни се от темата , след като няма с какво да помогнеш на желаещите да започнат работа.О, да забравих за бакшиша ти , който едва ли е повече от долар-два.

# 617
    Темата е за работа на кораб.който иска да се изфука къде е круизвал и колко типвал да намери съответната тема.
Другото е спам.

# 618
  • Варна
Здравейте!
Приятелят ми има желание да кандидатства в Royal Caribbean, Disney и Carnival като 3 механик.Помоли ми да събирам инфо и като се върне да действа. Някой ще помогне ли? Какво е нужно, какви документи, въобще някакво инфо ако някой има.Ще бъда мн благодарна!
Мерси Simple Smile

# 619
Здравейте,
Аз се качвам на Norwegian cruise lines.....за гифт шоп.....някой има ли мнения и впечатления за тези линий?
Междудругото те търсят персонал (фризьори,спа,фотографи и за гифт шоповете) за Септември, мога да дам координати на лични.

# 620
Какъв е минимума за години?

# 621
Здравейте прегледах темата отгоре отгоре не мога да кажа, че съм я прегледал напълно и искам да попитам и аз та наскоро завърших висше образование специалност Електротехника в Технически университет - София и искам да се кача на кораб като electrician първо като стаж разбира се доколкото знам искат 12 месеца стаж да натрупам като кадет преди да се кача официално на кораб като Electrician. Така какви документи ми трябват след като не съм корабна специалност доколкото знам ми трябват 2 сертификата  Basic security и още един които се изкарват  във Военноморски университет Варна та за там какви документи ми трябват да се запиша за тези курсове какви пари ще ми струва това удоволствие, за колко време се изкарват? Така ако някой е запознат с това нека да сподели мнение, че като гледам темата май малко зациклила и се надявам някой да изкочи с отговор все пак Simple Smile Благодаря предварително Simple Smile

# 622
  • Варна
Здравейте прегледах темата отгоре отгоре не мога да кажа, че съм я прегледал напълно и искам да попитам и аз та наскоро завърших висше образование специалност Електротехника в Технически университет - София и искам да се кача на кораб като electrician първо като стаж разбира се доколкото знам искат 12 месеца стаж да натрупам като кадет преди да се кача официално на кораб като Electrician. Така какви документи ми трябват след като не съм корабна специалност доколкото знам ми трябват 2 сертификата  Basic security и още един които се изкарват  във Военноморски университет Варна та за там какви документи ми трябват да се запиша за тези курсове какви пари ще ми струва това удоволствие, за колко време се изкарват? Така ако някой е запознат с това нека да сподели мнение, че като гледам темата май малко зациклила и се надявам някой да изкочи с отговор все пак Simple Smile Благодаря предварително Simple Smile

За всяка корабна длъжност се изисква съответния сертификат.На каргото има само електришъни , но на круизните има и много други ел специалности защото те почти всички са дизел или турбоелектроходи и имат много голям набор от силови и слаботокови елспециалности.Никой няма да те допусне да припариш до кораб без специални и общи сертификати.РАзходи се до Морска Администрация (Изпълнителна агенция  "Морска администрация"(ИАМА) е юриди- ческо лице на бюджетна издръжка
Интернет страница: http://www.marad.bg
E-mail: bma@marad.bg
София
ул. "Дякон Игнатий" 9
Телефон: 02 / 930 09 10)
Там ще ти кажат всички документи нужни за да се качиш на кораб дори като месбой или кадет.Там ще ти дадат инфо и дали можеш въобще да придобиеш правоспособност на морско лице или трябва да доучваш магистратура в Морско Училище.

# 623
Здравейте, аз се качвам на Oceania cruises след месец, всичко ми е уредено вече, имам и договор, остава ми само да мина интервюто за виза за Щатите, както и медицински те прегледи, коиъо между другото много ме тревожат. Някой може ли да сподели какво точно става на тези медицински прегледи. И още нещо аз ще работя като bar waitress, ако някой е работил на тази позция, моля да сподели впечатленията си? А някой от вас работил ли е за Oceania?
Благодаря предварително Simple Smile

# 624

Ne poluidioti,kragli idioti sa 90 procenta ot gostite ni.za carnival govorq.
Подкрепям на 200%, че са малоумни идиоти .Даже това е много меко казано.Само който е нямал допирна точка с тях може да твърди обратното.
Популе , моля те замълчи.Изобщо си нямаш на идея за какво става дума.Всеки си върши работата там за това е отишъл.Целия персонал е добре смазана машина иначе няма начин да се работи.Как иначе мислиш се товарят 3500 човека , а?Тук не става дума кой какво обича и дали обича, а затова , че америкнаците са рядка порода.Дай сега като са платили и да те направят на маймуна.Виждала ли си хора да ядат и повръщат и после пак да ядат щото е фрее ?Виждала ли си как се отправят обвинения , че си му откраднал диаманти на голяма стойност, за да се измуфти Карнивал за пари?Виждала ли си как американка отправя обвинение на момче , че я е изнасилил отново да измуфти компанията за пари.А виждала ли си как се правят  комплейни за най-дребни неща , за да се получи 1 бутилка шампанско и ягодки със шоколад.Не, не си.Замълчи тогава и си круизирай на воля.

Joy ето и два примера от мен:
Първият с баба американка - От къде си? - ме пита тя
- от България - казвам
- е къде живееш?
- ъъъъ -в България -  
- ами как работиш тук на кораба? къде спиш? Тук ли?
 Crazy Crazy Crazy - не викам, всяка сутрин ни карат с хеликоптер
- На следващия ден се получило оплакване на рецепция, от възрастна пасажерка, че е възмутена от шумът на хеликоптера, който идвал рано сутрин и я събуждал  Shocked Shocked

Пример втори: "Американци" от мексикански произход в див Тексас, говорещи почти само испански и чат пат някоя английска дума
- От къде си?
- България?
- В България говорите испански ли?
- Не, там говорим български, аз говоря испански, защото съм го учила и практикувала в Испания
- Оооо и там ли говорят испански?
-  Shocked Shocked

Има мнооого не малоумни ами направо извънземни пасажери, но моята стратегия лично е била да не взимам нищо лично - изпълнявам си това, което се изисква от мен и толкова, опитвали са да ме правят на маймуна, но изобщо не съм си го слагала - усмихвам се, отговарям търпеливо на всички въпроси, на които мога, за  тези на които не мога упътвам, към някой друг и това е - свършва круиза едните заминават идват следващите кукуряци - хич са ми били през ...

# 625
Привет на всички!
Вече се свързах с едно момиче от форума, която ми помогна доста с информация, но ще попитам и тук. Имам желание да се кача за 1-ви контракт  за duty free shop/ retail sales/ gift shop, не знам как точно се води департмънта. 2 сезона съм работил като merchandiser на безмитен магазин и имам някакъв опит, което ще ми е от полза предполагам при кандидатстването, а и работата доколкото разбирам от прочетеното има малко повече привилегии пред другите позиции на кораб, заради това се насочих към това.  Проблема доколкото разбрах е, че няма BG посредник, който да качва за тази работа. Ако някой е работил в duty free/ gift shop ще съм безкрайно благодарен за всякаква информация. Най вече откъде е кандидатствал, разходи за това и към коя круизна компания е по-добрия вариант.  Благодаря предварително! Simple Smile

# 626
департмънта е шопдепартмънт. Последния ми контракт в шоповете ми беше към HARDING BROTHERS INC,  те също нямат агенти в БГ, но в сайта си имат обявени свободни позиции и можеш да попълниш апликейшън онлайн, прикачаш св, препоръки ако имаш и те след известно време ще ти пишат на имейла, ако си им допаднал по документи и ще ти дадат телефонен номер да се обадиш в едисикой ден за телефонно интервю. Ако и там те удобрят ще ти пратят имейл да ти го съобщят и ще те наемат.  Ще  ти пратят и документи и договора с тях по пощата и ще чакаш като се отвори място на кораб да те качат. Междувременно си подготвяш сертификатите и паспорт моряшки ако нямаш. Качват те, като първия ти контракт с тях е за три месеца и си плащаш билета за отиването. Три месеца са много малко естествено, затова още докато се качиш и се адаптираш долу -горе пишеш на компанията че много ти харесва и искаш да си удължиш  договора до едикога си.
Друга такава компания са Старборд - Лъки им е агент мисля в Русе. Намери сайта им, те също имат онлайн апликейшън, но интервюто е с агента на живо,  за там нямам впечатления
Работата в шоповете е една от най -сладките Simple Smile) успех и блазе ти, че тепърва отиваш ... аз вече приключих - мъж, дете - вече не става Sad

# 627
Имаш лично, чакам още някой да се вклщчи и ще обобщя цялото преодставено инфо в един пост Simple Smile дано да е от полза на бъдещите кандидати Simple Smile

# 628
Едно почва да ме притеснява, само момичета сте за този департмънт, не взимат ли и момчета ?! Хъ... Simple Smile

# 629
Значи е възможно да кандидатствам директно за шопа без агенция в БГ и има шанс? Питам защото  едно време така се опитах да си сменя позицията само,че за детските аниматори и не ми се получи, а имам опит в тази област и се чудих защо все ме мотаят.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт