Как да защитим децата си от кучетата?

• 35 346
  • 617
  •   1
Отговори
# 105
 #Cussing out и  в нашата градина има една"кучка " с малки Правихме подписка.Видимо сега кучетата са извън градината.
Винаги казвам на детето ,че  животни които са по улиците не се пипат. Защото са мръсни,носят разни зарази и могат да го ухапят.

# 106
Homesick,
А иначе проблемът може да се реши за кратко време, но разни екологични, кучезащитнически организации и от Брюксел  ще ни изядат с парцалите.

Това е така, но толкова ли е сложно да се направят няколко среднощни тайни акции и просто след 2-3 дни градът да осъмне без кучета. Без да се раздухват нещата. Просто така-в един момент кучетата изчезват. Защо в Румъния може, а тук да не може. И ни най-малко не ме вълнува кое е хуманно и кое-не.
Това разбира се е възможно, но само в мечтите ви  Mr. Green

А, какви мечти само Laughing Кръвожадна нацийка сме hahaha

# 107
  • Бургас
Този проблем с бездомните кучета явно навсякъде го има.В нашия район засега не са агресивни,но имах и такъв случай .Децата бяха малки водих ги на градина(сега вече са ученички)и ни нападна първо едно после след него и цяла глудница.Така и не успяхме да преминем.Децата се уплашиха много ,много внимателно отстъпихме и се върнахме назад.Агресивното куче ни преследва до вкъщи докато не се увери ,че няма да му нарушим територията ,явно.На следващия ден разбрах ,че въпросното куче е ухапало някой.Една седмица не минавах от там ,а след около 10 дена разбрах ,че някой го е прибрал.Явно обаче трябва доста хора да пострадат за се вземат мерки.

# 108
 Майката разказа, че там където е била не е можела да чува дъщеря си, защото имало дограма. Като знае, че в селото има такъв проблем, как така оставя детето без надзор?
 Едно е сигурно, че няма случайни неща.
А стопанката на кучетата , къде я слагаш в цялата история ,тя не е ли отговорна за това че ги е  оставила без надзор ?
А доколкото знам от излъченото по телевизията ,майката с детето са били на гости там и няма откъде да знае !
madchen ме подсети ,ти klarisss плащаш ли данък за кучето си ,имунизации правиш ли ?
Не мога да си позволя да рискувам здравето на кучето си и да не го имунизирам. Имунизирам кучето си, заради него и заради никой друг Laughing И данък платих и какво от това?
 Значи всеки носи отговорност за себе си и не редно да ячакваш да те пази другият. редно е да се спазват законите, ако са грамотно и логично написани
. Ако в тях няма логика, то как очакваш да сеспазват. Пример-няма кучешки градинки, как да правя пълна разходка с вързано куче и количка, и без количка пак мие  сложно, защото винаги си дърпа повода. Няма логика да се иска кучето да е винаги на повод без да е осигурено място, където да може да се усне и така да го оставиш да общува свобопдно с други кучета (когато и двете са на пвод, става малко сложно, да не пиша невъзможно).

# 109
Ще ви кажа критерия да имаш или да нямаш куче.А той за всичко е един и същ  ПАРИ.Имаш пари да подържаш куче добре,нямаш пари да поддържаш самия себе си пък камо ли куче.Но пак е трудно наистина преценката да е напълно правилна и адекватна.Но проблема с бездомните кучета ,които са най-опасните пак остава.А метода си за кучетаат не очаквайте ад ви кажа точно на вас

# 110
  • София
Екоравновесие не реагират! Това е ясно.
Сега какво - да викам телевизия или да приготвям месце с антифриз?

# 111
... или да приготвям месце с антифриз?

Grinning Grinning Grinning хи-хи-хи, интересна рецептичка Grinning Grinning Grinning

# 112
  • София
... или да приготвям месце с антифриз?

Grinning Grinning Grinning хи-хи-хи, интересна рецептичка Grinning Grinning Grinning

Научих я от форума.

# 113
  • Страната на приказките
Обади им се пак! Тормози ги. Това, че има малки, ги прави особено опасни!

# 114
Аз съм за рецептичката  Peace , после им се обади само и кажи че има умрели кучета да минат да си ги приберат.

# 115
  • Пловдив
Най мъчителната смърт е с отрова  ooooh!
Вече незнам какво да кажа освен Господ бави, но не забравя  Mr. Green
Преди една  година един чичка гонеше с камъни едно куче  в селото, където имаме вила, децата ми се стресираха от това ежедневно и аз само им повтарях, че има Господ, той ще го съди!
Това лято  разбрахме, че този същия "човечец" е болен от рак, а дъщеря ми каза: наистена имало Господ мамо!

# 116
  • Бургас
Страх ме е от бездомните кучета ,но не мисля ,че това с убиването е решение .То ние не можем да ги решим тия неща все пак.Децата ми бяха свидетели как пазач от почивна станция застрела бездомно куче по сред бял ден.Грозна картина.

# 117
Абе все ние не сме тези които решават проблеми, ами тези които трябва да ги решат а не го правят?
По-добре мъртво куче отколкото удушено дете. Да ме извинявате, но след последния случай с удушеното дете, забравих за любовта си към животните.

# 118
Цитат
Екоравновесие не реагират! Това е ясно.
Сега какво - да викам телевизия или да приготвям месце с антифриз?

Пробвай се направо в Инспектората- 9875555 или пък направо пиши до сутрешния блок на БТВ, до една от репортерките им. Аз ще ти дам мейл и тел. Във вторник сутринта ще имат предаване отново по тази наболяла тема и гости ще са им точно хора от Столичния инспекторат.
Прецени сама дали първо да им звъннеш и да запишеш сама разговора си с тях или направо да пишеш мейл до репортерката с цялата ти одисея. Каквото и да решиш, ще те чакам на лични Peace

# 119

Вече незнам какво да кажа освен Господ бави, но не забравя  Mr. Green
Преди една  година един чичка гонеше с камъни едно куче  в селото, където имаме вила, децата ми се стресираха от това ежедневно и аз само им повтарях, че има Господ, той ще го съди!
Това лято  разбрахме, че този същия "човечец" е болен от рак, а дъщеря ми каза: наистена имало Господ мамо!

О, я стига с тези бабешки простотии!
Та чак и детето си учиш на тях!
Това ли е Бог за теб - едно злобно и отмъстително божество, което наказва де кой свари???!!! #Crazy #Crazy #Crazy

Що се отнася до това как наричаш човека - голяма човеколюбка си.
Просто се радвай и надявай в твойта къща да няма онкоболен , а не тайничко да злорадстваш над чуждото нещастие!

Общи условия

Активация на акаунт