Козметика за деца

• 1 061
  • 37
  •   1
Отговори
Здравейте.Каква козметика използвате за вашето дете?От кои марки сте доволни?

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 11:53 от Не се сърди, човече

# 1
Ние сме с Miхa за къпане- шампоан и душ гел комбиниран. За тялото мажа беба с Klorane, за подсичане - Бебо. Взимали съм и на Биодерма за отопична кожа, но на баткото и всяко бебе сякаш го понася различно

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 13:29 от KalinkataMalinkata

# 2
  • София/Севлиево
Малкият от раждането до ден днешен го къпя само и единствено с шампоан на baby love от ДМ.Винаги имам под ръка и крем Бочко или Здраве,а лятото купувам детска слънцезащитна или пак на ДМ или Нивеа.Като цяло се старая да огранича на макс козметиката, която ползвам за детето.

# 3
Ако е с атопична кожа и аз съм за Mixa. Пробвали сме и по-скъпи, но не бях особено доволна.

# 4
Шампоан на Woodеn spoon и кремче срещу подсичане на Алтея. Нищо друго. Напълно се отказах от всякаква друга козметика. Напълно излишна, ако едно дете е с нормална и безпроблемна кожа.

# 5
Каката с Бейбилов на дм, близнаците с Биодерма. За подсичане крем Здраве. Зимата милф крем на биодерма, лятото слънцезащитна, не знам каква ще взема тази година.

# 6
главно биодерма ползвам. имаме 4 различни крема за различни ситуации. лятото сигурно пак ще взема от тяхната слънцезащита.
детето е с чувствителна кожа. има и проблемни участъци, които се налага да третираме допълнително.
иначе съм много доволна и от sos крема на sisimple, но ми идва малко мазен. каня се да пробвам и техния за атопична кожа.

като беше бебе ползвах мустела и бях много доволна.

# 7
Биодерма основно, но също Бочко и Здраве. За слънцезащитен крем Ла Рош Позе и пак Бочко и Здраве.

# 8
  • София
За дребната с атопична кожа ползвам Avène XeraCalm A.D. Lipid-Replenishing Cleansing Oil
За по-голямата ми дъщеря (6г.) ползвам този шампоан (https://www.zoya.bg/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%88% … ters=Urtekram-m28) , спрей за разплитане на косата( https://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B1%D0%B0% … ters=Urtekram-m28)  и душ гел (https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-% … C%D0%B0%D1%82.534).
Като цяло при нея гледах да са с изчистен състав както и да нямат никакви парфюми в тях.

# 9
Нашата мадама е с т.нар. "гъша кожа" и изисква ежедневни грижи. Пробвахме различна козметика, сериите за атопична кожа, но най-добре се повлия от Мустела Stelatopia. Когато се роди и беше с все още мекичка бебешка кожичка ползвахме бебешката серия на Биодерма.

# 10
Моята госпожица използва козметиката на БЕБО от както се е родила. Нямаме никакви оплаквания свързани с кожата и никога не сме имали. Препоръчвам с две ръце.

# 11
С хиляда ръце съм, ако бебето има суха и атипична кожа, за А-дерма Екзомега. Ползвам измивния гел. Той ми е и за лице, и за тяло. Мажа с лосиона им за тяло като сега като се затопли ще намаля само капките. За дупето ползвам Бепантен. И това е. Няма нужда от друго.

# 12
Аз с два въпроса, подходяща ми се вижда темата и реших да я ползвам, надявам се авторката да няма против.
Дъщеря ми е на 3г6м, за коса използвам Мустела, за тялото Uriage, доволна съм, тя няма някакви проблеми, така че ни вършат работа на този етап.
Миналият ден обаче, докато се въртях около рафта с Мустела, в аптеката видях, че има интимен гел на същата марка. Използвате ли такъв за вашите деца? За възрастни знам, че задължително се ползва интимен гел заради различното PH и аз го изпълнявам, но нито от педиатър, нито от родител съм чувала за интимен гел за дете. Замислих се да взема, но не взех. Викам си "едно време с интимен гел не са ме къпали", към 35лв струваше, но този месец са на промоция -20%. Вие ползвате ли такъв за вашите деца? "Опасно" ли е да ѝ мия гениталиите с обикновения душ гел на Uriage?
И второ, вече има малко по-дълга косичка и въпреки че е права, все още тъничка и не много заплетена, може би трябва да започна да слагам някакъв балсам или поне спрей за разресване (като я реша, казва, че понякога я скубя). Имате ли предложения за такъв? Знам, че една моя позната купува нещо от LIlly, но нито знам какво, нито колко е подходящо. Моля за мнения.

# 13
за интимния гел. мислих скоро въпроса. моят звяр е на почти 4.
ако няма проблеми (инфекции, зачервяване) миене само с вода. ако се наложи, тогава гел.

за косата, ако е усещате, че я скубете, вземете или шампоан за лесно разресване или 'балсам' (виждала съм дртски във вид на 'крем' и на спрей). немога да препоръчам. звярът последно от дм си хареса някакъв на джонсън в розова бутилка с принцеса, който се оказа, че е за лесно разресване, ако не се лъжа.

# 14
По принцип и за възрастни не препоръчват често използване на интимен гел. За деца ми се вижда абсурдно още.

Общи условия

Активация на акаунт