Козметика за деца

• 1 067
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз с два въпроса, подходяща ми се вижда темата и реших да я ползвам, надявам се авторката да няма против.
Дъщеря ми е на 3г6м, за коса използвам Мустела, за тялото Uriage, доволна съм, тя няма някакви проблеми, така че ни вършат работа на този етап.
Миналият ден обаче, докато се въртях около рафта с Мустела, в аптеката видях, че има интимен гел на същата марка. Използвате ли такъв за вашите деца? За възрастни знам, че задължително се ползва интимен гел заради различното PH и аз го изпълнявам, но нито от педиатър, нито от родител съм чувала за интимен гел за дете. Замислих се да взема, но не взех. Викам си "едно време с интимен гел не са ме къпали", към 35лв струваше, но този месец са на промоция -20%. Вие ползвате ли такъв за вашите деца? "Опасно" ли е да ѝ мия гениталиите с обикновения душ гел на Uriage?
И второ, вече има малко по-дълга косичка и въпреки че е права, все още тъничка и не много заплетена, може би трябва да започна да слагам някакъв балсам или поне спрей за разресване (като я реша, казва, че понякога я скубя). Имате ли предложения за такъв? Знам, че една моя позната купува нещо от LIlly, но нито знам какво, нито колко е подходящо. Моля за мнения.
Голямата ми дъщеря скоро имаше зачервяване отдолу и решихме да посетим детски гинеколог. Жената ни обясни всичко подробно и каза, че може да се вземе въпросният интимен гел за нея. Попита ме по принцип с какво си мие тялото и казах, че ползва Хелакарм Олиото, при което жената каза, че подобен тип олиа не могат да почистят всичко.
Според мен ако детето няма проблем нека си се измива с вода добре и толкова.

# 16
И ние мием само с вода и не използваме при редовен душ и тоалет интимен гел.

Относно продуктите за коса - има детски балсами за коса и такива за пръскане и в Лили и по аптеките. Взимали сме и на Бочко и на Шаума пръскало за разресване. Но по препоръка от фризьор, балсама трябва да е отделно от шампоана. Комбинираните 2 в 1 шампоан и балсам не са така ефективни.

# 17
Здравейте мами, моля Ви за съвет.
Имам момиче на 3 г., което ходи на градина. Но още от бебе имаше проблемно дупе - все и избиваха пъпчици, обриваше се от памперси различни от Премиум кеър на Памперс и от тогава всеки път като ходи до тоалетна по голяма нужда я мия, не я бърша. Само вечер е с памперс, защото още сме далеч от отучване.
Проблемът ми е, че все още има като гнойни пъпчици по дупето, които  поминават след като ги мажа с Sudocrem, или сега със Себа Мед, ни просто не изчезват. Какво да правя - да я водя на лекар ли? Ако Да - на какъв? Или да я мажа с нещо друго? Отверена съм за предложения.

# 18
  • София
Заведете детето на дерматолог и нека да обсъдите проблема и да даде адекватно решение освен постоянното мазане.

# 19
И аз бих препоръчала да се види от дерматолог. Може да е от конкретна храна, от пелените, да ви препоръча рутина на почистване. При нас бяха препоръчали да стои известно време на голо и да мажем с един мехлем.

# 20
Аз за проблемните дупета искам да се изкажа. Откакто се роди дъщеря ми (тогава майка ми ме учеше как да правя тоалета), след баня обилно мажех всяка гънчица (вратле, подмишници, сгъвките на колената, лактите и, разбира се, дупето със судокрем). Нито се е подсякла, нито зачервила. Дори когато я карах за първи път на лаборатория да ѝ вземат проба за паразити, лаборантката каза "аууу, какво бяло дупенце", казвам го, не за да се хваля, а за да обясня, че това просто си ни беше рутината. Зачервявала се е леко, когато е била с пълен памперс и не съм я сменила навреме. Вече е на 3г6м,  но след баня пак мажа дупето с Бочко (като по-лек). На морето тази година видях две близначета, на около година може би, дупетата им бяха толкова червени, че първоначално се уплаших, че нещо им има, после се сетих, че просто е грешка в тоалета (защото не беше само на едното).
Моят съвет към майката е първо да махне нощния памперс и да маже здраво със Судо или друг подобен. Да занесе и в градината, ако детето си върши голямата нужда там. Освен Судо, пробвайте да мажете с Джинджира Алба Бебе - много е подходящо при обриви, алергии, въобще всичко. Среща с дерматолог разбира се никога не е излишна, само че и те на деца най-вече изписват Джинджира.

# 21
  • София
В градината (или поне в държавните) не приемат никакви кремове, с които да мажат децата. За мазането за подсичане по принцип си е до кожа и до дете. С голямата ми дъщеря имах сериозни подсичания и мазахме от ден 1 докато малката не е мазана изобщо и няма проблем.

# 22
  • Countryside
Интимен гел ползвам за дъщеря ми, от 7/8годишна, но за бебе не бих ползвала. С вода е достатъчно. За гнойни пъпки дерматолог. Иначе дъщеря ми се е подсичала до кръв като бебе, мазах я с какво ли не, накрая аз направих крем с невен за подсичане, който се оказа вълшебен, от тогава ако се налага го правя чат-пат, защото оправя всякакви кожни раздразнения.  И детето да е без памперс, с памучно бельо, което не стяга и не запарва.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 22:27 от Г-жа Букет

# 23
Ако имате упорити пъпчици, не експериментирайте, а посетете добър дерматолог.

# 24
Много Ви благодаря за отговорите и насоките. Още в Понеделник ще взема направление и ще идем. И дано се окаже нещо дребно и да мине с предписано кремче. ❤️

# 25
Първо използвах URIAGE,но съставът не е един от най-натуралният и нежен,затова след това смених марката.Lanoratoires de Biarritz се казва.Предлагат крем за лице и тяло,почистваща вода,измивен гел за коса и тяло,слънцезащита,крем за зоната на оелените и още някакви други продукти.
Тъй като кремът е 100мл,реших да потърся друг производител.
В момента използвам за хадратация лосиона за лице и тяло на Babylena.
Чета внимателно съставките,преди за поръчам даден продукт за сина ми.Вече като видя състава,разбирам дали става или не.Kissing Heart

# 26
  • Най-красивата страна
Eucerin -за атопична кожа.
А също и сапун с магарешко мляко.

# 27
Много Ви благодаря за отговорите и насоките. Още в Понеделник ще взема направление и ще идем. И дано се окаже нещо дребно и да мине с предписано кремче. ❤️

Мами, пробвах обилно със Судокрем, но нямаше ефект. Пак се появяваха. Пробвах и със Себа Мед, но и това не даде ефект. И след консултация с дерматолог ми предписа Protopic 0,1% мас. Изчисти се дупето за 4 дена, но по предписание трябва са я мажа 5 дена по 2 пъти на ден и още 5 дена по 1 на ден.  Оказа се нещо от сорта на контактен дерматит ( доколкото успях да чуя от детето) и по всяка вероятност се получава от препаратите с които чистят тоалетната в градината.

Дано и аз съм полезна на някой в бъдеще 😀

# 28
Здравейте, каква клънцезащитя ползвате за бебчета? Чудя се между Биодерма Фотодерм и Wooden spoon.

# 29
  • София
Аз ползвам за децата на Биодерма.Wooden spoon доста трудно я размазвах и ми стигаше до никъде.

Общи условия

Активация на акаунт