Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 25!

• 27 597
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Дам.. и нашия излезе на 10м.. и чак до 2 и 10м. ни никнеха зъби..
И даже педиатър ми го е казвал - това е защото се кърмите  Mr. Green  Laughing  Crazy

# 436
  • на плажа
 Мирко пък си има вече 20 зъба  newsm47( но никак не са му добри). Не се вписваме в статистиката  Crossing Arms.

# 437
Здравейте мамчета,ние се завърнахме от дългата почивка та сега и аз да се включа по актуалните въпроси.Мен също ме тревожат зъбките.Имаме 11 зъба но от близо 4 месеца няма изгледи за ново зъбоникнене.Спряхме със зъбите още август месец и оттогава нищо Rolling EyesДругото,което доста ме притеснява е един от вторите долни резци-все още не е пробил,а за сметка на това си имаме комплекта 4 бр. кътници.Знам,че не е необходимо и задължително да изникват по реда си,но се притеснявам дали това не е сериозно отклонение.Споделих притеснението си с доктора и той засега каза да изчакаме още.Ако започнат за избиват кучешките,а този резец все още го няма,тогава ще предприемем мерки и ще ни изпрати за снимка да се види дали има зародиш на зъб на определеното място.Дано всичко да е наред PraynigИначе като цяло сме нямали никакви проблеми с никненето на зъбите.Първите 2 резци ни избиха на 8 и на 9 месеца-въобще дори не разбрах,че са ни изникнали зъби.Чак когато един ден ме захапа осетих нещо остро и толкова се зарадвах Heart EyesДосега не съм използвала никакви гелчета и лекарства за зъбки и дано не ми се налага. Heart EyesМалко се плаша като слушам истории от познати именно за никненето на кучешките.Било ад и тнт..... Rolling Eyes Embarassed

# 438
Аз днес видях, че е поникнал 9-ти зъб. Отгоре имаме 6, отдолу 3  newsm78. Аз съм спокойна  защото на ФМ-а докторът каза, че си има зародиши на постоянни зъби. Знае ли човек, обаче?

# 439
Явно липсата на ред и симетрия вече е стандарт при зъбоникненето - при нас по едно време имаше 5 зъба в дясно и само 2 в ляво, а също и 2 кътника преди последния резец - всяко дете със своя си зъбо-програма Laughing До сега и при нас беше лесно, кътниците ги виждах случайно, че вече са на линия, обаче в момента са тръгнали 4-те кучешки наведнъж+последния кътник и ситуацията е страшна - изгризва де-що-види (мене включително) и все нещо си държи в устата Crazy

# 440
airin555, смея да кажа, че при нас много леко изникнаха кучешките, чак се учудих, защото и аз съм чувала, че е много зле когато никнат те. Така, че не се плаши толкова, може и да мине по-леко.
п.с. При нас е средно тежко по време на зъбоникнене, не е ад, но не е като нищо да не е става Wink

# 441
Аз днес видях, че е поникнал 9-ти зъб. Отгоре имаме 6, отдолу 3  newsm78. Аз съм спокойна  защото на ФМ-а докторът каза, че си има зародиши на постоянни зъби. Знае ли човек, обаче?

На мен също на Феталната морфология доктора каза,че има зародиши на постоянните зъби,но аз пак имам известна доза тревога. Rolling EyesА относно митовете за късното зъбоникнене и дългото кърмене и аз ъсм чувала безброй.Дори по едно време започнах сериозно да се замислям дали не е вярно всъщност newsm78 Joy

# 442
хмм... ако от смученето на биберон венците се "изстъргват" и "оголват" има резон зъбите да се появяват по-рано  Laughing  Mr. Green
 Joy
Шегувам се Simple Smile Ама .. знае ли човек Simple Smile

Меду другото - братовчедка ми също кърми до 1г.3м. някъде .. Дребната имаше 4 зъба на 4м.. а до годинката бяха вече 10  Crazy

# 443
Познато детенце имаме с първо зъбче кътник, при това излезе на 1,3 и е хранено с АМ...Добре де сериозно как обясняват това, че бебетата на 6 месеца с първо зъбче няма откъде да знаят дали ще са или няма да са дългокърмени...Тези хора съвсем не мислят  ooooh!

# 444
Дори по едно време започнах сериозно да се замислям дали не е вярно всъщност newsm78 Joy
Уф и аз се притеснявам скришом. Още повече,  че връхчетата на зъбите изглеждат прозрачни. Или на мен ми изглеждат така.

Педиатърката ни каза, ако се случи детето да изяде нещо, което съдържа рафинирана захар, веднага зъбите трябва да се измият.

# 445
Брит върховете на резците ми също са прозрачни и зъболекарката каза, че това е характерно за детските зъбки  Laughing

# 446
Мерси Иви! Успокои ме,  че ми беше тревога.  Hug

# 447
И на Гери и бяха прозрачни върховете на предните зъби, казвам бяха щото ги счупи и си остана само бялото  Mr. Green

# 448
Брит,а какво точно има предвид вашата педиатърка относно това за рафинираната захар и незабавното миене на зъбите след това.Нещо не го разбрах Embarassed newsm78Я обясни по подробно и конкретно.

# 449
Говорехме какво яде девойката. Споделих,  че единствената захар, която яде е в домашен кекс. Тя каза, ако държа да и давам храни със захар, след това да мия зъбите, че се развалят от нея.
Цели ядки също забрани да давам до 5 години, нищо че ги дъвче.

Общи условия

Активация на акаунт