За допълнителните занимания в ДГ

• 4 360
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
Аз онзи ден за първи път платих таксата на детето за худ. гимнастика. Госпожата, която я води оставя плик за всяко дете с написана отгоре дължима сума. Оставяме парите в плика и ги носим в групата, тя си ги събира оттам. Документ не съм получила. Но това е за първи път, незнам дали така ще се процедира нататък.

# 16
                Допълнителните дейности се организират по следния регламентиран начин:
                НАСТОЯТЕЛСТВОТО на конкретното ДЗ избира външните фирми,които провеждат допълнителните дейности.При избора участва и директора и ПС на ДЗ.След утвърждаване на фирмите и цената на час се избира КАСИЕР ,които може да бъде и служител и родител.Всички събрани средства за допълнителни дейности се внасят в сметката на НАСТОЯТЕЛСТВОТО на конкретното ДЗ и при плащане на сумите родителите получават КАСОВ бон.Така сумите са във фискалната памет на касовия апарат и не може да се злоупотреби.След това има подписани договори за тези дейности - от една страна като "работодател" е НАСТОЯТЕЛСТВОТО,а от друга като изпълнители са съответните фирми.Заплащането на изпълнителите се извършва със съответните счетоводни документи.НАСТОЯТЕЛСТВОТО си назначава и счетоводител,които извършва счетоводното оформяне на приходи и разходи.Всеки,които поиска отчет от страна на родителите може да получи информация колко са събрани,какво е платено и т.н.

# 17
  • София
да има квитанции, за всеки курс поотделно. и за градината също отделно.

# 18
Таксите плащахме на учителките, които водят допълнителните занимания.
Винаги сме получавали квитанция , сумата според посещения, печат на дружеството, което ги организира !

Таксата в градината се заплаща в счетоводството, квитанция също има разбира се !

Да попитам, тази година колко плащате на час за допълнителните занимания ?

# 19
Star, благодаря за точната тема!моят син е записан от два дни, още не са започнали занимания, просто мъжът ми при едно вземане от ДГ ми каза, че го е записал на народни танци/ каквото най-много искахме  .Да се похваля , че някога в годините на "Детско телевизионно утро" моят братовчед/ тогава дете/ имаше телевизионно участие като солист на детски ансанбъл и тогава много му завиждах, но и се гордеех с него.Не зная нищо все още, нито от кого точно се водят заниманията, нито какви са, нали знаете мъжете колко са по подробностите.Но обещавам, че другата седмица след като науча всички условия ще споделя в тази тема.

Мисля, че може да си бъдем полезни като "сверяваме часовниците си" относно правила, условия, цени и успехи на децата ни в "градинските занимания".

# 20
Да споделя, че таксите за допълнителни занимания са 3лв на час/ посещение !

Интересно ми е дали във всички градини цената е такава ?

# 21
Да споделя, че таксите за допълнителни занимания са 3лв на час/ посещение !

Интересно ми е дали във всички градини цената е такава ?

Танци - 15 лв.
Английски - 18 лв.
Приложни изкуства - 18 лв.
Футбол (предстои и още не знам колко ще е)

За месеца 8 посещения, ако детето посети до 3 (дори и да е само едно единствено), плащаме половината такса, ако посети 4-8 - цялата.

# 22
Хммм, има разлика - посещенията при нас също са 8 по 3лв, става 24лв такса за месеца  Rolling Eyes.

В градината на Рая се предлагат само рисуване, модерни танци и английски ! Приложни изкуства и Футбол ми звучи много интересно.

Никол
, сподели къде го тренират футбола и как протичат тренировките ?

# 23
В нашата детска градина има школи по рисуване,модерни танци и английски език.Таксата е по два лева на посещение или 16лв.,ако детето не пропуска посещение.Ако детето отсъства целия месец не дължи нищо,така е и с таксата за детската градина.Таксата за детската градина и таксите за школите се плащат при касиерката-за първото получаваме касов ордер,а за вторите не.На родителската среща нашата директорка ни обясни,че градината няма нищо общо с школите,освен че им отдават под наем помещения за заниманията. Twisted Evil
Естествено беше ни обяснено,че директорката и госпожите не носят никаква отговорност за децата докато са в часовете от школите,както и,че не могат до отговарят при несъответствия касаещи таксите за същите школи.Посъветваха ни ако имаме въпроси да се обърнем към съответните преподаватели,които са външни лица и ние не познаваме.Иначе голяма реклама им удариха.Директорката беше въодушевена,че 25 деца са записани на школата по танци.Т.к се подготвя тържество по случай юбилея на градината,насрочено за май месец,ни беше обяснено,че основната тежест ще бъде върху нашите деца и трябва да заплатим костюмите,които забележете ще се шият във вече избрана "невероятна фирма"-предполагам без конкурс.На въпроса ми"Това значи ли,че всички деца трябва да са записани на тази школа?"ми се отговори отрицателно.Да,ама не!След няколко дни дещата,които не бяха записани на тази школа до едно,включително и моето поискаха и бяха записани.Имаше дори самотна майка,която отписа детето си от анг.език,за да може да посещва танците.След като разбрахме,че децата ни без да са записани на тази школа са я посещавали,за да учат танците за тържеството,отписахме децата.Разбрахме от госпожите,че те били принудени също да учат тези танци и съответно водели със себе си и децата,които не са записани.Е,КАЖЕТЕ МИ ТОВА ПРАВИЛНО ЛИ Е?
Извинявам се на авторката,че се натрапих в темата й,а на вас се извинявам за дългия си пост.

# 24
  • София
В нашата градина всичко се заплаща при касиера, получавам квитанции за всичко по отделно - такса за градината, такса за английският и такса за футбол.

# 25
  • София
Дават - плаща се в началото на месеца при касиерката на детската градина заедно с таксата.
За първа група при нас са танци латино - 2 лв на час/8 пъти, танци народни - 2 лв на час/8 пъти и английски език - 19 лв. Приложно изкуство има от втора група нататък, не знам колко се плаща.

трябва да заплатим костюмите
При нас за финалното тържество школата за танци щяла сама да си подсигури костюмите.

# 26
  • София
16 за танци и 18лв за английски е при нас. Като английския е три пъти в седмицата, а танците - 2.
Не приспадат от сумата за отсъствия.
При първото плащане на градината в началото на ноември получих истинска квитанция за самата ДГ, като беше прибавено с химикалка + 16 + 18.
Така било.
Не ми се вижда съвсем редно, но не искам и да се разправям.

# 27
И на мен не ми се вижда редно, странна практика  Rolling Eyes!

Споделете за футбола , че ми стана интересно ! Къде тренират децата ?

# 28
Платила съм за 2 занимания. Месец след това ми дадоха бележка за едното.

# 29
Плащам всички такси при счетоводителката, която ми издава квитанция за всяко нещо.
Приспадат отсъствия и мога да видя документ за присъствените часове.

Общи условия

Активация на акаунт