Какъв е средно дневният ви оборот в магазина?

• 93 688
  • 321
  •   1
Отговори
# 210
  • най-шареното място
10 c's, за съжаление си много права. А най-неприятното е, че не става дума даже за кратък живот, а за лоши материали. Обувките са масово изкуствена кожа например. Детските дрехи са масово акрил. Ако имаш късмет, де иначе полиестер. Но няма и култура на потреблението и я сама влече това. Предпочитат се разни модели от нещо на минимална цена въпреки че накрая сметката не е точно изгодна.

Ппри по-младите поколения е още по-явно. Дрехи, чаршафи, обувки, изкуствени не са им проблем. За храната пък да не говорим. И така вървим към все по-евтини и некачествени неща защото и пазара и бизнес аимат изгода от това. Хората и планетата не точно, но не е на дневен ред.

КОТЕ, и аз пазаря плодове в такова магазинче, но ми е далеч. Това близкото от същия тип е скъпо и не издават касови бележки.

# 211
Същото се случва и с автомобилите:
Няма да видите вече такива издръжливи коли като Golf I и Golf II, Mercedes 190, Opel kadet, сега се правят много по "калпави" за да върви търговията с части...Така е май със всички стоки вече:(

И марките не са това, което бяха;-)
Мерцедес в Италия например имат в момента една оферта за клас B, месечната вноска е 230 евро мисля за 5-6 години я плащаш. Мерцедес. Не Опел... символ на лукс, качество, класа..

# 212
  • София
и аз от страна на клиента имам наблюдения, че изчезват качествените стоки и затварят магазинчетата, които ги продават. Но изчезва хубавата стока и по веригите. Предлагат се навсякъде все повече боклуци. Чсно е, че като не купуваме хубавата стока, а тази по левче ще падат оборотите. Това са ми налюдения от Стара Загора и Пловдив.

ами това е логичен развой.
Едно време потребителските нагласи са били различни - купуваш си едни ботуши и караш с тях, докато се разпаднат. Качеството е било номер 1 - баба ми ходеше с едни ботуши от Италия от 60та до към 90тте години. Вкъщи, гарнитури, легла и т.н не са сменяни от прадядо ми. И не са 'мръднали". Бравите ни са от 1921ва. И са си все като в първия ден.
Философията на потреблението обаче е променена, и за това качество не е нужно, достатъчно е клиента да бъде мотивиран с все по-ниски цени, за да сменя всичко начесто.
Потребителската нагласа е променена, кризата няма много общо. Трудно е да убедиш някой, че е по-добре да купи дънки за 100, вместо за 20, ако не е някой любител на марка ( която отдавна не продава качество, а просто етикет)
Peace
Мода, мода...и при дрехите, и в обзавеждането...техниката не коментирам Simple Smile И понеже всичко се сменя много бързо, хората предпочитат да купуват евтино, защото знаят, че след няколко месеца ще има нова мода и ще изхвърлят старото ( "консуматори" Simple Smile )

Цялата идея на ЕС за нас е такава- да консумираме и работим за без пари:) Намериха къде да си оставят старите коли и дрехите втора употреба..аха..и остатъците от храна.

Малкият и среден бизнес у нас замира Sad

# 213
Здравейте да се включа и аз Simple Smile
занимавам се с търговия на детски стоки от 8години ,разбира се има разлика от тогава и сега.Но има разлика и в потребителя,който дава мило и драго да купи екип на марка.Това лято имах куриоз с една стока която се шие от една и съща фирма с един и същи плат,модел ,но на една серия им казах да не ми слагат логото на извесна марка и познайте тази серия остана последна и най трудно се продаде.Да не говорим ,че една жена искаше да ме убеди/като тя разбира се не знае ,че съм собственичка,по принцип си го спестявам/,че това е различен модел и от този другия си личало "класата". LaughingЗамълчах-просто нямаше смисъл.
А за турските стоки не съм съгласна,аз работя с няколко фирми и са много качественни,единствения недостатък им е ,че са скъпи.Не говоря за стоки които взимат направо на килограм и там,говоря за фирми които застават зад името си и пише на тях ,че са от Турция.А всяка държава си има кофти стока.
Не съм ходила в Китай,но съм убедена ,че и там има много качественна стока,но тук пазарите са заляти с боклуци ,защото това се продава масово за без пари.
Детето влиза и казва искам блуза на еди коя си марка и майката го подкрепя/говоря за дете 8-9годишно/,не казва искам розова,синя или каквато и да е блуза.
Робуваме на марки,а марките много отдавна нямат качество имат само висока цена.
За оборотите конкретно на половина от преди.Вчера нулев ден Cry но това е борба.
А и още нещо всеки е решил да става търговец,а няма как да стане това от всяко дърво свирка не става,едни магазинчета  наотворени отвън само като ги видиш и няма как да те накарат да влезаш вътре.

# 214
skela, aз лично харесвам турската стока, но цени от 20 лв за памучна детска блузка срещу 10 лв за такава от Карфур .. ами нямат шанс. 
Интернет търговията наистина е огромен фактор днес, а и кризата научи всички ни много, ама много добре да си правим сметката.
Разпродажба в БГняма, всичко лятно, есенно и зимно от миналата година е прибрано и в началото на съответния сезон се  пробутва по малко и то често с актуализирани цени. А в чужбина то се пуска на намаление и за такива като мен, които не държат да са на вихъра на модата е отличен вариант за обличане и обуване.

За марките си абсолютно права и търговците в Бг отлично се възползваха от тази мания. Примера съм го давала детски маратонки Найк в Германия без намаление 20 евро, в БГ 80 лв. С навлизането на Интернет пазаруването взеха и тук да ги продават по 44-50 лв същите маратонки.

# 215
Причината в Карфура да е по евтино е ,че те взимат по на едро,когато вземеш 2-3сериии от даден модел цената е 7 евро примерно ,а когато големите вериги пазарят взимат по 2-3кашона или денка или там както е в съответветната фирма за същата блуза и модел и материя цената е 3евро.Това го разбрах ,когато имах повече магазини и съответно ми падна цената на едро.
Затова казват ,че големите вериги ще изядат малките магазинчета.
В момента съм в преговори с една ф-рма и според бройките цената на блуза може да е 2евро ,а може и 5евро,но да вземеш такова количество трябва да си в голям град и да имаш няколко магазина и то не какви да е /в смисъл големи магазини/за съжаление в много от случаите ,аз също преценям ,че е по добре да взема по малко бройки,защото в същото време потребителя иска разнообразие.
Много е тъжно това ,особенно за нас търговците ,но това е политиката на търговията навсякъде в целия свят.А да не говорим ,че цяла България е малък пазар и не може да насмогне на някои по големи страни в които наистина се пазари на едро.

# 216
  • София
Да побутна малко темичката. С идването на пролетта има ли раздвижване в търговията? Вярно хората предпочитат по-евтиното, но на мен ми се струва, че се пазарува основно хранителни стоки и нищо друго.

# 217
Накъдето и да погледна раздвижването е в посока затваряне на много магазини. Sad
Дори не само магазини.

# 218
Накъдето и да погледна раздвижването е в посока затваряне на много магазини. Sad
Дори не само магазини.
Така както е тръгнало и това раздвижване ще замре.... newsm78
После е интересно какво става???

# 219
  • най-шареното място
Точно днес говорих със собственичка на голям и даже луксозен магазин, която реално жонглира с идеи и хватки за да не падне и тя зад борда и мисли за затваряне. Много интересно е мястото и стоката, но хората много внимавали къде, за колко и дали да си дадат парите. Повсемесно си е, но днес го чух пак.

# 220
Tova e mnogo jalko, dano jenata ustiska oshte malko, che to svesni magazini ne ostavat.
Sajeliavam, no pisha prez telefona

# 221
При мен забелязвам огромната зависимост между оборота и времето навън. Може би защото голяма част от клиентите са майки с малки деца, та когато времето е хубаво, оборота е драстично нагоре. Днес вали и даже няма да отворя.

# 222
Kato izkluchim faktora vreme, smiatash li che neshtata zapochvat da se stabilizirat

# 223
Мисля, че да. Не само по себе си, виждам едно възраждане и наоколо.Аз съм в курортен град, масово назначават обслужващ персонал по хотелите.Всичко е от значение.

# 224
Radvam se, pojelavam na vsichki edno uspeshno liato Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт