Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 53-та тема

• 115 178
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
напоследък успявам във всяка тема да покажа по една манджа  hahaha

от мен:

сладки с фъстъчено масло - не са лоши, но не са точно моя вкус  Rolling Eyes
рецептата от тук  Peace

вегетариански кюфтета на фурна

# 631
За днес мекици и макарони с пилешка фаджита.

# 632
Много, много вкусно тук!

Напоследък нямам време да готвя и снимам, но все пак да се включа с едни Патладжани Капрезе

Има и детско Тирамису, но не знам дали ще стигне до снимка Simple Smile

# 633
  • София
Страхотни вкусотии този уикенд.
nadeto_sp - много красиво, каква е рецептата?

esy - докато си още на тема тирамису, по каква рецепта го прави?

# 634

esy - докато си още на тема тирамису, по каква рецепта го прави?

Правих го по рецепта от опаковката на маскарпонето, като нагаждах нещата и се получи наистина вкусно тирамису.

Ето го... Hug

Момичета, благодаря за хубавите думи!  bouquet

Лоис, каква тиква  Wink
Наде и при теб вкусно!  chef
Бени, земелчетата са чуднички! Много пухкавики Simple Smile

# 635
Пудинговите мъфини на Лабрекс   bouquet, в разновидност - ягодови

Големи вкусотии видях, тирамису-та, ябълкови мъфинки, крем карамелче..ммм

# 636
Винаги когато се чудя какво да сготвя (3-мата мъже са много капризни), поглеждам при вас... И винаги намирам нужното. Благодаря ви, че сте при нас и ни радвате с вкуснотиите си!  Peace И споделяйте, споделяйте...
Скоро гледах един Сладкиш с дюли, а сега не мога да го намеря... толкова бързо върви темата... Ще може ли да споделите рецептата?   bouquet

# 637
Гледам че сте на тема тирамису,да споделя и аз моята рецепта
ТИРАМИСУ
500гр.Маскарпоне
75гр.захар
1ванилия
40мл Амаретто
250 мл еспресо
200 гр-Бишкоти(Бишкоти ли се казват и в България или имат друго наименование?)
2 супени лъжици какао
Маскарпонето,захарта и ванилията се ръзбъркват хубаво с вилица.
Амареттото се добавя към еспресото(аз лично разделям,половината амаретто слагам в маскарпонето,другата в еспресото)
Потапям бишкотите в еспресото за секунди и редя в тавичката,ред бишкоти,ред маскарпоне,завършвам с маскарпоне,оставям в хладилника за минимум два часа.Поръсвам с какаото и сервирам  chef

# 638
  • При елфите ...
Комплименти за вкусотийките, които видях!   bouquet
От мен нещо аламинутно - Яйца на очи в доматено сосче.

Може ли рецептата за яйцата Praynig
Да,и аз я искам! Peace
Изглеждат страшно вкусни Heart Eyes

Момичета, извинявам се за голямото закъснение, но пътувах през почивните дни.

Яйца в доматен сос

Правя ги така: Настъргвам 1 малка глава лук и я задушавам в малко олио и вода. Изсипвам доматен сок или пасирани домати от буркан, достатъчно количество, за да ви стигне, след като изври. Подправям със захар, риган и 1-2 пресовани скилидки чесън. Почти на финала на изваряването на доматеното сосче, чуквам яйцата в соса, намалям котлона, слагам капак на тигана и чакам яйчицата да се забулят. Може също преди яйцата да се сложи и натрошено сиренце.
Бързо и най-важното вкусно!

# 639
Леле,  #Crazy нагледах се на вкусотийки  Heart Eyes и красиви снимки .  Flutter

пеп-4о- много вкусно у вас .. newsm22
Може ли рецептата за сусамките?   chef

От мен :

шоколадови топчета

и меден кекс

# 640
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Скоро гледах един Сладкиш с дюли, а сега не мога да го намеря... толкова бързо върви темата... Ще може ли да споделите рецептата?   bouquet

този ли?  newsm78

# 641
  • в моя свят
Момичета страхотни сте,няма да ви изброявам красотите,че няколко дни не съм влизала в темата и са мнооооого  Grinning
От мен днес питка:

и сирене по шопски:

и в чиния:

От изминалите дни сладък салам:

и сладкишът баклава на Labrex.Благодаря за рецептата много сполучлива   bouquet На външен вид не го докарах много,но на вкус е наистина като баклава.Малко проблем имах с разточването на бутер тестото,което след това се свиваше,при печенето още повече и в резултат ми излезе малко от плънката......Определено този сладкиш ще го повторя,защото е много вкусен и се надявам следващия път и на вид да го докарам.

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 00:08 от me4ta22

# 642
Не особено представителни снимки,но за сметка на това беше мнооого вкусно Simple Smile
http://maranthea.snimka.bg/cooking/torta.310616.16080677
http://maranthea.snimka.bg/cooking/torta.310616.16080679

Пиленце в нежна прегръдка от сметанка,бяло винце,топено сиренце,гъбки,морковки и чушчици Simple Smile

# 643
кафе със сметана, казах ти, че твоите мъфини са точно като за тези формички. И аз за този магазин в Люлин говоря. Не ги мажа с мазнина, отлепиха се без проблем. В магазина ми казаха, че трябва да пека като сложа формата в тавичка с вода. Не ми хареса идеята и затова ги сложих върху хартия за печене. Нищо им няма, но на повече от 200 градуса не съм ги пробвала.
Лоис, и тиквите, и снимките са уникални!!!! 
She_R, много благодаря! Звучи лесно и вкусно, точно като за мен. Само да питам бисквитите обикновени ли са или  Закуска?
пеп-4o, не знам дали е чудесен- толко ядене моя мъж не е виждал откакто се е оженил, а детето вече отказва храна. Изразходих продукти за цял месец, непрекъснато притичвам на прибежки и припълзявания между компютъра и печката и само бъркам, пека, режа, украсявам, снимам... Май ще трябва да се поспра за няколко дни, че вече домашните почнаха да стават претенциозни и да не изяждат всичко. Ама ето сега като гледам и твойте снимки (а и не само твоите, ами и на останалите) и отново ме обхваща вдъхновението.
Много вкусни неща, много красиви снимки, страхотни идеи....

Ето и снимки на днешната вечеря, която едва погледнаха. Утре свекича има рожден ден, та няма да готвя.

Успешна седмица на всички!

# 644
пеп-4о- много вкусно у вас .. newsm22
Може ли рецептата за сусамките?   chef

благодаря  Hug Рецептата на сусамките е над снимката, линка е в името  Peace
Танита, чудесни патладжани, чудесна снимка   bouquet
Леля Ог, то така се започва с лудостта "Готви, снимай, покажи"  hahaha hahaha Добре дошла в клуба  Hug

Общи условия

Активация на акаунт