С хобито си се гордеем, ПЛЕТЕМ и греем

• 105 379
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Здравейте,момичета!
mariela;) шала е много хубав и аз ще чакам за схема  Blush
 Някои може ли да ми каже как се плете това   имам предвид синия шал,втората снимка е в по-близък план на плетката,ама пак не ми е ясна от турския сайт с прежди?

Спорна плетка на всички!   bouquet

Пепито ,много е лесна плетката - първи ред едни опаков една наметка , така ги редуваш до края на реда , на втория ред и всички останали до края изплиташ една бримка заедно с наметката като опакова и намяташ и така до края.Хубаво е тази плетка да се плете на по-дебели игли , за да се получи по-добър ефект на мрежичката.Дано да си ме разбрала !Успех!

# 346
YarnArt baby не се ли плете зор на една кука?

# 347
Кати,мерси много,наистина е много хубава идеята за охлювчета..ще го заплета,ако  имам въпроси ще питам.. Hug  Забравих да кажа на Пуф,че шала и е супер интересен и много ме впечатли!!!  Я си го сложи и се снимай с него за да видим как седи...наистина е много интересно накъдрен...

# 348
  • София
Пуфи, браво за шалчето!   bouquet
И на Мариела шалчето много ми хареса!   bouquet

Дидка, би ли ми казала, това дали е се води меланжирана прежда, или е програмирана? Помня, че ти беше показвала коя каква е...

# 349
Миси на всички, които харесаха шалето ми. Боцка пущината. Утре ще се снимам с поло обаче, че сега съм по пижам. Joy

Обещаните наддавки и свивки. Heart Eyes

И един албум от Журнал Модове. Леле, какви убавини има вътреее.  newsm78

# 350
Beborana,много хубаво моделче си избрала.Има една прежда мисля че се казваше Camilla ,но не съм сигурна- 100%памук е, по 50 гр. калбенца.С нея съм плела на 1кука,много е мекичка и е подходяща за малко дете.

Fantasy_Girl ,защо не пробваш да направиш паднал ръкав като стигнеш до под мишницата над даваш бримки,от двете страни по-равно.Аз го правя на веднъж по 10,15 бримки.Стои добре и става за начинаещи.

big pufana ,много си активна  bouquet

Много ми хареса сивата жилетка ,която показа Стела10 в предаването.Отсрами ни жената.

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 21:45 от anelya

# 351
  • София
Здравейте,момичета!
mariela;) шала е много хубав и аз ще чакам за схема  Blush
 Някои може ли да ми каже как се плете това  имам предвид синия шал,втората снимка е в по-близък план на плетката,ама пак не ми е ясна от турския сайт с прежди?

Спорна плетка на всички!   bouquet

2йна свивка - наметка

# 352
Здравейте,аз още съм тук!Не мога да стана от компа,преглеждам всеки линк,нали съм любопитка  Mr. Green
Преди малко се прибрахме от купона послучай рожденния ми ден (станах на 35) и реших да си подаря малко
красота с ваш`те шедьоври!!!Направо нямам думи!Страшни сте!И къде съм тръгнала и аз  Embarassed
Но ако на кякоя и се занимава с мен да ми обесни,като на малоумна ей това:
 http://picasaweb.google.com/cantinhodasartes.eliane/Moa431#5159941216128034770 ще направи голяма добрина  Peace

# 353
Добро утро неуморни плетачки   Grinning пишете, плетете,... неудържими сте ,за малко ме няма и вие изписахте цели 2 теми  Shocked. Имам един въпрос някоя знае ли как се плете (свива) наи обикновенна шапка - мъжка  #Crazy какво ли не правих как ли не пробвах и нестава ако е за дете ми е лесно събирам края правя топка и готово обаче за мъжа ми .........с топка отгоре маи маи няма да му се носи  newsm78 .Гледах от негови купени шапки newsm61 newsm61 ама пак немога да го разбера как става някои са свивани на 2 места някоя на 4 обаче намене не ми се получава........ Confused

# 354
chova ,плетеш право парче и  когато пречениш,че ти остават вече около 5 см до края на шапката започваш да свиваш на опаковия ред всяка 10-та бримка.После лицевия си го плетеш,каквато ти е плетката,на опаковия ред свиваш всяка 9-та бримка.И така лицевите си ги плетеш нормално,а на опаковите свиваш всяка следваща(10,9,8,7,6,5,4,3,2).Накрая като ти останат 10-на бримки промушваш конеца през тях и шапката ти е готова.Много е лесно,аз съм плела съвсем като начинаеща шапка за мъжа ми.

# 355
От мен отново нещо тривиално и изплетено много набързо
http://amelly.snimka.bg/hobby/napravih-si-sama.175687.16111697

chova , може да пробваш и със скъсени редове - описвахме ги наскоро,може би в предната тема, Дима ги пробва тогава, може и тя да ти пусне обяснения,ако ги пази.

# 356
  • на брега на реката
     По трудно ми беше да кача снимките, околкото да изплета плетките! Последната е от фротето, трябва да е синьо, деним, но с телефона снимах и май не личи   

Дано сега не са пък много големи!

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 10:50 от canu6a

# 357
Ето тук има шапка със скъсени редове.
Естествено за мъжка без плетеницата.

Изплетете първите 2 бримки от лицето на плетката с двоен конец ( за да направите ръба солиден) в опакова плетка.

Наплетете 38-42 бримки на игла размер 7мм ( това зависи от преждата  , не е нужно да го спазваш) и започнете изплитането на плетката както следва от лицевата страна : 2 бримки опаково, след това плетеш по графика М.1 (=14 бримки), 22-26 бримки опаково. Продължете с плетката по този начин, В СЪЩОТО ВРЕМЕ работете скъсяващи редове, като започнете от лицето на плетката както следва: *2 реда на всички бримки, 2 реда на 36-40 бримки, 2 реда на 34-38 бримки, 2 реда на 31-35 бримки* повторете от *-*. Запомнете оразмеряването. Продължете така докато не изработите 10-11 вертикални повторения на диаграма М.1, парчето ( изплетеното) ще има размери приблизително 50-55см дълго. Завършете плетката хлабаво на последния ред от повторението на плетката .

Зашийте началния и крайния ред един за друг, промушете конец през бримките на върха на шапката, стегнете и завържете.

Та - скъсените редове са просто редове, при които не се изплитат всички бримки.
Представи си, че имаш 20 бримки (понеже твоите са не кръгли числа и не е толкова нагледно) и са ти казали, че трябва да изплетеш скъсени редове първо в/у 5, после в/у 10 и веднъж - в/у 15 бримки от лицевата страна. Значи, плетеш 5 бр. лицево, обръщаш, изплиташ ги опаково до началото. После плетеш 10 лицево, обръщаш (на лявата игла още си имаш 10 бримки - не ги съкращаваш, просто нищо не правиш с тях), намяташ иглата (за да не стане дупка като ги плетеш всички), изплиташ ги обратно до началото. После тръгваш отново, като стигнеш до 10тата бримка наметката я изплиташ заедно с 11тата (предния път същото се прави, ама не го написах), стигаш до 15, обръщаш, намяташ лявата игла, връщаш, обръщаш, плетеш до 15, изплиташ наметката с 16 и стигаш до края, обръщаш, връщаш опаково до началото. Значи, изплела си общо 4 лицеви реда - или общо 8, но само веднъж си плела върху всички бримки - в 2те посоки. Все едно си плела редовете по- къси. От там - скъсени.

ето това е модела

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 10:06 от Dima Cherkovska

# 358
canu6a, не мога да отворя снимките по-големи. Само малки ги виждам.  Rolling Eyes
Amelly, много са ти готини ръкавичките. Със здраве да си ги носиш!

Ето моята шапка (http://queenofwind.snimka.bg/hobby/moeto-pletivo-2.436593.16115776 и следващите снимки) по този модел: http://queenofwind.snimka.bg/hobby/modeli-proekti.442604.16115796 http://queenofwind.snimka.bg/hobby/modeli-proekti.442604.16115797. Изплетох си и ръкавички. Остава ми шал.

# 359
Уау, страхотно ти се е получило. Със здраве да си ги носиш!

Общи условия

Активация на акаунт