Отговори
# 315
  • Асеновград
Момичета вчера направих, содена питка.
Уж спазвах всичко по рецепта, която взех от форума, но не ми се получи.Стана една сбита и доста миришише на сода.
Къде бъркам?

# 316
Гледам за хайвера говорите - пеп-4o ще правиш като нас - купуваш два шарана. В единия хайвера беше неузрял и го опържихме, а другия осолихме и хайде в хладилника, за разбиване  Simple Smile

ако е узрял го правя на кюфтенца  Embarassed . просто никакъв шанс да го съхранявам.  абе, по малко от половин кило ли е  ooooh!

Мими, угаси ли содата?

# 317
  • Асеновград
Мими, угаси ли содата?

Да угасих е в киселото мляко.
След този провал, не смея да се захвана с друга питка.

# 318
  • София
Мими, угаси ли содата?

Да угасих е в киселото мляко.
След този провал, не смея да се захвана с друга питка.

Може би просто си сложила повечко сода. Или брашното е било от гадните. Аз вече няколко пъти попадам на партиди брашно, които за нищо не стават.

# 319
  • Варна
Мими аз преди няколко дни също правих содена питка и то за първи път в живота си  Wink
По рецепта на майка ми, която не е нищо особено - 3 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 1 с.л. сол, и 1 равна чаена лъжичка сода за хляб, угасена в млякото. Брашно слагаш за хубаво меко тесто, така и питката не става сбита, на сода въобще не миришеше. Стана ми наистина хубава питката  Peace
Не се шашкай така, а пробвай смело пак  Peace

# 320
  • Асеновград
Благодаря ви момичета, Hug пак ще опитам.
Въпреки шегите, които отнесох от мъжът ми  Joyза питката, няма да се отказвам докато не се науча да правя хубави питки.

# 321
аз също не боравя добре със содената питка....един път става,друг не и не схаващам защо...
но доколкот ознам - когато се прави питка със сода - не се меси много, а само да се оформи, защото се сбива...

# 322
http://buurtlink.nl/2563HL/s-gravenhage/Maretakstraat/1149425/Ke … veel+hulp+stukken
кухн. робот ТСМ - това само прочетох

търся упътване на български или поне на руски на този робот. Не мога да си преведа нито една буква. Моля ако някой меже да ми помогне. Приставките са множко и не знам коя за какво е

# 323
аз също не боравя добре със содената питка....един път става,друг не и не схаващам защо...
но доколкот ознам - когато се прави питка със сода - не се меси много, а само да се оформи, защото се сбива...
Да,точно така....Другото нещо характерно за  всичко от тесто е твърдостта или по-скоро мекотата на тестото.Трябва да е меко,колкото меката част на ухото.

Аз правя содена питка само за Бъдни вечер....Там няма дори мляко,камо ли пък яйца Laughing.... и я замесвам с вода,сол НО! в брашното размесвам един бакпулвер и нещата си идват на мястото  Mr. Green Питката става пухкава и се надува...

# 324
Искам да направя пилешки /долни/ бутчета в плик във фурната, защото моята дъщеричка много ги яде в последно време.
Обаче искам да ги мариновам.
До сега четох различни марини за пилешко, но не мога да не се допитам до вашия точена и професионалена /защото тук сте все професионалистки във кухнята, признайте си/ препоръка.
А и друго да попитам-как става точно печенето в плик?
Казаха ми да намажа тавата, в която ще сложа плика с олио да не залепне, че после имам да търкам...

# 325
  • София
Искам да направя пилешки /долни/ бутчета в плик във фурната, защото моята дъщеричка много ги яде в последно време.
Обаче искам да ги мариновам.
До сега четох различни марини за пилешко, но не мога да не се допитам до вашия точена и професионалена /защото тук сте все професионалистки във кухнята, признайте си/ препоръка.
А и друго да попитам-как става точно печенето в плик?
Казаха ми да намажа тавата, в която ще сложа плика с олио да не залепне, че после имам да търкам...

Олио, червен пипер, сол, черен пипер и малко бяло вино. Оплескваш хубаво бутчетата с туй нещо - буташ в хладилника за час-два. После пъхаш в плика, дупчиш го, за да не гръмне и печеш.

# 326
  • Sofia
Аз за марината не знам, ползвам готови подправки, но тавата няма нужда да я мажеш, няма какво да залепне, че и да го търкаш после.

# 327
Аз пекох вчера бутчет а в плик.
Бутчетата, картофи, моркови, грах, бяло вино и универсална подправка сложих в плика.
Нищо не мажа отдолу.
Само го продупчи отгоре на 2 - 3 места.
Много е вкусно в плик.
Пекох час и нещо на 220 градуса.

# 328
Ами! Нищо не мажеш!
То точно това е хубавото на пликовече ,че тавата ти остава чиста  Mr. Green

Аз бих намазала пилешкото с червен пипер и масълце или олио.Слагам в плика,наливам 200 гр.вода,завързвам.Слагам в тавата,отгоре надупчвам плика на 2 места с игла и слагам в загрята на 100 гр. фурна.Не пека на повече от 180-200 гр.За да не изгори плика.Гледаш да не се допиа до стените на фурната за да не се стопи.

Аз ползвам САМО пликовече на "ФИНО" .Другите са ми правили гафове в интерес на истината....Кат залепване,изгаряне и т.н. ...

Ти само месото ли искаш да изпечеш в плика или искаш и нещо друго да добавиш?

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 15:47 от TheNMaster

# 329
Може и соев сос, може и малко алкохолец - водка, ракия, може и да шпиковаш месото с чесън - аромата е супер.....въобще - според това, което ти се намира в кухнята - действай смело.

И който ти е казал,че тавата се маже с олио при печене в плик - да знаеш - нищо не разбира от готвене......

Общи условия

Активация на акаунт