Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 864
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 915
Ама верно,циганска държава сме  #2gunfire

# 916
Изплащането на месечните помощи се прекратява от началото на месеца, следващ месеца, през който е отпаднало основанието за получаването им,КАКВО ТОЧНО СЕ ИМА ПРЕДВИД
В моят случай ако сега подам молба за детски влизаме в границата за доход,но от следващият месец ще се осигурявам на максималният праг - това означава ли че ще ми прекратят детските преди да съм ги взела/имам две деца на 7 и 8 години от раждането им до сега не съм взела нищо друго освен еднократната помощ за дете

# 917
Изплащането на месечните помощи се прекратява от началото на месеца, следващ месеца, през който е отпаднало основанието за получаването им,КАКВО ТОЧНО СЕ ИМА ПРЕДВИД
В моят случай ако сега подам молба за детски влизаме в границата за доход,но от следващият месец ще се осигурявам на максималният праг - това означава ли че ще ми прекратят детските преди да съм ги взела/имам две деца на 7 и 8 години от раждането им до сега не съм взела нищо друго освен еднократната помощ за дете
Не, не значи това.
Значи, че след 12м. няма да получаваш, ако не покриваш условието на доход.
Значи, че ако имаш ученик и има много неизвинени - пак няма да получаваш..
Ей такива неща, ама казани по сложен начин Simple Smile
Детските се отпускат за бъдещ период, спрямо дохода за минал период. Настоящето няма нищо общо  Laughing

# 918
Здравейте. Имам нужда от помощ. Имам дете на 3г. Само една година получавахме детските в размер на 35лв. , но после надвишихме прага от 350лв. месечно.
И двамата бяхме на работа, но от 3 дена мъжа ми е без работа. Съкратиха го и сега оставаме на мойте 350лв. месечно. Да иска служебна бележка  за доходите назад от мястото където работи е много трудно, пък ще излязат пак високи доходи.
Въпросът ми е , какво да направя аз. Четох из темата че ако само единият работи, другия декларира – безработен, неосигуряван. Интересува ме за детските – какво от негова страна да декларира за да започнем да ги получаваме. Задължително ли е служебна бележка от него. И още нещо само на 350лв. месечно? На какви помощи освен социалните имаме право в такъв случай. Скоро работа никъде не се отваря и как ще я караме. Сега ако подам за едното си дете, декември живот и здраве бебче чакаме и за него допълнително ще трябва да се подава нали?

# 919
  • Пловдив
здравейте,имам следния въпрос-детски взимах първата година на малкия,защото таткото после не работеше
сега той беше на работа от номври 2009 до май 2010,и сега пак е без работа,ако подам документи за детски сега -за тези месеци от май -август като не е регистриран в бюрото по труда ще ми вземат ли документите?трябва ли когато единия родител е безработен задължително да е регистриран  в бюрото по труда,за да се взимат детските?

# 920
трябва ли когато единия родител е безработен задължително да е регистриран  в бюрото по труда,за да се взимат детските?
Подадох документи за детски надбавки в края на миналия месец. През изтеклата година мъжът ми първите 4 месеца получаваше помощ/или както там се казва/ за безработица. След като му свършиха плащанията и по стечение на обстоятелствата пропусна датата за подпис в Бюрото по труда и автоматично му прекратиха регистрацията в бюрото. Демек за останалите 8 месеца няма доход, но няма регистрация. Приеха ми документите - това с регистрацията в бюрото по труда не е задължително условие!

# 921
Моля някой категорично да ми отговори - тежест при изчислението на доходите има спарвката от работодателя, или това което е в НОИ за соц. осигуряване?... Тъй като справката от работодателя е със завишени суми, заради изплатени отпуски, които не фигурират в НОИ...Т.е. по-изгодно би ми било да смятам по сумите в НОИ, но не зная дали е правилно и от соц. осигуряване дали няма да ме върнат?
Благодаря предварително Peace

# 922
Моля някой категорично да ми отговори - тежест при изчислението на доходите има спарвката от работодателя, или това което е в НОИ за соц. осигуряване?... Тъй като справката от работодателя е със завишени суми, заради изплатени отпуски, които не фигурират в НОИ...Т.е. по-изгодно би ми било да смятам по сумите в НОИ, но не зная дали е правилно и от соц. осигуряване дали няма да ме върнат?
Благодаря предварително Peace

Гледа се справката от работодателя.
Никой няма да търси да гледа подаденото в НОИ,а  ще ти смятат сумите от служебната бележка.

# 923
Мама на адаш Laughing, благодаря ти   bouquet  bouquet  bouquet

# 924
  • Пловдив
Queen L  ами в този случай какво се пише в документите за доход за тези месеци-0,ли?
и някаква декларация от съпруга че е безработен трябва ли

# 925
  • София
 Cry нищо не разбирам  Embarassed моля ви кажете,как се взимат тези детски има ли определен срок на подаване на докумнети.Трябва ли да имам определен работен стаж за да ми ги дават и до кога се изплащат като години ,здравно осигурена съм само за момента и каква е сумата която изплащат на месец всъщност на кои помощи имам право след като съм само здравно осигурена..чета чета толкова много неща  съвсем се обърках    Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 12:40 от PUHII

# 926
Queen L  ами в този случай какво се пише в документите за доход за тези месеци-0,ли?
и някаква декларация от съпруга че е безработен трябва ли
Не, такава бележка няма кой да ти даде! Ако нямате доходи - пишеш 0 в графата. Освен това на мен от там ми дадоха моите майчински по месеци /всеки месец ми е различно/, както и на мъжа ми помощта за безработица - и тя е различна всеки месец. На практика за нашето семейство имаха абсолютно всички данни за доходи и жената дори ми даде и сумата за 12-те месеца, и средния доход.

# 927
  • у нас
здравейте Hug
ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите на тъпия въпрос #Cussing out
става въпрос за помощите за бременност, отглеждане на дете до 1г и детски

ще ми искат ли служебни бележки за брутен доход ако съм работила само на граждански договор- водя се неосигурена newsm78

изчетох първия пост и там си пише- неосигурени, но една близка казва че въпреки че нямам соц. осигуровки съм длъжна да декларирам дохода от гражданския договор и от него ще ми смятат под или над границата съм от 350 лв съм.

прочетох и от тук там и темата - да добавя че съм и студентка редовно. За помощта от 2880лв знам и мисля че съм се позапознала

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 21:56 от Tommelise

# 928
здравейте Hug
ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите на тъпия въпрос #Cussing out
става въпрос за помощите за бременност, отглеждане на дете до 1г и детски

ще ми искат ли служебни бележки за брутен доход ако съм работила само на граждански договор- водя се неосигурена newsm78

изчетох първия пост и там си пише- неосигурени, но една близка казва че въпреки че нямам соц. осигуровки съм длъжна да декларирам дохода от гражданския договор и от него ще ми смятат под или над границата съм от 350 лв съм.

прочетох и от тук там и темата - да добавя че съм и студентка редовно. За помощта от 2880лв знам и мисля че съм се позапознала
Да, длъжна си да декларираш всички доходи, независимо дали са по граждански или по трудови договори.

# 929
  • у нас
благодаря ти   bouquet за помощ при бременност няма да стане, за другите ще е ок Peace

Общи условия

Активация на акаунт