Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 868
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 930
Миналата година като се роди малката(28 август) ,подадох документите за детските на 5 септември.Тази година пак на тази дата ли трябва да ги подавам или по-рано?

# 931
Пак септември месец, не е задължително на същата дата  Wink

# 932
Ама трябва да е преди датата,нали?Не мога ли в края на август да ги подам?

# 933
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Ама трябва да е преди датата,нали?Не мога ли в края на август да ги подам?

Можете до края на месеца. Ако подадете през септември губите детските за м. август.

# 934
 Crazy Може ли и аз да се възползвам тук от уточнението на ДейзиГ...как така губи детските за август  newsm78
Миналата година, ако е подала за доход от септеври 2008 до авг 2009 - 12 месеца назад, то Кристина е подала документите през месец септември и тази година също тогава трябва да ги подаде (целия септември, от социалните чак октомври месец разглеждат молбите и отпускат детски на тези, които трябва с месец назад, т.е. ще и платят 35лв октомври месец и те ще са за септември) или някъде бъркам  newsm78
Аз също подадох септември миналата година и тази пак септември си мисля, че трябва да нося документи или сега да тичам до края на явгуст  Shocked

# 935
Crazy Може ли и аз да се възползвам тук от уточнението на ДейзиГ...как така губи детските за август  newsm78
Миналата година, ако е подала за доход от септеври 2008 до авг 2009 - 12 месеца назад, то Кристина е подала документите през месец септември и тази година също тогава трябва да ги подаде (целия септември, от социалните чак октомври месец разглеждат молбите и отпускат детски на тези, които трябва с месец назад, т.е. ще и платят 35лв октомври месец и те ще са за септември) или някъде бъркам  newsm78
Аз също подадох септември миналата година и тази пак септември си мисля, че трябва да нося документи или сега да тичам до края на явгуст  Shocked

Не съм видяла правилно месеца. Имам предвич, че не трябва да се подават документите на една и съща дата, но ако не ги подаде в месеца в който са подадени предната године се губят детските. В слечая на Кристина ако не ги подаде до края на септември ще загуби детските за него.

# 936
 Hug Благодаря, Дейзи!
Уж чута, чета, уж питам и знам и накрая да не се окаже, че не направя каквото трябва, затова си питам  Mr. Green
...след някой и друг ден ще питам за точни документи, че мъжО ми е мътна и тъмна с ниговИтЕ работИ  Crazy

# 937
Hug Благодаря, Дейзи!
Уж чута, чета, уж питам и знам и накрая да не се окаже, че не направя каквото трябва, затова си питам  Mr. Green
...след някой и друг ден ще питам за точни документи, че мъжО ми е мътна и тъмна с ниговИтЕ работИ  Crazy

Служебни бележки за брутните доходи от всички работодатели на двамата родители
Попълнена Молба-декларация
Копия на личите карти и акт за раждане на детето /децата/
и най-новото Бележка от личния лекар за направени задължителни имунизации на детето

# 938
  • у нас
.

Последна редакция: сб, 07 авг 2010, 09:06 от Tommelise

# 939
Здравейте!Изчетох няколко страници назад от темата, но не можах да открия отговор на въпросите си. Нямам възможността да прочета повече и затова се извинявам, ако вече има същите питания.

Отнася се за правото за еднократна помощ при бременност.
Относно документите, които се подават не разбирам следното: 2. удостоверение от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ) за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение (ТП) на НОИ, по образец съгласно приложение № 3; -  От счетоводителката ли трябва да се попълни след като в момента се водя на работа?
Също така относно 4. медицинско удостоверение за термина на раждане - за неосигурените жени - от наблюдаващия лекар ли се взема? И то ли е по образец или е  нещо като бележка?  newsm78

Много ще се радвам, ако някой може да ми отговори! Благодарско предварително!   bouquet

Последна редакция: сб, 07 авг 2010, 13:49 от bless_girl

# 940
Здравейте!Изчетох няколко страници назад от темата, но не можах да открия отговор на въпросите си. Нямам възможността да прочета повече и затова се извинявам, ако вече има същите питания.

Отнася се за правото за еднократна помощ при бременност.
Относно документите, които се подават не разбирам следното: 2. удостоверение от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ) за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение (ТП) на НОИ, по образец съгласно приложение № 3; -  От счетоводителката ли трябва да се попълни след като в момента се водя на работа?
Също така относно 4. медицинско удостоверение за термина на раждане - за неосигурените жени - от наблюдаващия лекар ли се взема? И то ли е по образец или е  нещо като бележка?  newsm78

Много ще се радвам, ако някой може да ми отговори! Благодарско предварително!   bouquet
1- то е за осигурени жени, а другото е опция за неосигурени
След като работите ,и ако имате  необходимия стаж на вас ще се изплати болничен и няма да имате право на тази помощ. Ако нямате обаче стажа трябва да попълните заявлението, попълва се от счетоводителката .

# 941
  • София
Искам и аз да попитам нещо относно документите за еднократна помощ при бременност. Какво трябва да направите, за да получите помощта
Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат следните документи:
1. удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи периода от 45 дни преди определения термин на раждане, за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотношения;
2. удостоверение от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ) за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение (ТП) на НОИ, по образец съгласно приложение № 3;- аз сама си внасям вноските в НОИ осигурявам се като не работещо лице и нямам 12м трудов стаж,каква бележка от НОИ трябва да представя в моя случай?
3. копие от болничния лист за временна неработоспособност поради бременност и раждане за срок 45 дни, заверено от осигурителя или от ТП на НОИ, за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от ТП на НОИ;-след като не съм работила и не работя такъв болничен не ми трябва нали?
4. медицинско удостоверение за термина на раждане - за неосигурените жени;аз утре ще ходя до гинеколожката за бележка защото утре правя 45 преди термина нали това ми трябва?
5. лични карти  на деклараторите (за справка).
Ако се окаже че трябва да ходя и до НОИ обаче лошо няма да ми стигне времето и се разминавам с помоща ooooh!

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 18:26 от PUHII

# 942
  • Пловдив
Искам да попитам как да изчисля и изобщо аз ли трябва да изчисля колко точно обезщетение за безработица е получил съпруга ми  до стотинки за всеки месец, като не знам какво ще да рече на ден, явно работен, но дали националните празници са работни дни,  за да си подам документите за детски. Питам съпруга си по колко е взимал точно , но той ми казва , че са му ги превеждали и ги е теглил от картата и  знае само приблизително, но не и със стотинки.
Много се надявам някой да е наясно и да ми отговори. Благодаря предварително.

# 943
Искам да попитам как да изчисля и изобщо аз ли трябва да изчисля колко точно обезщетение за безработица е получил съпруга ми  до стотинки за всеки месец, като не знам какво ще да рече на ден, явно работен, но дали националните празници са работни дни,  за да си подам документите за детски. Питам съпруга си по колко е взимал точно , но той ми казва , че са му ги превеждали и ги е теглил от картата и  знае само приблизително, но не и със стотинки.
Много се надявам някой да е наясно и да ми отговори. Благодаря предварително.

Не е необходимо да си спомняте какъв е бил размера на месечното обезщетение при безработица на съпруга ви. От социално подпомагане имат необходимата информация и вие отивайки да си подадете молбата те ще ви направят справката за получаваното обезщетение, за предходната 1 година .

# 944
Здравейте!
Искам да питам, за да съм готова - до сега не съм вземала детски-много богата съм  Mr. Green
Предстои ми второ дете февруари месец и искам да знам-за бебето и за каката веднага след раждането ли се подават документи и ако е така значи за бебето трябва да имам бележки само и единствено за имунизациите в болницата, а за каката-всички имунизации до сега?

Общи условия

Активация на акаунт