Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 872
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 945
  • София
  За бебето ще ти трябва и акта за раждане да е излязъл

# 946
Здравейте! Имам детенце на 1 годинка, което от декември отива на ясла, не мога да се върна на старата ми работа, знам, че ще ми спрат майчинството,като не започна, искам да ви попитам ако забременея сега с второ детенце и примерно половин година не взимам пари, после колко пари ще получавам през първата година на второто бебе(имам впредвид дали по 240 ще ми дават поне кредита да си покриваме или по малко?), до сега са ме осигурявали на минималната, да им се не знае!Ако някой чужденец разбере колко пари получаваме и как гледаме децата си, няма да може да повярва как оцеляваме! Благодаря предварително, ако някой ми оотговори,

# 947
  • Пловдив
Искам да попитам как да изчисля и изобщо аз ли трябва да изчисля колко точно обезщетение за безработица е получил съпруга ми  до стотинки за всеки месец, като не знам какво ще да рече на ден, явно работен, но дали националните празници са работни дни,  за да си подам документите за детски. Питам съпруга си по колко е взимал точно , но той ми казва , че са му ги превеждали и ги е теглил от картата и  знае само приблизително, но не и със стотинки.
Много се надявам някой да е наясно и да ми отговори. Благодаря предварително.

Не е необходимо да си спомняте какъв е бил размера на месечното обезщетение при безработица на съпруга ви. От социално подпомагане имат необходимата информация и вие отивайки да си подадете молбата те ще ви направят справката за получаваното обезщетение, за предходната 1 година .
Благодаря за отговора , но за съжаление нашата соц. реши , че това не е нейна работа . За моя радост служителите в банката издател на картата на съпруга ми се оказаха доста по сговорчиви и ми изкараха разпечатка с преводите. _Почти бях успяла да си ги изчисля сама бях объркала само един месец, но той можеше да е фатален , защото все пак декларираме , че подаваме вярна информация   Rolling Eyes

# 948
Благодаря за отговора , но за съжаление нашата соц. реши , че това не е нейна работа . ...............

Как така ще ви каже, че не е нейна работа?!?! Напротив, това и влиза в задълженията- да провери и направи разпечатка на доходите ви от безработица, майчинство, болнични от НОИ или пък от получавани пенсии и да ви я даде, за да си попълните молбата с точните суми!!!  Просто нямам думи! То бива, бива мързел, ама и да ги мързи да си вършат работата, за която им се плаща- срамота.

# 949
А това не го ли правят счетоводителите в работата, при поискване? Каква банка, какви пет лева-на нас на работа ни вадят тези справки, а тези от соца би трябвало да проверят. Не им е работа на банките да разпечатват данни за това, какво ти е превел работодателя-егати българската скапана система. ooooh!

# 950
  • Пловдив
Здравейте!

Да попитам: дали при подаване на документи за еднократната помощ за първокласници ще искат и бележка от джипито, удостоверяваща, че всички ваксини за възрастта са сложени?

# 951
А това не го ли правят счетоводителите в работата, при поискване? Каква банка, какви пет лева-на нас на работа ни вадят тези справки, а тези от соца би трябвало да проверят. Не им е работа на банките да разпечатват данни за това, какво ти е превел работодателя-егати българската скапана система. ooooh!

Абе какъв соц, какви пет лева, бе моме? Ти чувала ли си за НОИ и болнични, майчинства, дето твоето счети няма информация за тях, а?! А пък като не ти харесва системата, спасявай се сама. Аман от разбирачи!

п.п. това не ми е  стил на писане, ама не се въздържах на такъв пост...

Здравейте!

Да попитам: дали при подаване на документи за еднократната помощ за първокласници ще искат и бележка от джипито, удостоверяваща, че всички ваксини за възрастта са сложени?

Привет *Бенджи*, бележка от личен лекар не е необходима при подаване на молбата за първокласници.

# 952
Здравейте!

Привет *Бенджи*, бележка от личен лекар не е необходима при подаване на молбата за първокласници.

Това сигурно ли е? Днес на една приятелка са й поискали такава бележка, а преди една седмица като е питала какви документи са й нужни, въобще не са я споменали...

# 953
Здравейте!

Това сигурно ли е? Днес на една приятелка са й поискали такава бележка, а преди една седмица като е питала какви документи са й нужни, въобще не са я споменали...

Абсолютно сигурно! Най-вероятно приятелката ви е подавала и молба за семейните помощи за децата през този месец и затова са и поискали.

# 954
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Преди да пишете тазива неща прочетете по-внимателно. Човекът е получавал помощи за безработен, как работодателя да му даде документ за това  newsm78

# 955
  • София
Моля да ме извините, ако има по- напред в темата инфо...днес си получих заповедта, с която ми се отпускат месечните помощи. До сега не съм получавала такива и ви моля да ми кажете кога се превеждат парите. Помощта ми е отпусната от 01. 07.2010 г. Живея в София, ако това има значение. Предварително благодаря!

# 956
Анди, за София не съм сигурна за точна дата, но по принцип детските се изплащат до 30то число на следващия месец.
Т.е. може чак на 31.08 а ти ги изплатят/пуснат на банкомата.

...   #Cussing out При нас най-редовно последния ден от месеца ги пускат и това е от 3-4 месеца назад, чакат последния срок винаги.  Crossing Arms

# 957
В София някой получил ли е изобщо детски този месец или всички чакаме да им стане кеф? Close

# 958
Не, днес проверих в Пощенска банка. Вече няколко пъти ги пускат в последния ден от месеца.

# 959
здр.искам да ви попитам следното- В момента сЪм по майчинство за първо дете ,което приключва на 14 септември и на тази дата ще бъда уволнена и минавам към борсата.Там е проблемът ,че съм бременна за второ и терминът ми е за 14.02.2011.незнам как стоят нещата, няма фирма която да ме назначи за 4ри месеца ,а се нуждая от тези пари.Ако някой знае нещо което ще ми помогне да пише(как стоят нещата,мога ли да направя нещо)например да се самоосигурявям?БЛАГОДАРЯ

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 16:35 от Елсинна

Общи условия

Активация на акаунт