Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 876
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 960
Platina 33, не съм ти никакво моме, защото аз не съм те наричала никак, по което показваш какъв ти е стила и на теб Peace
Колкото до това, че не съм прочела преди това, се извинявам, но наистина не бях-това е за Дейзи Г, на която съм изключително благодарна за всички съвети, които дава тук и по всяко време;
А за Platina 33-не, не знам за НОИ, и тем подобни,защото не са ме застигали-всичко, което съм получавала е минавало през "моето" счети и не ме интересуват тези неща, както и сега ми обясниха на работа,че пак ще е така, така,че няма да се занимавам с НОИ слава богу. Тук съм от намай си колко години и знам как майките се блъскат да искат съвети за това, как да се справят с тази система, добре че са жени като Дейзи Г и други, които винаги са насреща, иначе ще затънем в блатото-аз така се информирах едно време и добре,че го правих, защото сега например щях да съм една от тези,дето реват тук, че няма да връщат майчинство,щото не знаели...Както казах системата е скапана и не мисля,че някой може да ме обори, след всички теми, които въобще присъстват в този подфорум. А дали ще се спасявам сама си е лично моя работа и не ти е твоя да ми го раздаваш тук. Peace И по-добре върви прочети всички теми тук, как бъдещите майки не знаят въобще какво да правят с кое и как, за това не ми се прави на интересна. Ако аз не знам какво прави НОИ в момента (ако се напънеш малко, виж колко ми е голямо детето и тогава питай дали знам за НОИ, дейзи и другите добре знаят,че преди по време на дъщеря ми не съм се занимавала с НОИ), защото съм облагодетелствана да имам добър работодател, други майки се потят над това, да се борят и с това, камо ли,че не знаят за майчинските, за това как се подават, за това какво се изисква за един болничен, за това какви документи се подават в отделните етапи на майчинството, за това, че трябва да прекратяват майчинство като се върнат на работа, за това и за още много-така,че не ми се прави на интересна какво не знам аз, защото аз от тук научих много и отново ще кажа-изключително благодаря на всички майки и жени, които са наясно и помагат в тази объркана, сложна и просто никаква система.   bouquet И ако за теб системата е прекрасна, за мен е скапана, това си е мое мнение,  за което нямаш никакво морално право да ме обиждаш. Peace
Да не мислиш,че ми е било много приятно да не получавам никакви майчински до сега? С какво съм по-различна например от други майки, родили деца? Хайде да не се разправяме колко е добра тази система...

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 09:18 от огнена стихия

# 961
Не искам да ви прекъсвам спора, но аз имах подобен проблем с превеждани болнични по майчинство и точно соц. казаха, че ще си дръпнат инфото от сайта на НОИ .Тъй като обаче инфото им беше доста остаряло (три месеца назад) си попълних другите неща и ми казаха, че те сами ще ги напишат изчислят и т.н. при евентуален проблем(надхвърляне на доход) ще ми звъннат.Тук съм съгласна с Platina 33 , че това си е тяхна работа.

# 962
А в Сливен некой да е получил детскит надбавки вече макар че ми се струва рано още ама знам ли ги може да са се объркали

# 963
А в Сливен некой да е получил детскит надбавки вече макар че ми се струва рано още ама знам ли ги може да са се объркали

Виж другата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513707.msg16127586, тази тук е документи и помощ при подаването.

# 964
Момичета, мога ли да прекъсна майчинство по средата на месеца, а не от 1-ви? А също така - мога ли да си го възобновя пак по средата на месеца?

# 965
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета, мога ли да прекъсна майчинство по средата на месеца, а не от 1-ви? А също така - мога ли да си го възобновя пак по средата на месеца?

Няма проблем. Обезщетението се изчислява пропорционално на ползваните дни отпуск /имам предвид отпуск за гледане на дете до 2 години/. Ако например се прекъсне от 10.09.2010 - ще получите обезщетение за 6 дни. Месец 9 има 20 работни дни - дневното обезщетение е 12 лв.,  за 6 дни - 72 лв.
През периода в който не сте в отпуск за гледане на дете до 2 год. имате право на 50% от обезщетението ако не сте прехвърлили правото на друг.

# 966
Здравейте!Моето въпросче може и да е имало отговор някъде,но аз не съм го разбрала и ще попитам.За детските надбавки трябва ли да нося служебна бележка ,след като съм била по майчинство предходната година и от къде трябва да я поискам ако ще трябва?

# 967
  • plovdiv
Момичета и аз искам да ви задам един въпрос,и предварително ви благодаря за отговорите ако има такива bouquet.Подадох документите си за еднократна помощ за живородено дете преди месец,върнаха ми акта за раждане с печат на гърба,че помоща е изплатена още на следващата седмица.В молбата си съм отбелязала банковата си сметка.Бихте ли споделили при вас, за колко времи ви преведоха парите?

# 968
  • Пловдив
brokolche ,не пишеш точната дата на подаване.Например ако си подала на 1 август,ще ти ги преведат след 15 септември

За детските надбавки трябва ли да нося служебна бележка ,след като съм била по майчинство предходната година и от къде трябва да я поискам ако ще трябва?

да,трябва-работодателят ще ти я издаде

# 969
  • plovdiv
Elfita-благодаря за отговора ти,подадох на 27.07.2010молбата.Според мен трябваше вече да ги получа???

# 970
  • Пловдив
Според мен трябваше вече да ги получа???

да,трябвало е
попитай в соц служба

но понякога късно подадените молби ги отлагат за следващия месец
т.е подала си в края на периода-не са могли да ти обрабатят молбата и ще те включат във вевомостта за септември

# 971
Благодаря!

# 972
brokolche ,не пишеш точната дата на подаване.Например ако си подала на 1 август,ще ти ги преведат след 15 септември

За детските надбавки трябва ли да нося служебна бележка ,след като съм била по майчинство предходната година и от къде трябва да я поискам ако ще трябва?

да,трябва-работодателят ще ти я издаде

И моят въпрос беше свързан с това Simple Smile
И още какви документи трябва да нося в социалните, че срокът ако не е изтекъл - изтича.

# 973
  • Пловдив
И моят въпрос беше свързан с това Simple Smile
И още какви документи трябва да нося в социалните, че срокът ако не е изтекъл - изтича.

служ бележка на съпруга ти
акта да раждане
молба по образец

# 974
znaete li dali dnes 6te pusnat detskite nadbavki?

Общи условия

Активация на акаунт