Египет - четвърта тема

• 72 742
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Isa, и аз съм с три деца/ 14 г, 10г и 2г./
Ходим само на почивки без да разглеждаме забележителности. За сега.
За мен просто би било много, много изморително да тръгна с деца.
Ще чакам да пораснат...и тогава.
Ако въобще някой от тях желае да е с нас.
Ако ли не, хващаме се с мъжа ми за ръчичка и поемаме.

Иначе искрено се възхищавам на семейства, при които ходенето на такива екскурзии с деца не е проблем. Peace

# 271
  • София
Иначе искрено се възхищавам на семейства, при които ходенето на такива екскурзии с деца не е проблем. Peace

Ами да - не е проблем, ама ние с мъжа ми не гледаме на такива пътувания като почивки... Whistling по-скоро като на работа. После отиваме в офиса да си починем  Mr. Green Mr. Green

Струва ли си само на почивка, без да се разглеждат забележителности да се ходи в Египет? Това, което прочетох за Хургада ми се стори, че не е нищо особено.  newsm78

# 272
  • София

Последната пролет, в най-големия музей в Прага, видях млад индиец, кротко приседнал до един мамут, държащ спящо около 2 годишно момиченце на ръце. След около 2 часа минах през същата зала/ много се впечатлих от мамута Mr. Green/ - индийчето още си седеше, детенцето сладко си спеше Joy Минаха млада англоговоряща двойка с бебешка количка наблизо, бебето/ видимо около 4-5 месеца Shocked/ врякна и това другото се събуди. Татко му примерно си извади термо-шише, дозатор с адаптирано мляко, разджурка манджата, тикна му биберона в устата и това пак отнесе Joy

Гледах едните, гледах другите и си казвах наум "Боже, благодаря ти за баба Мими и за това, че мога да разгледам този мамут на спокойствие" Hug

# 273
  • София
Сега вече ми стана ясно, защо екскурзовода на дъщеря ми ще бъде на руски. Sad

Спокойно, нашия първо си разказваше на руски, а после заради двете ми дъщери и на английски  Grinning. По-скоро мен ме притеснява как госпожите ще се справят с група осмокласници в далечна и много различна страна. Колкото и умни и отговорни да изглеждат поотделно, накуп могат да сътворят неща, които не можем и да допуснем, че ще им минат през акъла. На летен лагер на нашето море бяха оставили госпожите да заспят и с фенерчета през храсти и полянки отишли в близкото градче/на 4-5 км от лагера/ на дискотека. Става дума за "ангелчета"от СМГ, но на 13 години.

VIKI, по принцип не е проблем да ходиш с деколте и къса поличка, но очаквай да събираш погледи отвсякъде. Освен това уж са по-либерални към чужденците, но в Луксор един от полицаите направи забележка на едната дъщеря, че и се вижда презрамката на сутиена. А деколтето съвсем не беше голямо, а просто се смъкнало на една страна.

И за който питаше за Алфатур - много сме доволни. Всъщност от ТЕЗ тур Simple Smile. Организацията им беше перфектна отвсякъде Simple Smile.

# 274

Струва ли си само на почивка, без да се разглеждат забележителности да се ходи в Египет? Това, което прочетох за Хургада ми се стори, че не е нищо особено.  newsm78

Струва си, струва си. Дори и първия път когато ходихме, за един ден разгледахме пирамидите, част от музея, фабрика за папируси и вечерта отлетяхме за Шарм. Останалите пъти сме ходили само на море без обиколки из Кайро. Никъде другаде не съм успявала да си почина така както в Египет. Вярно е, че съм била без децата, но пък в хотелите съм виждала семейства с по две, по три деца, с бебета ( една жена си кърмеше бебето разхождайки се из хотела ).
  Последния път бяхме в Макади. Хотела беше пълен с деца. Имах чувството, че само ние бяхме без дете  Laughing

# 275
  • Sofia
Galactic Voyager, благодаря  Hug
Нещо заповам да се колебая все повече.  Thinking Ще го обмисля много внимателно, защото с 3 деца не е шега работа...

Мога да дам съвсем прясно мнение на завела 8-годишната си дъщеря преди десетина дни.
Забележителностите (имам предвид пирамидите, златните украшения в музея, та дори и храмовете в Луксор и Карнак) са толкова атрактивни, че няма как да не впечатлят дори и 5-годишни,  а за по-големите, и то с определени интереси, ще бъде повече от забавно. Дъщеря си я мъкнах на всички допълнителни екскурзии вкл. с много ранни ставания, и нямах никакъв проблем - спи в автобуса, после си разглежда с мен и това е.
Вярно, че ние бяхме на круиз, което е по-лекия вариант да разгледаш много неща, като съчетаеш и почивката, но и от Хургада може да се види много.

Хигиената е, за което за писали и другите, нещото, за което да се внимава, но като си имаш и превантивните средства, и съответните лекарства за бързо реагиране, опасността е колкото в наш курорт лятото.

За самите деца няма никаква "опасност". Египтяните просто обожават децата. Толкова усмивки, разбиране, мили закачки към дете не бях виждала никъде другаде.

# 276
  • София
Tari Tasartir, благодаря ти за споделеното  Hug
Имаш ли мнения по-назад за круиза, за да погледна?

# 277
  • Sofia
Oх, още не мога да насмогна, довечера ще се опитам да систематизирам и да напиша най-сетне!

# 278
Аз също съм ходила в Хургада, ако искаш място на което да си починеш истински е страхотно. Там разбира се няма забележителности, така че те могат да се видият в който и курорт да отидеш.

# 279
Искам да попитам, някой интересувал ли се е сега какви са цените на екскурзиите до Египет?

# 280
Аз също много искам по посетя Египет, а от прочетеното до тук, още повече се навих. Сега остава само да реша дали да тръгнем и с децата /5г. и 3г./. До сега винаги сме ги водили с нас навсякъде, но като ви чета и се разколебавам. На сафарито могат ли да се взимат и деца или трябва да се пропусне тази атракция? Според мен ще им е интересно, но как ще пътуват с АТВ-тата?
Кои агенции предлагат пакет с вътрешен полет Кайро-Хургада и колко се оскъпява екскурзията? До Луксор пътуването само с автобус ли е, има ли вариант със самолет?

# 281
На сафари може и с джип да отидете, не е задлжително с АТВ. Даже, пътуването с АТВ е по- нестандартен вариант. Нямам предвид да се повозите в селището за малко, а целия път да се измине с АТВ.
В нашата група имаше дете, а ние бяхме с АТВ-та. Около 5-6 годишно момиченце беше, с майка си на едно АТВ. Аз се учудих, че не беше при бащата, като по- опитен шофьор да го пази.... Но, майката се оказа такъв змей!  #Crazy  Като даде газ през тия пясъци... лелеее, не може никой да я стигне. То, изобщо бяхме шокирани от стила на каране - ние се влачехме най- отзад, едва достигайки групата. А всъщност летяхме, подскачахме и се мятахме през камъни и пясъци...  Laughing

Като неродител ще се изкажа - няма никакъв проблем за децата, половината свят си ги е завел в Египет и къде ли не - бебета, малки дечица - оцеляват без проблем  Simple Smile  По- скоро зависи на родителите доколко ще им е комфортно, грижейки се и за децата, между другото. На българите не им се удава много това занятие, май  Thinking  Немци, англичани, французи и т.н. - на тях изобщо не им пука. Не изглеждат никак обременени от присъстиевто на децата. Те го умеят, явно  Thinking

# 282
  • Sofia
За сафари, доколкото знам, имаше някакво възрастово ограничение, май 7г.. Но сафарито може да е и с джипове, не само ATV.
До Луксор ние пътувахме със самолет, но от Кайро. Напълно възможно е да има и от Хургада. За Абу Симбел със сигурност има опция самолет от Хургада.

# 283
Искам да попитам, някой интересувал ли се е сега какви са цените на екскурзиите до Египет?

Различни са. Но с разхопдите там се връзват около 2000лв.  Peace

# 284
За тези, на които Египет им предстои - във варненската общинска библиотека има пътеводителя на Нешънъл Джеиграфик за Египет!  Simple Smile  Може човек да си го вземе да си го прочете и разгледа подробно, без да си го купува. Таксата за 6 месеца е 6лв, на тази цена може да се прочетат сума книги, та покрай тях и пътеводителя  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт