Египет - четвърта тема

• 72 778
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Момичета какво ви е мнението за Алфа тур... и искам да ви питам в курорта Хурдага проблем ли да се ходи с къси полички, роклички и деколтета... Blush направо ме притенихте, че аз летни покрити дрехи нямам  Tired

Когато бях 7ми клас, няма да забравя колко молех госпожата по география да ни заведе в Египет... тогава направиха екскурзия за Рим...не се записах защото исках в Египет,но учителката ми каза, че е много опасно там и затова не ни заведоха..неможела да поеме такава отговорност за буйстващи тинейджъри-каквито и бяхме  Laughing

Алфа тур са основен дистрибутор на Тез тур.
Колкото за деколтетата - проблем не е,но да не се прекалява все пак. То зависи и какъв тип жена сте. В смисъл кльощави змии като мен  Embarassed Mr. Green хич не вървят  Mr. Green Mr. Green Ама ако има малко повечко за показване, бая зяпат..

Има има, хващам окото.  Embarassed ... та затова сега малко съм по притеснена за Египет, че страната е малко по консервативна, но много искам да отида, влече си ме. Аз все още събирам информация. Мисля лятото да пътуваме.. или Септември-Октомври, знам че е още рано ,но обичам да съм подготвена информативно и финансово кoгато планирам пътуване Laughing

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 17:13 от VIKI_I

# 256
Ако те притеснява, че ще те заглеждат може да си купиш една шамия (не съм сигурна, че така се казва това с което си завиват главите) и да си я наметнеш на раменете!

# 257
  • Beyond the Frontiers
Миналата година отмениха всички програми с чартър от България - явно нямаше желаещи, така че на есен е вариантът.
zozinia, чудесно предложение. Аз лично доста бързо се сдобих с един от тези памучни шалове и не го свалих. Оказа се мултифункционален - на слънце го мятах на главата за да не изпуша, вътре в хотелите и автобуса на климатиците се увивах в него.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 21:56 от Galactic Voyager

# 258
Това с шала е страхотна идея Hug Искам да питам и дано не ставам досадна дали Септември или Окотмври е по добре? Дните колко са дълги по това време и дали не е много топло или е идеално времето за разходки и плаж newsm78

# 259
Аз съм ходила в края на септември, доколкото си спомням като кацнахме ни казаха, че температурата на въздуха е 37 градуса. На мен ми беше добре, ама аз си обичам топличкото. Единствено в Долината на царете ми беше ужасно горещо  и задушно. Октомври месец предполагам, че са по-поносими температурите, за тези, които не обичат много горещо.

# 260
А относно дължината на деня, някъде бях чела, че по това време към 5-6 се стъмва  Thinking

# 261
Така беше към 5.30 се стъмваше, ако си от ранобудните това не трябва да те притеснява. Аз са съжаление не съм от тези Embarassed и като станех към 08.30 навън вече беше много жега  - все едно е пладне!

# 262
  • Egypt
VIKI_I, лятото не е добра идея за посещение на Египет, много е горещо. Октомври е най- добрия вариант. Идеята за шала е перфектна. Що се отнася за късите полички и деколтетата- няма проблем, въпрос е на личен стил, но все пак, в една мюсюлманска държава с твърд морал, такава жена се възприема като...,хм, "лека". 

# 263
zozinia мерси за информацията   bouquetfaima и аз помислих и реших живот и здраве да е Октомври месец, тъкмо ще имам повече време да се подготвя.. да питам друго  Laughing във водата боси ли влизате или със специални обувки?

# 264
  • София
Ще прочета цялата тема, но първо да попитам:

Смятате ли, че е добра идея да се отиде с деца в Египет, за да видят пирамидите и музея в Кайро? Говоря с 2-ма туроператори вече и те не ми го препоръчват /децата са м/у 5 и 10 години/?
Аз също не обичам мръсотията, но мога да го преглътна - проблема са ми по-скоро децата и тяхното здраве и сигурност.

Идеята ни е да изкараме 2 дни в Кайро и Гиза и след това 5 в Хургада в края на месец май. За Хургада разбрах, че няма какво да се притеснявам - нормален курорт.

# 265
  • София - Бургас
Не виждам да ими праблем за децата, възрастта им е голяма....
В хотела не често срещах бебешки колички, най - често немци Shocked, аз лично не бех се наела, деца под 5 годинки няма смисъл, но все пак всики познава себе си и дцата си и сам си преценява, така че.....

# 266
  • Beyond the Frontiers
Иса, проблемът с децата е свързан с пътуването с автобус. Ако смятате, че няма проблем да изтраят 5-6 часа, значи е ок. От друга страна малките деца не знам, до колко ще възприемат нещо от забележителностите. А в края на краищата те са основната причина да се посещава Египет. Вие също няма да можете да се насладите на всички екскурзии и изкушения. Ако става въпрос за пътуване тип почивка, няма никакъв проблем. Отивате си в хотелчето, всичко е в рамките на нормалното.

# 267
  • София
Не сте ме разбрали правилно - аз водя дъщеря ми по забележителности от 2-3 годишна и смятам, че е полезно. Отделно тя е маниак на тема древен Египет, фараони, Тутанкамон и прочие. Като й казах, че ще я водим да види пирамидите - ужасно се зарадва и поиска да ги изследва от вътре.  ooooh! Притесняваме ме обаче до колко е сигурно като цяло (основния ни тур. агент каза, че той не би завел семейството си там) и до колко е безопасно от към хигиена.

Galactic Voyager, 5-6 часа ли е между Кайро и Гиза?  ooooh!  Или имаш предвид някоя друга задължителна екскурзия? Нашата идея е да сме със самолет до Кайро и после с вътрешен полет м/у Кайро и Хургада.

Не става въпрос за морска почивка - ако ще е само това бих избрала нещо с по-удобен транспорт.

Отивам да ви чета още.

# 268
  • Beyond the Frontiers
Всъщност Гиза е в Кайро  Mr. Green
Имах в предвид пътуването Кайро -Хургада, което го има по всички програми от България. Но вътрешен полет е вариант също.
Щом сте фенове, не виждам проблем.
Спазват се елементарни правила за хигиена и се пие само бутилирана вода...това. Лично аз не съм правила нищо повече и нямах проблем.

Имайте в предвид, че една от най-добрите екскурзии - до Луксор трае цял ден - от ранни зори 5 часа, до към 21 -22 вечерта и е само с автобус.

Аз също съм туристически агент и не виждам проблем в това да отида там с детето си, но на почивка. Калея е права хотелите са пълни с немци и руснаци с деца и бебешори.

# 269
  • София
Galactic Voyager, благодаря  Hug
Нещо заповам да се колебая все повече.  Thinking Ще го обмисля много внимателно, защото с 3 деца не е шега работа...

Общи условия

Активация на акаунт