Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 751
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте доктор Бърди,
искам да Ви попитам дали са съвместими ваксините Синфлорикс и тази за Хепатит. Поради липса на ваксини малко ни се объркаха имунизациите, днес ни биха хепатитната ваксина, а в четвъртък вече ще има Синфлорикс/тъй като липсваше при нашата лекарка/ и ни казаха да отидем да ни я бият, но се притеснявам, че до тогава ще има само два дни между едната и другата ваксина?
"Съвместими"? в какъв смисъл?

# 181
Всъщност не съм се изразила правилно, тоест дали ще има проблем, ако се бият двете ваксини тази за Хепатит и Синфлорикс през толкова малък интервал- в нашият случай през 2 дни?

# 182
Всъщност не съм се изразила правилно, тоест дали ще има проблем, ако се бият двете ваксини тази за Хепатит и Синфлорикс през толкова малък интервал- в нашият случай през 2 дни?
Не, няма да има.

# 183
Благодаря за отговора.

# 184
А ако стане някакъв проблем, как ще разберем от коя ваксина е ??? Rolling Eyes

# 185
А ако стане някакъв проблем, как ще разберем от коя ваксина е ??? Rolling Eyes
Няма такъв. Те по принцип може да се поставят заедно, в един ден.

# 186
Ами притесняваме това, че на други майки са казали точно за Хепатитната и Синфлорикса, че могат да се слагат в един и същи ден, но ако има времева разлика, то тя трабва да е около 30 дни. А бързам с поставянето на Синфлорикса, защото вторият ни прием на Синфлорикс беше на 20.07, тоест ще се получат повече от 90 дни между вторият и третият прием на Синфлорикс. Дали ще има проблем, ако забавя повече от 90 дни Синфлорикса?

# 187
Ами притесняваме това, че на други майки са казали точно за Хепатитната и Синфлорикса, че могат да се слагат в един и същи ден, но ако има времева разлика, то тя трабва да е около 30 дни. А бързам с поставянето на Синфлорикса, защото вторият ни прием на Синфлорикс беше на 20.07, тоест ще се получат повече от 90 дни между вторият и третият прием на Синфлорикс. Дали ще има проблем, ако забавя повече от 90 дни Синфлорикса?
Няма такова нещо за "30 дни". Това са Бг "патенти".
Има задължително разстояние между две дози "Синфлорикс", но не задължително "максимално разстояние" между тях.

# 188
Искам и аз да питам нещо - мисля да бием ваксината Превенар на дъщеря ми ,но се притеснявам от страничните ефекти.Т.к. сме почти на 3 годинки ще бием една доза.Ако има мами поставяли тази ваксина нека споделят всичко.Мерси предварително.

# 189
  • в белята
Какво ви е мнението за Синагис?Сина ми е недоносен ,роден в 31 г.с. , и ни препоръчват да направим 5 месечен курс т.с. 5 инжекции?И втори въпрос,трябва ли детето да е напълно здраво и околните около него също когато се прави ,защото каката се разболява доста често и рядко няма болен в къщи?

# 190
Искам и аз да питам нещо - мисля да бием ваксината Превенар на дъщеря ми ,но се притеснявам от страничните ефекти.Т.к. сме почти на 3 годинки ще бием една доза.Ако има мами поставяли тази ваксина нека споделят всичко.Мерси предварително.

Сложих Превенар на най-малкия в точната възраст 4 дози, никакви странични ефекти, струва ми се, че има ефект, защото боледува рядко. Тъй като по-големият боледуваше много в ДГ, като видях ефекта върху малкия, сложихме и на него, само една доза на 5 г. Не знам дали си внушавам, но ми се струва, че след слагането й, макар че пак боледува, поне не стигаме до антибиотик толкова често. Разбира се, може просто да е "израснал". Но странични ефекти не са се проявили (И дано е така)

# 191
  • StZ
Здравейте, докторе!
Поставихме на детенце ваксина за паротит, морбили и рубеола, като личната лекарка каза, че се понася много леко, но неее.
На четвъртия ден детенцето спря да ходи, боли го определено тазобедрена става, а на петата вечер е и с температура 38,2.
Водих го на педиатър, невролог и травматолог, но никой не казва, че е от ваксината.
Вие какво ще кажете по този проблем. Наистина съм много притеснена - то пищи от болка мъничето.

# 192
Здравейте, докторе!
Поставихме на детенце ваксина за паротит, морбили и рубеола, като личната лекарка каза, че се понася много леко, но неее.
На четвъртия ден детенцето спря да ходи, боли го определено тазобедрена става, а на петата вечер е и с температура 38,2.
Водих го на педиатър, невролог и травматолог, но никой не казва, че е от ваксината.
Вие какво ще кажете по този проблем. Наистина съм много притеснена - то пищи от болка мъничето.
И защо непременно това да е от ваксината?
Трябва да обсъдите по-важни неща- остеомиелит, преходен именит на тазобедрената става и други... .

# 193
Какво ви е мнението за Синагис?Сина ми е недоносен ,роден в 31 г.с. , и ни препоръчват да направим 5 месечен курс т.с. 5 инжекции?И втори въпрос,трябва ли детето да е напълно здраво и околните около него също когато се прави ,защото каката се разболява доста често и рядко няма болен в къщи?
Много важна е. Направете я.

# 194
Доктор Бърди, 7-годишният ми син има пропусната имунизация за дифтет трети прием (са коклюш не му е правена по медицински показания, след консултация с пулмолог). Сега да правим ли реимунизацията, която е за 6-7 години, и която виждам, че е комбинирана с полиомиелит? Също така, коя ваксина да вземем (или комбинация). И не е ли опасно да реимунизираме, при положение, че не му е направен пълния курс?

Много разчитам на мнението Ви.

Общи условия

Активация на акаунт