Остров Тасос (3)

• 196 883
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Привет от слънчев Тасос и Голдън бийч! Времето тук е страхотнто, морето също. Днес бяхме на мраморния плаж...  Laughing Леле, не ми се иска отпуската да свършва  Heart Eyes

Цитат
В Amaryllis studios.

Дали някой има инфо за  Amaryllis studios и за плажа

Бях писала по-рано - тези студиа се намират до 5 звездния Александра бутик хотел, буквално на 50 метра от плажа. До миналата година 2 шезлонга, 1 чадър и масичка там струваха 5 евро, тази година да са станали най-много 6 евро. Плажната ивица точно там е много хубава и 3 години ходихме само там. Тази година сме в Ники апартментс, а те са само на 3 минути пеша от плажа, но до тази част, която е близо до къмпинга. Там също е супер. Цената тук е 6 евро. Но навсякъде може да си сложите ваш чадър, хавлии или шезлонги дори - никой нищо няма да ви каже - дори и между платените!
На мраморния плаж, ако си вземеш нещо от бара за минимум 3 евро, шезлонгът е безплатен. Например едно фрапе струва 3 евро, но към него ти носят и допълнително една малка бутилка минерална вода.  Mr. Green
За Корали - не се притеснявайте! Хората са много мили и любезни, няма да ви подведат.  Peace
Ако имате въпроси - питайте без да се притеснявате!

Пожелавам на всички незабравима отпуска и страхотно време!

# 616
http://www.go-thassos.gr/thassos-webcam/golden-beach/webcam.html

ето го пак дано се отвори Simple Smile

Смърфиетка се включи с пресни солени новини от Тасос Simple Smile
Браво много се радвам че си прекарвате супер! Само да попитам как е пътя до мраморния плаж тави година има ли много дупки, то е ясно че е черен но дали се преминава леко?  Thinking  Иначе за плажа искам да питам там до къмпинга как е плажа има ли много хора и в морето някакви камъни , общо впечатление! Simple Smile   

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 08:47 от BuBitoo

# 617
Онагледявам веднага:
Голдън бийч пред къмпинга към 11 часа 1 2
Както се вижда - хора няма много, относително спокойно е като се има предвид, че е август. Други години повече хора е имало, поне така ми се струва. Камъни във водата няма, чиста, кристална, водорасли поне засега също няма. С две думи - суперрррр.
За мраморния плаж - стига се лесно, пътят е черен, но дупки почти няма, пътува се лесно. Предният път, като че ли беше по-лош или поне на мъжа ми така му се стори, че тогава бяхме с една много ниска кола и доста й треперише. Сега е ок. От Голдън бийч до Мраморния плаж се стига през Макриамос. Имало е и директен черен път, но е блокиран на 2 места - така ни обясниха местните. За тези, които не са ходили - от Голдън бийч тръгвате посока град Тасос, като стигнете гледате за табела Макриамос, като стигнете Макриамос тръгвате по черния път, който е в дясно от входа на комплекса. Карате по този път доста време, само направо и в един момент стигате до този прекрасен плаж:

Marble beach 1 2

Ако искате да ходите до мраморния плаж, опитайте се да бъдете там до към 10 часа, след това е почти невъзможно да си намерите празни шезлонги. Не че не може да постелете хавлиите, но върху камънчетата там няма да е много удобно да лежите.  Peace

# 618
лелеееее..... просто нямам думи ... такова спокойствие, красотааа , водата е толкова чистааа... Heart Eyes

а да питам някой ходил ли е на плажа на Алики там също не изглежда лошо, но все пак ако има някой впечатления да не ги пази само за себе си  Wink

# 619

да попитам на вас искаха ли ви пари предварително? защото на нас не ни искат ще плащаме на място Simple Smile

Не, защото таксите по банковите преводи са много високи. Надявам се няма да има проблем.  Praynig Вие от кога сте там?

Аз вчера платих 50 евро като гаранция за 1 нощувка за  Amaryllis studios
Проблема е че за следващата седмица имаше само едно студио свободно и трябваше много бързо да платя с WESTERN UNION та ми взеха 10 евро за превода. Иначе банков превод се бави 3 дни
От днес вече имаме резервация

Смърфиетка
много ти благодаря за информацията.
дано да не те затруднявам ама още едно две въпросчета понеже си там:
Плажа пред Amaryllis studios как е - има ли камъни. Полегат ли е или стръмен. Трабва ли да вземем обувчици за малчовците.
Имаш ли впечатления от Amaryllis studios като обстановка или не си била в тях. Вие къде се храните.

Извинявай за въпросите ако те затруднявам по време на отпуската
Желая ти да си изкарате прекрасно и много много хубаво   bouquet

# 620
  • София, под Карлсон
Смърфиетка, безценна си  Hug
Имам и аз питане- как процедирате с парите, от БГ ли си обменяте евра, с карта ли плащате, въобще как се действа?

# 621
Отговарям подред на номерата Laughing

Цитат
Публикувана от: Pink® 
Вмъкни Цитат
Смърфиетка, безценна си 
Имам и аз питане- как процедирате с парите, от БГ ли си обменяте евра, с карта ли плащате, въобще как се действа?

Пари обменяме в БГ, на Тасос много рядко може да платите с карта, почти навсякъде се плаща в брой, но има банкомати, ако ви се наложи да изтеглите.
Ще ви кажа актуални цени, за да може да планирате:
- салати 5-7 евро, като салатата стига за 2 души.
- основни готвени ястия - 5-7 евро, като порциите също са доста големи, например мусака - 6 евро, пълнени чушки с гарнитура пържени картофи - 7 евро
- супи - 4-5 евро
- основни ястие на скара или риба - 10 - 15 евро, например ципура с картофи на фурна - 9 - 11 евро, свинска пържола на грил с картофи - 12 - 14 евро
- гирос - ако е в пита е 2.50 евро, ако порция е 7.50, но тя е прилично голяма.
Днес например обядвахме: една гръцка салата, мусака, сардини на грил, половин литър рецина и бутилка мин.вода - 19 евро  Peace
В суперите - домати - около 1 евро, краставици - 1.50-2 евра, праскови - 1 евро, сирене - 5-6 евро за половин кг., хляб - 1 евро
Ние си купихме вода и безалкохолни напитки от БГ, но водата на остора е питейна тоест може да пиете от чешмата.

Цитат
Смърфиетка
много ти благодаря за информацията.
дано да не те затруднявам ама още едно две въпросчета понеже си там:
Плажа пред Amaryllis studios как е - има ли камъни. Полегат ли е или стръмен. Трабва ли да вземем обувчици за малчовците.
Имаш ли впечатления от Amaryllis studios като обстановка или не си била в тях. Вие къде се храните.

Бях писала по-горе - плажът е много хубав, виж снимките на плажа пред къмпинга, същият е и плажът пред вашите студия. Децата не се нуждаят от специални обувки, пясъкът е ситен, брегът полегат, няма камъни. Засега няма водорасли, нито медузи.На Голдън бийч има малка част, която е камениста, но вие сте далеч от нея. Студията ги построиха пред две години - тоест това е вторият им сезон, но не сме били там. Набелязала съм ги за следващата година, но мисля, че изборът ви е отличен. Ще чакам отзиви за тях. По принцип вечеряме в таверна Captain - на самата крайбрежна алея в Скала Потамия от страната на Хриси Амудия. Всяка вечер е пълно, дори се чака за маса, ако закъснееш и отидеш след 21 часа. Другото място, което препоръчвам е Федра, намира се в Хриси Амудия на самия плаж. Това всъщност е хотел и ресторант. Но и където да седнете  - навсякъде е вкусно. Говорейки за хранене - имайте предвид, че тук никой за никъде не бърза и например може да почакате да ви вземат поръчката и 15-20 минути, особено ако хванете час пик. Имайте го предвид, като си планирате времето, че децата като огладнеят... Навсякъде е така - спокойно, спокойно... Mr. Green

# 622
Смърфиетка винаги се включва с полезна и актуална информация! Вече нямам никакво търпение утре сутрин пътуваме за Тасос. Снимките които си пратила ги гледам по 1000000 пъти и вече не издържам в офисаааа.... Crazy

Пожелавам на всички едно незабравимо изживяване на Тасос, много весело изпълнено с приятни емоции и най-вече много усмивки. Пожелавам и много хубаво време - топло и слънчево!   grinning039 photo

ето една моя снимка от камерата на Голдън Биич Wink

# 623
  • София
Здравейте! И ние мислим да ходим на Тасос началото на Септември. Били сме един път 2009г. и много ни хареса.  Crazy Сега като чета и гледам снимките на Смърфиетка вече нямам търпение да заминем  Mr. Green. Ще бъдем 6 човека за 4 нощувки, някой може ли да ми препоръча някое семейно хотелче на прилична цена 30-35 евро на стая в Скала Потамия? Ще съм много благодарна. През това време се връщам да чета назад и да въздишам Simple Smile   bouquet

# 624
Някой знае ли сайт за дългосрочна прогноза за времето за Тасос .Интересува мем средата на месеца какво ше е времето?
Благодаря предварителна!!!

# 625
Незнам чак толкова напред във времето дали има някъде прогнози, но можеш да следиш тази:

http://www.greek-hotels.ltd.bg/weather/vremeto-v-Skala-Potamia-Thassos.htm

има прогноза за следващите 7 дни  Peace

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 13:52 от BuBitoo

# 626
лелеееее..... просто нямам думи ... такова спокойствие, красотааа , водата е толкова чистааа... Heart Eyes

а да питам някой ходил ли е на плажа на Алики там също не изглежда лошо, но все пак ако има някой впечатления да не ги пази само за себе си  Wink
Плажът Алики е много хубав, но към 11 часа се препълва, така че е добре да сте там към 8.30-9 часа и към 11-11.30 да си търсите друго място за плаж. Това разбира се в случай, че не ви харесват пренаселените плажове.

# 627
# 628
  • гр.София
Днес направихме резервация за студио в Amaryllis studios на Тасос.

А дали можеш да споделиш за цената на студията. Търсих в сайта, но не открих инфо.

Зарибихте ме за Тасос и сега избирам варианти за 22 септември. Дали не е късно  newsm78

# 629
Днес направихме резервация за студио в Amaryllis studios на Тасос.

А дали можеш да споделиш за цената на студията. Търсих в сайта, но не открих инфо.

Зарибихте ме за Тасос и сега избирам варианти за 22 септември. Дали не е късно  newsm78

30 евро студио, 50 евро апартамент за 4-ма.

Общи условия

Активация на акаунт