За малки и големи одежди плетем

• 63 589
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Dodo, няма за какво ад се сърдя! Hug
Даже, ако не ми дойде най-накрая идея за подходяща шапка към онзи шал ще имам едно кълбенце за подаряване... най-много да си вземеш куките и да дойдеш да го плеткаме заедно, че си ми и близо...
Да се изкажа и аз по въпроса за Addi, който сте обсъждали в началото на темата.... и за 1та кука и за обръчите - откакто съм ги открила, за мен нямат алтернатива.... Все пак, ако се купува по един обръч (кука) на месец не е толкова тежка инвестицията - 5-6 лева, ако са от Аксиома... Поне аз така направих - най-използваните... А когато ми притрябва нещо ново си го планирам. Едва ли ще заплетем с всички номера игли наведнъж  Wink Дори и тези, които плетат най-много...

# 406
  • най-шареното място
Да покажа ръкавичките  - още непрани и леко раздърпани:
http://farm3.static.flickr.com/2709/4313594005_a1a85eb913.jpg

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 10:07 от арт мама

# 407
Dodo, няма за какво ад се сърдя! Hug
Даже, ако не ми дойде най-накрая идея за подходяща шапка към онзи шал ще имам едно кълбенце за подаряване... най-много да си вземеш куките и да дойдеш да го плеткаме заедно, че си ми и близо...
Да се изкажа и аз по въпроса за Addi, който сте обсъждали в началото на темата.... и за 1та кука и за обръчите - откакто съм ги открила, за мен нямат алтернатива.... Все пак, ако се купува по един обръч (кука) на месец не е толкова тежка инвестицията - 5-6 лева, ако са от Аксиома... Поне аз така направих - най-използваните... А когато ми притрябва нещо ново си го планирам. Едва ли ще заплетем с всички номера игли наведнъж  Wink Дори и тези, които плетат най-много...

Все пак си слънчево августовско момиче Heart Eyes
Днес си купих кука от Аксиома. Още не съм я изпробвала, с пластмасова оребрена дръжка е, досега не съм плела с такава.
С удоволствие ще дойда при теб да плетем, също да обсъдим тва-онова. Каква ти е преждата на шала? Вече те питах, ама съм мноу руса Embarassed

Тази е сладурска! За малкото слънче 

Ей ти идеи за шапката. Този пич е страшен, бях пускала линк към галерията му.

Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 22:32 от dodofit

# 408
Невероятна шапка!!!!!!!!! Този дядо ли си ги плете?
Ентерлакът добива съвсем нов вид като се плете "оребрено"( извинете за термина,това ми идва наум, но без асоциации с други оребрени латексови продукти).
Задължително ще го пробвам!!!!!

Тази вечер бях планувала да посетя магазина,който Биг Пуф похвали,но ми се размина Cry Някой беше писал също,че ще ходи. Чакам отзиви - какви прежди се продават/марка,производител/, какви са наличностите в момента и какво е нивото на цените. Също така какво е работното време, щото аз преди 18ч не бих могла да се доставя, ако са до 18ч, да не си правя труда въобще.

# 409
Ето го и моя опит с ентрелака http://anelina.snimka.bg/hobby/pletivo.422049.17155376 ,ама и аз нямам прежда за нещо по-голямо.Иначе Пуфана ме накара да се замисля за един сукман и в момента го плета,да видим какво ще излезе,че плета по фантазия  Laughing ,дано да стане така както си го представям.Да не казвам колко проекти започнати имам  Embarassed ,ама....какво да се прави...

# 410
Изплетох си ръкавичките  Grinning Много им се радвам и чакам с нетърпение на малчо да му мине ухото и да ги разходя всички навън /и децата, и ръкавичките Mr. Green/

Додо, много е идеен тоя пич. И предния път му се възхищавах... Шапката ще си я запомня за другата зима. Супер е!

За статистиката: и аз започвам отвътре кълбенцата.

# 411
Май и аз ще се пробвам с шапката, че мъжо много я хареса.
Да ви се оплача, бях почнала да си плета един пуловер от мохер, но нещо не ми хареса как стана на едно място тръгнах да го разплитам и стажа едно мазалоооо   #Cussing out направо избеснях.Това е първия и последен път в който плета с мъхеста прежда.
Поради тази причина сега имам една гранка не начената и една малко начената която подарявам. Ако някоя плетачка от Пловдив ги иска, че с пращане до София или някой друг град ще излезне колкото е в магазина.
Преждата е ЛАНОСО Мохер.
70% мохер, 30% акрил.
100гр. - 200м.
За игли 5 - 6 номер.
Цвят: сив
http://picasaweb.google.bg/lz1mpt/Pletki#5431777394436922418

# 412
Амели, и аз установих, че ентрелакът става още по-прекрасен, ако се вкара някакъв мотив в цялата работа. Изуча ли го, врътвам си моментално тази пола:
http://www.flickr.com/photos/28142715@N00/3453464829

# 413
  • София
Пуфи, може ли да споделиш плете ли със сивото Мерино от Статекс с двойна нишка? На кой номер игли се спря се вълнувам!

# 414
lz1mpt, жалко, че не съм от Пловдив...на мен ми хареса преждичката.

# 415
  • София
Момичета, почерпете са за мое здраве. Днес пораствам с 1 година

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 10:44 от Мацата

# 416
  • най-шареното място
Много здраве, усмивки, любов, плетки и радости!
Да си жива и здрава, Маце!

# 417
Честито на Мацата! Хубав повод за черпня!  bouquet

Додо мерси за последния линк! Уникални работи включително и майтапи -

hahaha   Joy

# 418
Да ви покажа най-новите си творения - пуловер за щерката http://meriana.snimka.bg/hobby/moite-pletiva.431918.17111405.big и ръкавички без пръсти към него http://meriana.snimka.bg/hobby/moite-pletiva.431918.17111410.big

Много ми хареса   bouquet, но винаги съм се чудела как да направя засечката за деколтето! Откъде да се науча как става?

# 419
Здравейте, момичета!

Честит рожден ден, Мацата! Да си жива и здрава и много сбъднати мечти!    bouquet

Здравейте, бих искала да помоля за линк или схеми на звездички на 1 кука.Ще ги плете приятелка.Ще се ползват за краищата на шал.
Аз малко не мога да си представя какви точно звездички ти трябват, но ще ти дам линкове на това което намерих:
мотив-звездашалчеоще еднопак мотив, мотивче но без схема. Сега ми хрумва че може да ти трябва от сорта на бродираните  Rolling Eyes виж тук
Всъщност всичко е от гугал "crochet star"  Whistling

Лек и спорен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт