Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 80 993
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Все си мисля, че има разлика в пробиотиците, вярно е, че на българските съдържанието май е едно и също, обаче има разлики. Не знам точно какви, действам по нюх. Най-малкото Нормофлор е в стъклено шише и по други критерии, включително мнението на аптеката си мисля, че е по-добър. Отделно пише, че се държи в хладилник, но го видях в аптеки и че се пече на климатика. Иначе не мисля, че има проблем, ако дадеш само прахчето. Доколкото знам в организма на човека има повече пробиотика и може би комбиниран е по-добре.

Аз ви писах, че изчислявах какво яде детето от тук http://www.nutritiondata.com/ и сравнявах с изискванията от наредбата на МЗ и приема й на вит. А и Е с години е бил под нормата за деца. Този сайт дава пълен анализ, включително и какви аминокиселини приема човек. В другите показатели не виждам голямо отклонение, но тези 2 витамина отговярят за координацията с очите /проблемите при писане/ и говора. Вчера купихме вит. А и Е, както и детски пробиотици на Солгар и ще видя дали има ефект.

Другата седмица ще проверя какви още линкове имам записани от конференцията.
И обучителната работата с детето също е много важна.

# 106
Кожата на моето дете е ужасно суха.
И до сега понякога между крачетата и излизат нещо като лишеи (по-сухи петна, които я сърбят), които допълнително я дразнят и изнервят.
Цялата и кожа е суха.
Някакви идеи с какво да я мажа или как да преодолеем проблема?
И на какво може да се дължи?
Вери и Танче, благодаря за полезните линкове!  bouquet

# 107
Calathea,
мен ме посъветваха да мажа малкия с кокосово масло всяка вечер - цялото тяло /ароматизира добре и се набавят омега мастни киселини през кожата/. Ние имахме алергична екзема на дупето и само с кокосовото масло напълно изчезна. Може също да увеличиш приема на сурово пресовани масла през устата. Аз давам в лъжичка с няколко капки лимон при хранене.

# 108
Здравейте момичета,и аз имам същия проблем с Боги.Кожните ни проблеми даже доста се задълбочиха,проявите са две различни,в меките части между крачетата и по дупето има постоянна червенина,понякога е до кръв,а по главата ,под мишниците ,зад ушите и около носа пък се образуват люспести натрепвания.Дерматолога ни изписа различни медикаменти за главата и тялото.Но за съжаление ефекта е временнен,даже по главата от една раничка,започнаха да се появяват нови на други места.Казаха че не е себорея,тезнам как да се справя

# 109
Черна магия, разкажи за своето детенце, ако искаш. Моето е почти на същата възраст (4г и 1м) и ще ми е много интересно. Grinning

От няколко дни Крис иска да провежда разговори (според мен). Обаче не казва думи, а едни срички дето си ги може и подредбата им няма смисъл. Гледа в очите и прави гримаси, върти очите. Очаква отговор. Много е смешен. Най-учудващото е, че по този начин "говори" и на батко си (15г). Той почти не обръща внимание на големият ни син, иначе.
Възприела съм тактиката да му отвръщам разни работи, обаче не съм сигурна дали му казвам правилните неща. Понякога изглежда разочарован от това, което съм казала. Обикновено казвам - ето, ти говориш, продължавай, браво, много хубаво говориш, какво ми казваш, можеш ли да го посочиш, много се радвам като говориш така и др. подобни.
Другият ни напредък е, че вече доста добре се ориентира и сочи с пръстче. Напоследък са му любими Мечо Пух и приятели и покрай тях се научи. Някой път сочи на посоки, но това е голяма стъпка за него. До преди 2-3 седмици въобще нищо не сочеше.

Таня, много са полезни линковете за храненето. Ще ги ползлвам по-късно, надявам се. Просто ми е ясно, че Криси не поема досатъчно количество витамини чрез храната, много еднообразно се храни. Ще трябва да обмисля по-сериозни мерки, за да променя това.

# 110
  • sofia
И мойто дете е със суха кожа  newsm78. Често му излизат нещо като лишеи по дупето и крачетата. Не мажа с нищо, минава си само, не съм се замисляла че нещо му липсва, защото гледам да се храни разнообразно, но явно не е така  newsm78. Имам кокосово масло, ще го мажа с него, щом е изпитано.

# 111
EAA, благодаря!
От къде мога да го купя това масло?
Кожата и е суха като цяло, а понякога излизат такива лишеи между крачетата.
Т.е. лишеите или екземите ( в по-лек вариант) не са постоянни, но сухотата на кожата - да.
Като малка, беше бебе на 9м., когато имаше атопичен дерматит в много тежка форма.
Разбира се, тогава и идея нямахме какви са истинските проблеми на детето и отначало лекувахме с мехлеми, изписани от лекари.
С временен резултат, както при Дори. А всяко следващо изписано мазило струваше все повече и повече.
Тогава се обърнах към класически хомеопат и смея да твърдя, че хомеопатията я излекува тогава.
ЕАА, а от сурово пресованите масла, които се дават през устата, кои би ми препоръчала?
Darkviolet, радвам се от сърце на успехите ви, знам как се чувстваш!
Желая ви от тук нататък да крачите все така напред!

# 112
  • в моя свят
Момичета аз от година някъде открих кокосовото масло и редовно се мажа с него,а кожата става направо като кадифе.Моята кожа е също много суха и се лющи,но детето няма такива проблеми и не съм се сетила да го мажа и него.Купувам на Икаров
ето това.
КОКОСОВО МАСЛО (ПО БРИТАНСКА ФАРМАКОПЕЯ - 93)
Това тропическо масло е подходящо за поддържане на здрава и нормална кожа, т.е. на кожа без особени проблеми. Може да се използва за директно масажиране на лицето, шията, деколтето, както и цялото тяло, особено при сухи кожи след баня. Благодарение на своя състав на наситени мастни киселини, то попива много бързо в кожата и я превръщат в "кадифе". Предпазва от напукване на ръцете и петите. одходящо е за смесване с готови слънцепредпазни кремове, млека, емулсии, както и в чист вид преди и след слънчеви бани. Създава устойчив защитен слой.
Може да се смесва в стопено състояние с всички други масла, като по този начин се разширява и обогатява действоето му.
Забележка: При температура под 25 С кокосовото масло е в твърд състояние. Поставено върху кожата, то веднага се стапя.

Днес ходих до личната лекарка на детето,за да взема направления,че имаме дата за ТЕЛК.Реших да се консултирам с нея относно пробиотиците,защото до сега не сме пили и не знам точно кои да давам.Тя ми написа рецепта за Linex forte капсули.Ако някой е давал от тях нека сподели мнение.Другото,което ми препоръча лекарката е успоредно да давам и едни децки витамини с фибри,които били обогатени и с малко пробиотик.Намерих ги в нета ето тук.Аз като чуя американски не знам защо нямам много доверие,но ми направи впечатление,че пише,че са напълно натурални,без глутен,без алергени и с натурални оцветители.Звучи доста добре,а прочетах и добри отзиви из форумите.В линка са написани всички съставки,но има някой неща,които не ми говорят много.Ако някой е по запознат нека даде мнение.Малко скъпички излизат,но мисля да ги взема.

# 113
  • в моя свят
Момичета относно сухата кожа кокосовото масло помага и не само то.Аз ползвам много от маслата на Икаров,не са скъпи и ги има във всички аптеки.Но за тези лишеи и нещо като рани,които описвате не мисля,че би имало някакъв ефект.Съвсем лаишки тези неща според мен отново имат връзка с начина на хранене.При много кожни проблеми се препоръчва определена диета.Мазилата,които изписват алерголозите наистина са само с временен ефект и след това като,че ли проблема се задълбочава.Все си мисля,че тези кожни проблеми са пак сигнал,че организма не изхвърля достатъчно токсини и,че му липсват определени витамини и минерали.

# 114
Другото,което ми препоръча лекарката е успоредно да давам и едни децки витамини с фибри,които били обогатени и с малко пробиотик.Намерих ги в нета ето тук.Аз като чуя американски не знам защо нямам много доверие,но ми направи впечатление,че пише,че са напълно натурални,без глутен,без алергени и с натурални оцветители.Звучи доста добре,а прочетах и добри отзиви из форумите.В линка са написани всички съставки,но има някой неща,които не ми говорят много.Ако някой е по запознат нека даде мнение.Малко скъпички излизат,но мисля да ги взема.

Me4ta22, в детските витамини, за които пусна линк видях че пише ХОЛИН.
      Ето какво намерих в нет-а за него:
      Витамин В4 (Холин) е изключително важен за човешкия организъм, макар че мнозина дори нямат представа за това и го подценяват за разлика от витамините В1, В6, В12 и др.
      Когато чувствате умора, слабост, раздразнителност, нервност, безпричинна разсеяност, трябва да се замислите дали организмът ви не страда от липса на холин. Недостигът в храната на бременни и деца може да се отрази на умственото развитие на детето.
      Холинът повишава интелекта на ембриона, доказаха световноизвестни учени и изследователи. Приемането на хранителната добавка холин през бременността „зарежда" мозъка на децата с интелигентност за цял живот.
      Най-добри източници на холин са бирената мая, яйцата и черния дроб.
      Малкият дефицит на холин е свързан с умора, безсъние, слаба способност на бъбреците да концентрират урина, проблеми с паметта и нервно-мускулни дисбаланси.
      За децата е характерно разсеяно внимание и ниска способност към обучение. 
      Холинът помага за подобряване състоянието и в случаи на епилепсия, болест на Паркинсон, болестта на Алцхаймер, проблеми с паметта, нервномускулни заболявания, сърдечно-съдови заболявания, мозъчни нарушения, аутизъм, респираторен дистрес при новородени, анемия, безплодие, високо кръвно налягане и др.
     Дневен прием на Холин:
http://medical.bg/common-health/choline/daily-allowance.html
     Лецитина е хранителна добвака, която съдържа холин, откирих я в продукта "Фосфоколин" на магазин "Лечител":
http://www.lechitel.bg/product.php?p=56

# 115
  • София
Мечта, взе ми думите току из под клавиатурата  Wink
Според мен тази суха кожа би могла да бъде и алергична реакция.Телата на нашите деца са свръхнатоварени, поради ограничения подбор в храненето.Трудно работят, и едвам обработват храната, която постъпва в тялото им.Токсините ги има и в нашите деца, така както и при другите деца, но нашите по трудно се справят с тях, защото другите деца хапват и ябълка, и морков, и плод, и зеленчук, а нашите едно и също.Така, че дори един обикновен сапун от аптеката би ги раздразнил така, че тялото да го приеме като алерген.На първо време е добре да се премине на бебешки сапун с лайка.Ама най обикновен - български( българските козметики са най подходящи за нашия климат и децата най леко ги понасят).Ако се смени само сапуна и шампоана - веднага тялото се облекчава.
Атопичния дерматит също някак много близко ми върви с постоянното свръхнапрежение при аутистите.Доколкото си спомням той имаше нещо общо с нервно напрежение - не ми се рови наново да чета  Embarassed
Мечта, попрегледах витамините с фибри - добре звучи, но и аз като теб недолюбвам американските продукти.Фибри се продават в диетичните магазини на прахчета.Добавят се към храната.Студенопресованите масла също в диетичните магазини, или в суперите до зехтините - има орехово, тиквено, ленено и др. масла - всяко едно от тях е много полезно за пиене или мазане.Имам близка, която се е вдъхновила по тези рецепти.Мажеше се цяло лято с рецепти от тук и е безкрайно доволна.Нищо не ни пречи да потърсим първо народната медицина - хем е по евтина, хем е по щатяща за децата, пък тогава да тичаме към аптеките.
Вижте и това атопична екзема

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 14:28 от Катина

# 116
  • София
Случайно попаднах на още нещо.
 Витамините, минералите и тяхното взаимодействие в добавките

Превод в ефир  Wink откраднах го от друг форум  Mr. Green

Според тази статия е важно как самите витамини и минерали се приемат като комбинация, едно с друго могат да си помагат и обратното.

Отрицателно взаимодействие:
vit. A # vit. B12
vit. B3 (PP) # vit. B2
vit. C # vit. B12
vit. C # vit. B2
vit. E # vit. B12
KoQ10 # vit. B12
Cu # vit. B12
Cu # vit. B2
Fe # vit. B2
Fe # vit. B12
Fe # vit. E
Zn # vit. B2
Ca # Fe
Ca # Mn
Ca # Zn
Ca # Cu Cu & Fe
Ca # Mg
Ca # P
Fe # Mn Se & vit. E
Fe # Zn
Mg # Fe
Zn # Cr
Zn # Cu

Положително взаимодействие
vit. A & Fe
vit. B2 & vit. B6
vit. B2 & vit. B9
vit. B2 & vit. B12
vit. B2 & vit. K
vit. B12 & vit. B9
vit. C & vit. E
vit. E & KoQ10
vit. C & Cr
vit. C & Fe
vit. D & Ca
vit. D & P
vit. K & Ca
Ca & vit. B12
Mg & vit. D
Zn & Mg
vit. E & vit. A

При прием на комплекс (в който дневната доза витамини и минерали е сведена до 1 таблетка) някои от компонентите започват усилено "да пречат" на други в усвояването:

*
цинкът пречи на усвояването на меда, което може да доведе до анемия и понижено ниво на HDL холестерина («добрия» холестерин). Трябва да се увеличи приема на мед, ако няколко дни сте приемали добавки с цинк.
*
цинкът се конкурира в усвояването с желязото и калция
*
калцият и желязото намаляват усвояването на мангана
*
добавките, съдържащи калций понижават усвояването на желязото
*
витамин Е е лошо съвместим с желязото
*
витамин С е лошо съвместим с витамините от група В
*
бета каротинът има свойството да намалява нивото на витамин Е
*
повишеното ниво на витамин С води до недостиг на мед...

Други пък си "помагат":

*
приемането на витамин А заедно с желязо, е по-ефективно за преодоляване недостига на желязо от приемането на добавки съдържащи само желязо
*
витамин Е и селенът си взаимодействат при защитата на мастните тъкани на организма
*
витамин В6 повишава биодостъпността на магнезия
*
борът има способността да стабилизира употребата на калция, магнезия и фосфора от организма
*
витамин D подобрява усвояването на калция и фосфора
*
за усвояването на калция е нужен витамин D
*
витамин С подобрява усвояването на хрома
*
медът подобрява усвояването на желязото
*
приема на витамин А с желязо помага срещу дефицита на желязо, тъй като витамин А позволява на организма да използва запасите от желязо намиращи се в черния дроб
*
селенът усилва антиоксидантния ефект на витамин Е
*
цинкът и манганът действат синергично при неутрализацията на свободните радикали
*
магнезият увеличава количеството на витамин В6, който има способността да прониква в клетките
*
витамин К помага на калция при строежа на костната тъкан и за правилното съсирване на кръвта

# 117
Като се повдигна темата за народната медицина, та се сетих, че преди няколко години в България беше дошла някаква известна американска диетоложка (не й помня името). Според нея е много важно всеки народ да се храни с традиционните местни храни, защото тялото реагира положително на тях и извлича максималното от полезните йм качества. Един пример, който даваше тя е, че преди много години през зимата хората у нас често са се хранили с хляб, сирене и лук на вечеря и това също е възможна вечеря за нас, например. Смятам, че е много права в терориите си. У нас едно време не сядахме на вечеря без глава лук, леко смачкана и осолена и болестите бяха редки гости, а антибиотиците - изключение, защото поемахме в големи количества лук и чесън през зимата, т.е най-силните природни антибиотици.
Също в тази връзка смятам, че е резонен изводът на Дорка за готвенето с мас. Това също е традиционно за нашата страна. Преди да ми кажете колко е вредно, спомнете си, че мас се е ползвала само в определен период от годината, когато храната е била бедна на витамини.
И в тази връзка не е лошо да бъдат поизучени най-старите български рецепти. Не, че ще тръгна да готвя с мас, защото няма от къде да взема домашна, а купената е тъпкана със сол, а пък и "модерният" вкус на децата ми едва ли ще понесе миризмата на маста.

# 118
  • София
С мас се е готвело наистина определен период от годината - тя не може да се съхранява.Основната мазнина е била дървеното масло - зехтина.Имам готварска книга от двайсет и някоя година.Заможните са готвели със зехтин и всички рецепти там са именно с дървено масло.Бедните с лой.На село до скоро висеше пита с лой в мазето.Поне 15 г. стоеше там, и само нея не ядяха мишките  Crazy, но бабата на мъж ми е готвила точно с лой.

# 119
Дарквиолет с удоволствие ще ти разкажа за Дани Simple Smile .Както вече казах той е на 4г 7м и сме с диагнозата от май 2009,до преди това загубехме 3г в лутане и признаване на факта ,че с Дани нещо не е както трябва/не аз ,по скоро роднините и съпруга ми/.Понеже ми е второ дете аз за себе си имах база за сравнение и знаех как е било при батко му.Още ,когато Дани беше на 1-1,2м забелязах ,че нещо не се развива както трябва.Не искаше вообще да ме слуша-нито песничките ,нито приказките приеличаха вниманието му,не се заглеждаше по никакви книжки и детски филмчета-книжките се късаха или дъвчеха.Не говореше.Когато беше на 1,3-4м започна да припява с мен последните срички на думите от песента,опитваше се да казва -мама,тати,баба и точно когато решихме ,че има светлина в тунела в къщи стана голям пожар ,за който и до ден днешен не преставам да се обвинявам.Дани беше сам в стаята и около 6-7мин е дишал отровите от пушака,това съдбовно събитие съвпадна и по време с поставянето на тройната ваксина.След пойара Дани се промени коренно-напълно се затвори в себе си.Към 2-та си година започна и ужаса-затварчше си ушите с ръце,започна да вика-издаваше странни срички на много висок глас,започна да търчи в стаята от единия край до другия като обезомял и така с часове-бягаики и викайки.И така до ден днешен.Сега от както посештаваме центъра в нашия град започна да реагира на името си ,да изпалнява някой команди,все още подчти няма нещо ,което да харесва и да привлича вниманиет му,или ако това се случи то е за минута най-много. Деси благодаря за споделеното,но аз писах че спазвахме строга БГБК диета  2м. и с изкючена бяла захар с надеждата да има резултат точно със запека и нормализиране на съня ,но нито едното се случи,нито другото.Искам да ви питам момичета някоя от вас има ли наблудения в/у едно сиропче-ескимо кидс и къде може да се намери-май никъде тъй като са спрели вносът му .Благодаря ви ,че ви има и до скоро Hug

Общи условия

Активация на акаунт