Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 317
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 300
Milenaire нещо не ми харесва тона, с който ми задаваш въпроса и това, че си сложила в кавички "да удари" ,извинявай ако си била добронамерена, пък видиш ли аз не съм доразбрала нещо.Мен календара на маите изобщо не ме интересува-не съм го чела хаха и по принцип не бих си позволила "да споделям" каквото и да било с хора, които подхождат с ирония.Казах по нагоре ако имате земя и селски къщи да ги постегнете и да не ги продавате-това е!
В отговор на Tristania-тези, които са останали без абсолютно никакви доходи....нямам идея вече.Лично аз се уча да правя зимнина.Нямам финансова нужда от това никаква, но просто искам да се науча как са живяли хората преди.Искам да го знам сега докато все още е спокойно положението.

# 301
  • София
Аз пък седя и се чудя като е криза що така подфорумът за морските почивки е пълен и ССф-тата се надпреварват да се хвалят как вече са платили почивки в Турция, Гърция или не знам къде си...

# 302
  • София
ССФ не е България, мацко , отдавна си тука, знаеш Laughing

# 303
  • София
Аз пък седя и се чудя като е криза що така подфорумът за морските почивки е пълен и ССф-тата се надпреварват да се хвалят как вече са платили почивки в Турция, Гърция или не знам къде си...
Аз също съм от тези, на които не им е ясно как в условия на криза доста народ го удари на почивки и чужбини  Peace Те това искам да знам как става, че да се възползвам евентуално.
Много ми е странно (имам много случаи около себе си) как хората реват, че нямат пари, а като дойде лятото - хоп за 2 седмици на море. После отгоре на всичко обясняват, че не трябвало много пари, за да отидеш на почивка. С консерви и палки салам ли ходят след като не трябват пари, с палатки ли, но е факт, че си правят екскурзии, а в същото време постоянно се оплакват, че парите не стигат за нищо!

# 304
  • София

Знам бе злато, ама вече и знам да не вярвам на много ревящите. Щото накрая се оказва, че тези, дето реват най-много, всъщност реват щото им е свършил черния хайвер, не хляба  Mr. Green

# 305
  • София
KLOTILD, според мен една от употребите на кавичките е да се цитира нечий текст/термин. а иронията ми доста често си е и самоирония - въпрос на изказ.
нормално е да ни изникнат въпроси като четем някаква информация, изразена с не докрай ясни твърдения.  newsm78

Иначе по темата - тя нали е с цел за известен вид взаимопомощ - да споделим кой какво е открил и къде спрямо кризата смята, че се намира - в началото, в средата, в края, далече от нея. аз виждам позициите след средата, но не е изключено да има втори спад преди да се отдалечим от кризата. в икономическата история има такива случаи.

# 306

Знам бе злато, ама вече и знам да не вярвам на много ревящите. Щото накрая се оказва, че тези, дето реват най-много, всъщност реват щото им е свършил черния хайвер, не хляба  Mr. Green

Това винаги е било така, не е само в момента!  Simple Smile

# 307

Много ми е странно (имам много случаи около себе си) как хората реват, че нямат пари, а като дойде лятото - хоп за 2 седмици на море. После отгоре на всичко обясняват, че не трябвало много пари, за да отидеш на почивка.

То зависи каква почивка търсиш. Може и с малко пари да се изкара весело на морето.

# 308
  Аз за себе си търся и почти намерих разрешение от безработицата. Не че ще сколасам, ама все влиза нещо у дома..Ръчно изработени неща, които по принцип се ценят, макар и не често се купуват и поръчват. А в джобса вече не ми се и поглежда.. Sad Предложенията са или за най-ниско квалифицирания труд или обратното-за високо квалифицирани хора, експерти.

# 309
С радост чакам "мойчето"да каже да си опаковам багажчето и да тръгваме за Германия,тя тая БЪЛГАРИЯ няма да се оправи още 200 години!Вярно е,че във всяка държава си роб,ама някои държави се грижат за робите си-а тука какво-работиш за 300лв. заплата и през ден ти увеличават я тока,я данъците.....Тя в милата ни Родина кризата е постоянна...

# 310
Джижджи, каква ти е идеята, да заминете за Германия и да "виснете" на врата на социалната система ли? Защото те само нас чакат там.  Grinning
Не ми се иска да превръщаме темата "за" и "против" емиграцията, за това няма проблем да не ми отговориш.  Peace

Тази криза има и хубави страни, едната от които е, че доста хара наистина се научиха да си изработват заплатите. Тук около мен беше пълно с офис-служители, които преди само се шляеха по тротоара. Сега кафе с цигара, после сандвич, хайде малко по магазините, ами сега обедна почивка.  Stop
Само не ми казвайте, че не сте забелязали и по-любезното обслужване. Хората си пазят работата.

С това естествено не искам да кажа, че съм извънредно щастлива от спада на работата! Тъкмо напротив.

# 311
Люлин,ще ти отговоря-мъжа ми притежава голяма остъклена оранжерия и не можеш да намериш 5 човека за работа-колкото кажат,толкова плащаш-просто няма желаещи,а сме в селски район...И решихме с моя да се махаме от тука!В Холандия с 1/2 декар оранжерия си изхранваш семейството,а при нас нито изкупни цени,нито работна ръка...

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 16:16 от Анонимен

# 312
Джиджи, мерси. В друга тема една съфорумка описа, как за поддръжка на насаждение от био-малини стопанката наема хора от бюрото по труда, ти този вариант едва ли го чуваш за пръв път.
Мисля си, че с тези оранжерии сте в много добро положение, стига да намерите наистина хората.  Peace И пазарите.

Успех ти пожелавам където и да ви отвее вятъра.

# 313
Люлин,те тези бюра по труда само дето съществуват...и там е една пълна помия,като тази Държава,ами...

# 314
Аз също съм от тези, на които не им е ясно как в условия на криза доста народ го удари на почивки и чужбини  Peace Те това искам да знам как става, че да се възползвам евентуално.
Много ми е странно (имам много случаи около себе си) как хората реват, че нямат пари, а като дойде лятото - хоп за 2 седмици на море. После отгоре на всичко обясняват, че не трябвало много пари, за да отидеш на почивка. С консерви и палки салам ли ходят след като не трябват пари, с палатки ли, но е факт, че си правят екскурзии, а в същото време постоянно се оплакват, че парите не стигат за нищо!
Ами....то това ще отклони темата, но в момента наистина има много изгодни оферти, Тонка, и за чужбина , и за тук.
За морето-ние, откакто сме заедно, ходим по 2 седмици. Просто не спим за по 100 лева и нагоре на нощувка. Wink
Ако някой се интересува-мога да му дам разбивка на лични колко, долу горе, ни стъпват 2 седмици-в криза или без нея.

Общи условия

Активация на акаунт