Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 19 267
  • 387
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря ти Beba81
Ще гледам наистина да си почивам и да си мисля за хубави неща Hug

# 376
amidala13,
аз и тази и предната бременност получих кафеникаво течение около датата, на която трябваше да ми доде (дори си мислех, че пак не е станало). Течението спираше (без лекарства) и така рано разбирах че съм бременна. Лекарите ми казваха, че е нормално щом е кафяво.
Успокой се! Всичко ще е наред.. Peace

# 377
Наистина започнах да се поуспокоявам, явно при доста жени е имало такоа нещо...но като незнаеш първоначанлно какво се случва, нали знаете, че всеки и мисли за най-лошото...

Хубав ден на всички, независио, че вали  bouquet

# 378
Здравейте ,момичета, честит 1-ви юни на всички пораснали инепораснали деца,
много щастие здраве и късмет и весели безгрижни дни желая на вас и дечицата ви.
Вчера гледах едно предаване по телевизията,говореха за хомеопатия преди,по време и след раждането,
за билката АРНИКА,доктор казва че обезболявала,и след раждането се възстановяваш по бързо...
някой от вас ползвал ли е тази билка,чували ли сте отзиви?
Аз разбира се ще попитам и моя лекар,но до тогава да попитам вас....

# 379
Zdraveite mili mami,

molq da me izvinite, no nqmam kirilica. Predi nqkolko dni razbrah, 4e sym bremenna (zasega samo s test, predgledyt pri ginekolog mi predstoi). Folieva kiselina piq ot dosta vreme, vitamini zasega o6te ne - 6te iz4akam, za da vidq kakvi 6te mi prepory4a lekarq. Vsqkakvi drugi lekarstva po vreme na bebepraveneto umi6leno ne sym vzimala. Samo edna no6t me my4e6e ujasno bezsynie i vzeh edna tabletka Bellergamin kato v toq moment vyob6te ne pomislih (a i v tozi moment o6te ne znaeh 4e sym bremenna). Tova e bilo 4, 6 ili 7 dni sled za4evaneto (zavisi koga to4no e stanalo). V opisanieto pi6e 4e ne se izpolzva pri bremennost i kyrmene...Molq, molq kajete mi, spored vas ima li opasnost?

Blagodarq vi!

----------------
Пишете на кирилица! Какво е КРЕДОР, как се използва? Кирилизиращи програми.

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 16:41 от AnMary

# 380
  • в Кошера
nolita29, не мисля, че притесненията ти са основателни  Peace
Това е било съвсем, съвсем в началото, занапред гледай да не приемаш медикаменти, които биха могли да навредят.
Лека бременност!

# 381
Zdraveite mili mami,

molq da me izvinite, no nqmam kirilica. Predi nqkolko dni razbrah, 4e sym bremenna (zasega samo s test, predgledyt pri ginekolog mi predstoi). Folieva kiselina piq ot dosta vreme, vitamini zasega o6te ne - 6te iz4akam, za da vidq kakvi 6te mi prepory4a lekarq. Vsqkakvi drugi lekarstva po vreme na bebepraveneto umi6leno ne sym vzimala. Samo edna no6t me my4e6e ujasno bezsynie i vzeh edna tabletka Bellergamin kato v toq moment vyob6te ne pomislih (a i v tozi moment o6te ne znaeh 4e sym bremenna). Tova e bilo 4, 6 ili 7 dni sled za4evaneto (zavisi koga to4no e stanalo). V opisanieto pi6e 4e ne se izpolzva pri bremennost i kyrmene...Molq, molq kajete mi, spored vas ima li opasnost?

Blagodarq vi!

----------------
Пишете на кирилица! Какво е КРЕДОР, как се използва? Кирилизиращи програми.

В един от сайтовете за бременност четох, че лекарствата не могат да навредят на плода в първите до 7(14) дни (не помня точно колко), защото фактически ембрионът още не е свързан с майката. Съжалявам за ограниченото обяснение, но едва ли ще открия и статията.
Аз също в бебеправенето не помислих и си разтворих един аспирин заради яка настинка, и после като се сетох си изкарах настинката на крак, само с лимони и мед...  Peace

За твое успокоение, можеш да го спонменеш на твоя АГ при посещението си при него.

Лека и успешна бременност!  Hug

# 382

Jamieson BG, в тази връзка - колко истина има в твърдението, че витамините (както и омега 3 и 6 киселините между другото), които се приемат под формата на хранителни добавки, не могат да бъдат усвоявани от организма, ако не се приемат и достатъчно количество мазнини?
 Confused

Здравейте jennie.to, няма истина в това твърдение - организмът приема чрез храната достатъчно количество мазнини, за да може да усвои витамините приемани под формата на хранителни добавки:)

# 383
Здравейте Дами,

Директно от кухнята на хранителните новости и съвременните методи за безупречно здраве и специално за потребителите на форума, искаме да Ви поканим на един безкрайно полезен семинар това лято - BeWise.

Всичко, което Ви интересува като информация се изчерпва на очарователния уеб сайт на събитието http://bewise-seminar.com, а ние от Jamieson като негови партньори ще се радваме да отговорим на всички Ваши допълнителни въпроси.

Всяко събитие на семинара ще отделя специално внимание на грижата за здравето на децата и семейството, с отворени дискусии и задаване на въпроси и личен контакт с лекторите.

Мотото на семинара "Бъдете Мъдри" никак не е случайно - ще се радваме да се срещнем на живо и да се погрижим за здравето Ви.

Поздрави от Jamieson:)

# 384

Jamieson BG, в тази връзка - колко истина има в твърдението, че витамините (както и омега 3 и 6 киселините между другото), които се приемат под формата на хранителни добавки, не могат да бъдат усвоявани от организма, ако не се приемат и достатъчно количество мазнини?
 Confused

Здравейте jennie.to, няма истина в това твърдение - организмът приема чрез храната достатъчно количество мазнини, за да може да усвои витамините приемани под формата на хранителни добавки:)
Ще ви бъда благодарна да обясните какво се случва с естествения калций от организма при усвояването на синтетичните витамини Grinning

# 385

Всичко, което Ви интересува като информация се изчерпва на очарователния уеб сайт на събитието http://bewise-seminar.com, а ние от Jamieson като негови партньори ще се радваме да отговорим на всички Ваши допълнителни въпроси.

Видя ми се интересно но разбирам че е платено  Confused
На мен ми е интересна темата за хранене при децата, дали лекторката ще е достатъчно добра? Въобще някой знае ли доколко са добри са и останалите лектори ...

# 386

Confused

Ще ви бъда благодарна да обясните какво се случва с естествения калций от организма при усвояването на синтетичните витамини Grinning

Здравейте Мечка Малинарка, при синтетичните витамини калцият и желязото не се усвояват добре от организма и се изхвърлят от тялото непроменени в приблизително същото количество, в което са приети(ето информация за синтетичните витамини http://www.hranatapraiborbata.com/2009/01/blog-post_05.html). Витамините на Jamieson са от естествени източници - тук http://jamieson.bg/bg/pages/11  можете да намерите повече информация за състава и начина на производство.  Надяваме се да сме били полезни Simple Smile

# 387
Много ви благодаря. Но съм чела, че синтетичните витамини, за да се усвоят, се свързват по някакъв начин с естествения калций в организма, тоест ползват го. Вярно ли е?

А вярно ли е и това?
Цитат
Големите дози синтетични витамини активират ензимите, които разрушават излишните количества от приетия в организма витамин. Активността на тези вещества продължава доста дълго време след прекратяването на повишения витаминен внос. Така се стига до възникване на хиповитаминозни състояния при адекватно внасяне на витамини с храната. Затова приемането на витамини под формата на лекарства е желателно да става по лекарско предписание.
Източникът ми е от тук http://www.pharmacy-bg.com/article.php?cmd=list&id=194

А въпросът ми е провокиран от набралото популярност сред майките даване "превантивно" на витамини на здрави и пълноценно хранещи се деца. Изключвам хора, приемащи силни лекарства и антибиотици, както и в период на заболяване.
Приемам, че вашите витамини са с органичен произход и ще прочета подробно, но ви моля да коментирате постинга ми относно безразборното даване на синтетика.

Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт