Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 19 272
  • 387
  •   1
Отговори
# 360
Peace Яж елда (гречка) -толкова полезни съставки и витамини има в нея и отгоре на всичко се отслабва.

И, за да не съм съвсем голословна, давам пример за полезните съставки на елдата, а гугъл ще ви даде пълна информация. http://paper.standartnews.com/archive/2004/02/18/health/s3994_4.htm

Моля те, сподели как я приготвяш. Не знам на коя рецепта да се доверя ... newsm78

# 361
Аз пък онзи ден си купих от магазина разтворими витамини желязо+витамини и фолиева к-на. Дали е добре да ги пия?
Иначе си приемам фолиева на таблетки всяка сутрин. Simple Smile

Не е ли все пак по-добре, ако една жена е бременна да си купува витамини за бременни?  newsm78 И преди употребата на обикновени да се консултира с лекар?

Ами това са си витамини, така или иначе. Просто витамините за бременни са по-убогатени според мен.

# 362
Момичета моля за вашето мнение!
Мисля, че от фолиева киселина имам проблеми със стомаха  и отделянето. Някой има ли такива оплаквания. Моя приятелка, която също чакаше бебе каза, че нейният гинеколог я е питал дали има проблеми със стомаха след като е започнала да приема витамините.  Това ме кара да си мисля, че  това е често срещан проблем. Кеселината, която пия е за бъдещи  бременни - FOLACID,но се оказа ,че вече съм бременна. Да не би заради това да имам проблем със стомаха?

# 363
момичета плащате ли си ехографа когато ходите на преглед по здравната каса? newsm78

# 364
  • София
stresiana, аз лично не съм имала стомашни проблеми от приема на фолиева киселина. Консултирайте се с гинеколога си.

shtaslivka_I.2011, не съм плащала прегледи на ехограф по ЗК. Но пък по линия на ЗК ви се полагат 2 или 3 прегледа само.

# 365
След два положителни теста, ходих до личната за направление при гинеколог, тя ми даде направление и ме предупреди, че ехо-графа се плаща, та отидох на гин. и хем ми взеха направлението и си платих 2.40лв. хем си платих 25лв. за ехо-граф и хем нищо не се видя , защото било рано. Веднага попитах аз следните няколко въпроса
- Като беше рано защо ме прегледахте, а не ме върнахте за след седмица, както сториха.
-Защо веднъж си платих 25лв. като прегледа на частно в клиниката стрива също толкова, и си платих и 2.40лв.
И какво стана като здравно осигурено лице си плати повече за нищо. Ето в такива моменти не искам да живея и раждам в тази "държава"

# 366
  • София
shtaslivka_I.2011, единственото, за което се сещам е да сте били на преглед при гинеколог, който не работи със ЗК.
През 1вата си бременност ходех само при гинеколог работещ със ЗК. През 2рата ходех пак при него, + регулярни посещения при частна гинеколожка.
Ако искате да проследявате бременността си по линия на ЗК, регистрирайте се при гинеколог, който работи с касата. Като бременна сте освободена от потребителска такса. За броя прегледи на ехограф не съм сигурна. По линия на касата имате право на 2 или 3. Само тези прегледи са безплатни.

# 367
Аз пък онзи ден си купих от магазина разтворими витамини желязо+витамини и фолиева к-на. Дали е добре да ги пия?
Иначе си приемам фолиева на таблетки всяка сутрин. Simple Smile

Не е ли все пак по-добре, ако една жена е бременна да си купува витамини за бременни?  newsm78 И преди употребата на обикновени да се консултира с лекар?

Ами това са си витамини, така или иначе. Просто витамините за бременни са по-убогатени според мен.

Дами, малко информация за разликата между водоразтворими и мастноразтворими витамини.

Витамините се разделят на две групи: водоразтворими и мастноразтворими. Водоразтворимите витамини (C и B-комплекс) се разтварят във вода. Те лесно се поемат и освобождават от телесните тъкани. Тъй като организмът не може да складира запаси от водоразтворими витамини,  е необходимо те да се приемат ежедневно. Витамин B-12 е изключение от това  правило: при правилен прием, черният дроб  поддържа достатъчни запаси в продължение на няколко месеца. Мастноразтворимите витамини (A, D, E, и K) се разтварят в хранителна и телесна мазнина. Те се абсорбират от храната заедно с мазнината в храната, която поемаме. Излишните мастноразтворими витамини може да се складират в черния дроб и в телесната мазнина, така че една доза или храна може да осигури запаси за няколко седмици.

Витамините за бременни и кърмещи жени са максимално изчистени продукти и консултацията с лекар винаги е препоръчителна преди употребата им.

# 368

Jamieson BG, в тази връзка - колко истина има в твърдението, че витамините (както и омега 3 и 6 киселините между другото), които се приемат под формата на хранителни добавки, не могат да бъдат усвоявани от организма, ако не се приемат и достатъчно количество мазнини?
 Confused

# 369
  • Пловдив

[/quote]

Моля те, сподели как я приготвяш. Не знам на коя рецепта да се доверя ... newsm78
[/quote]
Всичко е въпрос на вкус. Опитай различни начини, но този, който ми допадна като вкус е: 1 ч. ч елда се изчиства, измива и накисва, а на котлона слагам 3 ч. ч. вода с малко сол и оцет. Като заври водата, прибавям отцедената елда и след 10-на минути е готова - попила е водата.   bouquet

# 370
Здравейте, записвам се за темата, тъй като преди 2 дни видях заветната втора чертичка Simple Smile
Имам следното питане - като давам в интернет излиза, че съм във четвърта г.с. - според вас кога трябва да отида на гинеколог за потвърждение на бременността? Имам и още едно притеснение - аз съм от Дупница, и сега се чудя къде да ходя на гинеколог, който да ми следи бременността..Една приятелка горещо ми препоръча един лекар от Благоевград,д-р Любомир Малчев, има 3D,4d, биохимичен скрининг се прави там, общо взето май всичко, така поне пише в интернет, кабинета му е много добър, но не изражда...а не е ли по-добре този лекар, който ти следи бременността да те изроди после newsm78Може да звучи много елементарно въпросът ми, но ми е първа бременност и от суеверие още не искам да казвам на много хора, и няма кой да ме посъветва как да постъпя...А маминка отдавна я няма за съжаление за съвет...
Помагайте момичета!

# 371
amidala13,
на първо време (още тази вечер) си вземи фолиева киселина и пий по 1 на ден;
после запретни ръкави и чети. Тук ще намириш отговор на всички въпроси, които те интересуват.
Не бързай. Радвай се на хубавата новина...
Поздравявам те! Hug

П.П.
В отчетните теми ще може да споделяш с момичета, които са бременни в същите седмици като теб...може би януарската тема или февруарскатаPeace Успех!

# 372
Здравейте, записвам се за темата, тъй като преди 2 дни видях заветната втора чертичка Simple Smile
Имам следното питане - като давам в интернет излиза, че съм във четвърта г.с. - според вас кога трябва да отида на гинеколог за потвърждение на бременността? Имам и още едно притеснение - аз съм от Дупница, и сега се чудя къде да ходя на гинеколог, който да ми следи бременността..Една приятелка горещо ми препоръча един лекар от Благоевград,д-р Любомир Малчев, има 3D,4d, биохимичен скрининг се прави там, общо взето май всичко, така поне пише в интернет, кабинета му е много добър, но не изражда...а не е ли по-добре този лекар, който ти следи бременността да те изроди после newsm78Може да звучи много елементарно въпросът ми, но ми е първа бременност и от суеверие още не искам да казвам на много хора, и няма кой да ме посъветва как да постъпя...А маминка отдавна я няма за съжаление за съвет...
Помагайте момичета!
Peace Аз също ти препоръчвам този лекар с две ръце гласувам за него, внимателен е и обяснява всичко, за което те интересува, работи и със здравната каса, не се притеснявай за това, че няма да те изражда той, още е рано, но гледай позитивно и всичко ще е наред!

amidala13, мисля че след 6-а седмица можеш да отидеш на лекар за потвърждение!

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 03:22 от AnMary

# 373
Момичета, снощи получих някакво кафенимаво течение, вс едно ще ми идва...когато ходя на тоиалетна нямам нищо в урината, но когато се избърша им по малко по салфетката...Отидох веднага на лекар, гледаме на ехограф но не можа да види нищо/то за плодно сакче е много рано де/...изписа ми Нош Па, Дуфастон, Витамин К   и каза да си лежа една седмица и тогава пак да отида...много се притеснявам, днес сутринта пак си правих тест и втората чертичка си я има/бледичка е, но си е там вече с трети тест/...

# 374
Amidala, предполагам доста си се уплашила.Единственото, което можеш да направиш сега е да си почиваш, да не се натоварваш.Чела съм за много бременности, с такова зацапване, които се нормализират и завършват успешно.Лекарят ти е изписал, каквото трябва, само този витамин К, не ми е много ясен.
Стискам палци, почивка и търпение.След 10-15 дни закъснение се надявам да видиш своето съкровище.

Общи условия

Активация на акаунт