Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 19 287
  • 387
  •   1
Отговори
# 345
  • Bulgaria
Здравейте,

С моя мъж решихме да си направим бебче. Усилено се подготвяме за това!  baby_neutral Разбран някои неща - трябва да се взема още преди да се забременее. Информирах се в кои храни се съдържа и се оказа че я има във всичко което сега ям.  Аз правя диетата на Дюкан. Сега прогресивно оглупявам от режима Simple Smile и искам да питам - като се храня по него и започна да взимам и хапчета дали няма да се получи предозиране на киселината?

Това е витамин, няма да надвишиш нормата. Излишните количества биват изхвърлени от организма.  Peace Успех!!!

# 346
Аз пък онзи ден си купих от магазина разтворими витамини желязо+витамини и фолиева к-на. Дали е добре да ги пия?
Иначе си приемам фолиева на таблетки всяка сутрин. Simple Smile

# 347
  • София
Бира с таратор, можете да ги пиете. Естествените витамини са по-добрият вариант Simple Smile

surreala, няма да предозирате фолиевата киселина.
Не знам обаче как ще се отрази диетата на процеса на бебеправене.

# 348

Здрвейте мами!

От скоро съм бъдеща мама. Може ли да ми кажете задължително ли е да се вземат витамини по време на бременност и от кога е препоръчително? newsm78

Здрасти, аз също съм бъдеща мама - за първи път, засега съм само на фолиева киселина и витамини от плодовете и зеленчуците. Утре съм за първи път на лекар, откакто разбрах че съм бременна, надявам се тя да ми каже:№  Peace

# 349
Здравейте,

С моя мъж решихме да си направим бебче. Усилено се подготвяме за това!  baby_neutral Разбран някои неща - трябва да се взема още преди да се забременее. Информирах се в кои храни се съдържа и се оказа че я има във всичко което сега ям.  Аз правя диетата на Дюкан. Сега прогресивно оглупявам от режима Simple Smile и искам да питам - като се храня по него и започна да взимам и хапчета дали няма да се получи предозиране на киселината?

Здравей,
Фолиевата киселина можеш да приемаш при наличието на каквато и да е диета за отслабване. Аз лично не одобрявам методите на Дюкан, но всеки сам си преценява. Има доста информация инфо във форумите за диетата и дори съм виждала подраздел за бременни. Дано скоро си от  тях! Сигурно си го намерила, но все пак да споделя!  Peace Успех

# 350
Привет мами,
Включвам се и аз в дискусията. Бременна съм в 18 г.с. Следя си бременността при една лекарка от началото. Имам, обаче, проблем с тази женица.  Когато ми каза, че съм бременна и я попитх каква киселина да си купя, тя ми съобщи, че не ми е необходима. Аз си взех  на своя глава и си пия. Вчера пак бях при нея на преглед и питах за витамини, но тя и от тях не иска да ми предписва. Изследванията ми не били перфектни, но нямало проблем.  Вече ми писна от нейната безотговорност и искам да се изместя при друг лекар, но не знам как да си взема документите и изследванията от нея. Дайте ми съвет как да го направя без излишни спорове. Препоръчайте ми добър лекар, който предписва необходимото и да се намира около СУ в София. Мерси.

Странни птици са докторите, но и ние пациентите. Моята гинеколжка е близо до НДК. Ако искаш ще ти пиша на лични повече инфо.

# 351
Аз пък онзи ден си купих от магазина разтворими витамини желязо+витамини и фолиева к-на. Дали е добре да ги пия?
Иначе си приемам фолиева на таблетки всяка сутрин. Simple Smile

Не е ли все пак по-добре, ако една жена е бременна да си купува витамини за бременни?  newsm78 И преди употребата на обикновени да се консултира с лекар?

# 352
Здравейте,

Няма да се предозираш. Ако се притесняваш много се консултирай с гинеколог. Той може да те посъветва да намалиш дозата.

# 353
Благодаря на всички за коментарите! Ще взема под внимание вашите съвети!

# 354
Здравейте,

Здравей surreala, аз на твое място бих се отказала от диетата при положение, че искате да имате бебе. Не е нужно да тормозиш организма си допълнително, в момент, в който тялото ти има нужда от всичко.

# 355
  • Пловдив
 Peace Яж елда (гречка) -толкова полезни съставки и витамини има в нея и отгоре на всичко се отслабва.

И, за да не съм съвсем голословна, давам пример за полезните съставки на елдата, а гугъл ще ви даде пълна информация. http://paper.standartnews.com/archive/2004/02/18/health/s3994_4.htm

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 12:44 от AnMary

# 356
  • Варна
Здравейте,
аз сикупих пренатал витамините по време на бременността без да са ми препоръчани от гинеколога, но ми ставаше много лошо от тях. След това изследванията ми бяха наред и не съм ги пила. Та въпроса ми е сега мога ли да ги изпия ако кърмя или не е добра идея.
Могат ли да повлияят на кърмата? Пиложително или отрицателно може да е влиянието върху бебето?

# 357
Здравейте,
аз сикупих пренатал витамините по време на бременността без да са ми препоръчани от гинеколога, но ми ставаше много лошо от тях. След това изследванията ми бяха наред и не съм ги пила. Та въпроса ми е сега мога ли да ги изпия ако кърмя или не е добра идея.
Могат ли да повлияят на кърмата? Пиложително или отрицателно може да е влиянието върху бебето?

Здравейте krasimirav, витамините Пренатал на Jamieson са специално създадени за бременни и кърмещи жени, те не влияят отрицателно на Вас и на Вашето дете. Пренатал осигурява нужните  хранителни вещества, поддържа нормалния метаболизъм и физическото благосъстояние на майката и на детето. Добавянето на храносмилателни ензими и хелатни минерали към формулата гарантира изключителната бионаличност на съставките, като същевремнно щади стомаха.
Но разбира се, всеки организъм е индивидуален и е хубаво е да се посъветвате с Вашия лекар, преди приема на витамини след като сте имали непоносимост към тях по време на бремеността. Надяваме се в периода на кърменето да се чувствате добре и щастлива:)

# 358
  • Варна
Благодаря за отговора!  bouquet
Ще се посъветвам с лекар и ще започна да ги пия!

# 359
  • Bulgaria
Здравейте,

Моят съвет е да се консултираш с повече лекари. Аз в началото се доверявах на 1, който ми казваше да не приемам витамини и фолиева и съжалявам... Sad Според мен лично е хубаво да се приемат витамини и след раждането, защото и бебко получава нужни вещества. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт