Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 18 757
  • 387
  •   1
Отговори
  • www.bg-mamma.com
*********************************** рекламна публикация ***********************************

Тази тема е посветена на Вашето здраве и здравето на милото Ви бебче. Нека си помагаме взаимно със съвети и мнения.
Всеки може да сподели наученото, за да сме здрави и усмихнати.

Нашите приятели от мултивитамини Jamieson подкрепят развитието на тази секция във форума.

Здравето на бременните и кърмещите жени е тяхна мисия. Jamieson съдържа уникален комплекс от витамини, минерали и хранителни вещества. Поддържа метаболизма и физическото състояние на бременната жена,като осигурява здравословен растеж и развитие на бебето. Повече информация за продукта може да намерите ТУК

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 10:27 от zaheto

# 1
Здрвейте мами!

От скоро съм бъдеща мама. Може ли да ми кажете задължително ли е да се вземат витамини по време на бременност и от кога е препоръчително? newsm78

# 2
  • Bulgaria
За съжаление в началото на моята първа бременност немаше кой да ме посъветва какво трябва да правя. Научих за фолиевата киселина и витамините, които трябва да приемам от интернет. Започнах прием на киселината едва в 6-ти месец. Sad За втората си бременност определено ще започна преди да забременея.  Peace Така поне няма да рискувам здравето на детето си.

# 3
Именно,не е задължително,а препоръчително.Моята логика е , че през последните месеци на бременността е добре да се пият допълнително витамини,тъй като бебето качва най-много,а организмът на майката е най-изтощен.През останалото време да се набавят чрез храната.

# 4
  • София
nicktodorova, препоръчително е взимането на витамини по време на бременност.
Фолиева киселина е хубаво да се пие няколко месеца преди забременяването. (планирана бременност) При непланирана се започва още от началото. Може да се пие до 12та г.с. Някои майки я пият до края на бременността.
Витамини могат да се приемат от началото на бременността. Ако не приемате т.нар. синтетични витамини, набавяйте си витамини с храната.

# 5
Здрвейте мами!

От скоро съм бъдеща мама. Може ли да ми кажете задължително ли е да се вземат витамини по време на бременност и от кога е препоръчително? newsm78

Здравей nicktodorova,

Хубаво е да се пият витамини. Нищо задължително няма, ако ти на го желаеш. Препоръката на медиците е да се приемат още от началото на бременността, за да не се изтощава майчиният оранизъм. Все пак той доставя необходимите за бебето хранителни вещества.  baby_neutral Simple Smile

# 6
Задължително е приемането на фолиева киселина. За витамините не е задължително. На мен ми предписаха да пия витемини и желязо в края на бременността, защото според моята гинеколожка както недостика на витамини така и прекомерната употреба са вредни.

# 7
През цялата си бременност взимах Фолиева киселина,Сорбитол дурулес(от 7ми месец) и Ленено масло(пак от 7ми месец)

# 8
Бих искала и аз да споделя моя опит. Започнах с фолиева киселина от 2 месец,защото нямах представа, че съм бременна, но пък я пих почти до края на бременността. Взимах и едни витамини Матерна, мисля че бяха, но да ви кажа ставаше ми много тежко от тях и вместо по таблетка на ден взимах по половин през ден, иначе имах чуството, че ще гръмна. Към 7 месец ми изписаха магнезий и желязо. Иначе съм чувала, че фолиевата се пие и за стимулиране на кърмата. Имате ли идея дали е така или е просто поредната легенда?

# 9
Бих искала и аз да споделя моя опит. Започнах с фолиева киселина от 2 месец,защото нямах представа, че съм бременна, но пък я пих почти до края на бременността. Взимах и едни витамини Матерна, мисля че бяха, но да ви кажа ставаше ми много тежко от тях и вместо по таблетка на ден взимах по половин през ден, иначе имах чуството, че ще гръмна. Към 7 месец ми изписаха магнезий и желязо. Иначе съм чувала, че фолиевата се пие и за стимулиране на кърмата. Имате ли идея дали е така или е просто поредната легенда?

Аз лично също съм чувала, че оказва влияние.

# 10
Фолиева киселина се пие /ако е непланувана бременност/ до края на трети месец и тогава почват витамините. Наистина не на всеки им понася, а аз веднъж направих грешка да ги пия на гладно - с извинение това ми беше единственото "връщане на поръчката" досега - така че наистина витамини, витамини ама четете внимателно Peace

# 11
  • София
Докато бях бременна пих първо фолиева киселина, после витамини Prenatal, калций и флуорирана вода (Девин по една чаша на ден). Сега продължавам с витамините и калция, а вода от време на време.

# 12
Здравейте момичета, аз се казвам Монка и много се радвам, че се създадене именно такава тема във форума, защото това са неща от изключителна важност и е добре всяка бъдеща майка да бъде информирана...Като цяло аз вече преминах 1вата си бременност и сега съм във втрората си..КАто цяло аз съм ЗА преима на мултивитамини и фолиева киселина по вр на бременността.

Първата ми бременност беше планирана и аз и мъжа ми започнахме да пеим фолиева киселина 4 месеца преди да забременея , след като забременях веднага преминха на витамини за бремени, като и около 3 месеца след като родих ги продължих...Сега с втората бременност започнах с фолиева и мултивитамини.....моята лекарка особенно ме насърчава да ги пия, защото има риск бебето да се роди с много ниско тегло и разни други аномалии,смятат че това е една превенция, една защита за бебто.....

Zdraveite momi4eta, az se kazvam Monka i mnogo se radvam, 4e se syzdadene imenno takava tema vyv foruma, za6toto tova sa ne6ta ot izklu4itelna vajnost i e dobre vsqka byde6ta maika da byde informirana...Kato cqlo az ve4e preminah 1vata si bremennost i sega sum vyv vtrorata si..KAto cqlo az sum ZA preima na multivitamini i folieva kiselina po vr na bremennostta,

Pyrvata mi bremennost be6e planirana i az i muja mi zapo4nahme da peim folieva kiselina 4 meseca predi da zabremeneq , sled kato zabremenqh vednaga preminha na vitamini za bremeni, kato i okolo 3 meseca sled kato rodih gi produljih...Sega s vtorata bremennost zapo4nah s folieva i multivitamini.....moqta lekarka  osobenno me nasyr4ava da gi piq, za6toto ima risk bebeto da se rodi s mnogo nisko teglo i razni drugi anomalii,smqtat 4e tova e edna prevenciq, edna za6tita za bebto.....

------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 13:19 от AnMary

# 13
Привет,

Наистина, темата е хубава и полезна! Сетих се да попитам нещичко аз, което много съм се чудила. Ако понякога съм пропускала дневната доза на фолиева киселина за някой друг ден, дали е имало опасност да повлияе неблагоприятно на детето в мен?  Sad Това подаване и спиране на определени вещества към организма му може ли да е вредно?

# 14
Привет,

Наистина, темата е хубава и полезна! Сетих се да попитам нещичко аз, което много съм се чудила. Ако понякога съм пропускала дневната доза на фолиева киселина за някой друг ден, дали е имало опасност да повлияе неблагоприятно на детето в мен?  Sad Това подаване и спиране на определени вещества към организма му може ли да е вредно?

Mart1i1, не е проблем, че си направила пропуск от един-два дни. Случва се на всеки.  За да не се забравя приема, повечето мами си слагаме опаковката/шишенцето до четката за зъби в банята или си настройваме подсещане на мобилните телефони. Peace

Общи условия

Активация на акаунт