Клуб "Парфюмен Ценител" 32 - Nose: Jacques Cavallier

• 34 481
  • 645
  •   1
Отговори
Тази тема ще бъде посветена на парфюмния нос Jacques Cavallier . Той е създал 74 много обичани парфюма. Споделете какво ви запленява вас от творчеството му.  Hug Разкажете кога и как сте се сдобили с негови парфюми и кой са любимците ви.

Jacques Cavallier website

Кратко интервю.

старата тема.

Alexander McQueen Kingdom (for her)
Alexander McQueen Kingdom Limited Edition (for her)
Azzaro Oh La La (for her)
Boucheron Initial (for her)
Boucheron Trouble (for her)
Bvlgari Aqua Pour Homme Marine (for him)
Bvlgari Aqva Pour Homme (for him)
Bvlgari BLV Eau de Parfum II (for her)
Bvlgari Bvlgari Extreme (for him)
Bvlgari Bvlgari Pour Homme (for him)
Bvlgari Eau Parfumee au The Blanc (for her and him)
Calvin Klein Eternity Moment (for her)
Calvin Klein Truth (for her)
Carolina Herrera Chic (for her)
Cartier Pasha de Cartier (for him)
Diesel Diesel Fuel for Life Unlimited (for her)
Diesel Fuel For Life Femme (for her)
Diesel Fuel for Life Homme (for him)
Dior Midnight Poison (for her)
Ermenegildo Zegna Essenza di Zegna (for him)
Extè J`S Extè Woman (for her)
Fendi Theorema Uomo (for him)
Giorgio Armani Emporio Armani Diamonds for Men (for him)
Giorgio Armani Mania (for her)
Issey Miyake L'Eau Bleue d'Issey Pour Homme (for him)
Issey Miyake L'eau d'Issey (for her)
Issey Miyake L'Eau d'Issey Pour Homme (for him)
Issey Miyake L'Eau d'Issey Pour Homme Intense (for him)
Issey Miyake L’Eau d’Issey Fleur de Bois (for her)
Issey Miyake L’Eau d’Issey pour Homme Edition Bois (for him)
Issey Miyake Le Feu d'Issey (for her)
Issey Miyake Le Feu D'Issey Light (for her)
Issey Miyake L`Eau d`Issey Ettore Sottsass Edition (for her)
Issey Miyake L`Eau d`Issey Extract Edition Shiro Kuramata (for her)
Issey Miyake L`Eau d`Issey Pour Homme Summer Eau de Toilette (for him)
Issey Miyake L`Eau d`Issey Summer Eau de Toilette (for her)
Jean Paul Gaultier Classique (for her)
Jil Sander Sander for Men (for him)
Kenzo L`Eau Par Kenzo ICE Pour Homme (for him)
Krizia Easy Krizia (for her)
Lancome Calypso (for her)
Lancome Magnifique (for her)
Lancome Poeme (for her)
Nina Ricci Nina (for her)
Nina Ricci Nina Gold Edition (for her)
Nina Ricci Nina Precious Swarovski Edition (for her)
Oscar de la Renta Intrusion (for her)
Paco Rabanne Paco Rabanne Pour Elle (for her)
Paco Rabanne Ultraviolet (for her)
Paco Rabanne Ultraviolet (for him)
Paco Rabanne Ultraviolet Aquatic Plastic (for her)
Paco Rabanne Ultraviolet Metal Beach (for her)
Roberto Cavalli Serpentine (for her)
Rochas Absolu (for her)
Rochas Alchimie (for her)
Rochas Aquaman (for him)
Salvatore Ferragamo Parfum Subtil (for her)
Salvatore Ferragamo Salvatore Ferragamo pour Femme (for her)
Shiseido Vocalise (for her)
Stella McCartney Stella (for her)
Stella McCartney Stella in Two (for her)
Stella McCartney Stella in Two Peony (for her)
Van Cleef & Arpels Murmure (for her)
Van Cleef & Arpels Zanzibar (for him)
Yves Rocher So Elixir (for her)
Yves Rocher Tendre Jasmin (for her)
Yves Saint Laurent Cinema (for her)
Yves Saint Laurent Elle (for her)
Yves Saint Laurent Elle Summer Fragrance 2008 (for her)
Yves Saint Laurent M7 (for him)
Yves Saint Laurent Nu (for her)
Yves Saint Laurent Nu Eau de Toilette (for her)
Yves Saint Laurent Opium Pour Homme (for him)
Yves Saint Laurent Rive Gauche pour Homme (for him)

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 23:56 от densi

# 1
подозирах го като следващ 'нос'  Sunglasses

# 2
  • Варна
Стига ми, че е сътворил обожаемите ми Ню и Алшими  Heart Eyes

Денси   bouquet

# 3
  • София
Моите фаворити от неговите творения: Поем, Класик, Нина, Абсолю.
Денси,  smile3525

# 4
  • София
Моите любимци, дело на Жак Кавалие, са: Midnight Poison, мъжкият L'eau d'Issey-всички разновидности, Classique, както и Stella  - днес съм с нея Simple Smile
Струва ми се, че не намирам обща нишка между творенията му за различните брандове.

# 5
  • Бургас
Записвме се във вашата темичка.Аз съм от скоро пристрастена към парфюмите,с удоволствие чета!

# 6
Добро утро.

Денси  Hug  bouquet.

Жак е един от Носовете, с главно Н. С много опит и страхотни творения.

Обичам и имам Ню ЕДП. Всъщност, направо го обожавам.
Имах Синема, но майка ми толкова я хареса, че й я подарих. Пак ще си я взема, защото тогава не й се нарадвах достатъчно.
Много харесвам Bulgari BLV, Intrusion, Salvatore Ferragamo for her, Kingdom, Midnight poison.

Ферагамото ми беше много обичан аромат, който ММ ми подари малко след като станахме гаджета. Имам чудесни спомени с него, а и го намирам за много стилен и женствен.

# 7
Денси   bouquet
От парфюмите на Жак Кавалие някой съм носила с удоволствие,за някой мечтая,а с други не се спогаждаме Rolling Eyes
Имала съм Extè J`S Extè Woman-много го харесвам или по-скоро заради красивите спомени,които ми носи,нооо искам отново,да притежавам,имам Diesel Fuel For Life Femme,ами нищо специално,но го държа,заради манията ми по бранда,но пък ми се струва,че лимитирания ще ми допадне.В момента имам и Rochas Absolu,който много ми харесва от капачката,но като се напръскам ми се губи.
Имах Yves Saint Laurent Elle,ами с голяма мъка го изпръсках,не ме грабна никак и този не ме грабна Salvatore Ferragamo Parfum Subtil,та се надявам даматa при която отиде,да го е оценила.
Тествала съм Nu,Nina,Kingdom,Elle PR,може би и други за които не помня,нито не ме впечатли,но пък бъдещото опознаване с неговите творения предстои,любопитни са ми Cinema,Truth,Poeme,Chic и други,но сега се сещам за тези newsm78

Bubanka,нямах предвид,че ме притеснява някой да не усети,че мириша на евтин аромат/съвсем друга ми беше мисълта,но няма,да спамя/.
Между другото,много искам,да си намеря виалче на българска роза,някой има ли представа къде бих могла,да намеря  Thinking ще взема,да пообиколя магазините,като се позатопли newsm78

# 8
  • Бургас
Не познавам и половината аромати на Кавалие, но пък имам и доста любимци сред тях. Не зная дали има почерк, които е лесно откриваем /както например Елена/, но пък виждам някакво сходство м/у някой композициите. Например Трабъл за мен е много подобен на Абсолю /и мнооого бегло напомнят, до колкото мога да поставя в тази групичка Синема/, Кингдъм на Ну едт, Ну едп и ....хммм Инишъл може да се каже, че имат бегла прилика заради пипера с който по мое усещане той е попрекалил в последните два. Като цяло от ароматите които познавам ми се струва, че той прави топли, ласкави и изискани аромати /отново Инишъл е извън класацията, защото той не ми е топъл, а рязък  и надменен, но пък чудесен за случай че искаш да демонстрираш някъде свой почерк и класа, да бъдеш забелязана, но пък и да дистанцираш масата от себе си/ и май обича пикантното този човек, доста подправки слага, определено не е за всеки вкус. Като "ударя тотала" мога само да кажа, че сред неговите творения имах дълго мечтани фаворити, които в последствие придобих и ........ бързо им се наносих, продължавам да ги харесвам и пръскам с удоволствие, но пък вече не е влюбване, остана само обич.

# 9
Пльос и аз тук!

# 10
Между другото,много искам,да си намеря виалче на българска роза,някой има ли представа къде бих могла,да намеря  Thinking ще взема,да пообиколя магазините,като се позатопли newsm78

мускалче имаш предвид или нещо друго? в магазините за български сувенири

# 11

мускалче имаш предвид или нещо друго? в магазините за български сувенири
Същото,ама те са точно като виалчетата май,само дето си нямат пръскалце newsm78 и аз за тези магазини си мислех,ама то вече толкова бързо ги откриват и закриват,та ще търся къде има такъв Rolling Eyes

# 12
  • в голямото село
Някои от творенията на мосю Кавалие съм пробвала в тиинейджърските си години и съответно останаха недооценени. Сега гледам с други очи на Класик-а на Готие, на Поем и на Абсолю. Харесвам и Bulgari BLV, Kingdom, както и Lancome Magnifique и Паша- та на Картие.

# 13
Пълни4кия сладурко Кавалие ми е любимец!!!Радвам се, 4е темата е посветена на него.После пак ще пиша  bouquet

# 14
  • Бургас
Денси,   bouquet!
Не ми допадат подправковите аромати на мосю Кавалие  Rolling Eyes, пипера го предпочитам в чинията Wink, но един от най-любимите ми парфюми е негово творение ELLE - YSL. Heart EyesБих носила с удоволствие Stella(за любители на роза), Stella in Two Peony(чудесен за пролет), мога да понеса Trouble, Absolu, Midnight Poison, Nina. Embarassed
Бих искала да познавам Alchimie. Blush

Общи условия

Активация на акаунт