Любители на котки - тема 36

• 45 910
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Делфина фон Ю провай го това същото,с амо че с двама разбойника, по един от всяка страна, които на всичкото отгоре са ревниви братя, и ако види единия че другия е малко по-нависоко от него трябва да се покатери върху него, и ако в процеса стигнат близо до лицето ми, ако не внимавам отнасям по няколко облизвания....

За дебелеенето.
Ако си спомняте аз преди се оплаквах че единия ми е злояд и слабичък, а другия е прасе и се тъпче, та покрай това съм се вманиачила да им следя теглото...ВЪпроса беше обсъден нашироко с ветката, даже ми даде една табличка, ако забравя, понеже килограмите са относителни, някой котки са с по-едра структура, други с по-дребна, докато растат наддават с различни темпове и т.н. Затова ме посъветва ветката да следя костите. При нормалната котка ребрата при напипване трябва да се усещат, но да няма ясно изразено хлътване между гръдния кош и таза. Също , плешките на гърба зад вратлето при нормално изправено положение на котката трябва да са ясно различими, без да са щтръкнали.  Ако се забелязват, но не са ясно различими, котката е с леко наднормено.  СЪщото важи ако ребрата не се напипват лесно. И вече ако като са в нормално изправено положение, коремчето виси, значи е над нормата. Това най-общо. В момента злоядия ми е в нормата, прасето малко над нея но в нормални граници.

Дидитка в теорията ти за царевицата има много резон, сега като се замисля...защото аз и в БГ съм виждала глезени котки на които паниците са постоянно пълни, но такива мутанти като тукашните, никога! трябва да е храната...

Иначе ние сега ще се местим и от 2 седмици обикаляме апартаменти...Само че тук огледите почват преди старите наематели да са се изнесли, за да няма пауза голяма, и ние нали търсим място където позволяват котки, много често се случва като идем на оглед да имат коте... Twisted Evil ПОловинката обикаля и разпитва за водно налягане и шумни съседи, аз мачкотя котараци  Joy

ЧРД на Томасито на патеричка! newsm38

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 19:24 от MissNellie

# 586
  • София
Момичета, намерих СИ обяснението за борсата:  hahaha

"
Сега е ред да ви кажа за борсата в Х.Димитър:
Ето адреса:

Борса ВЕДЕН , ж.к. Х.Димитър, ул. Кочо Честименски 7 , ъгъла с Ильо Войвода
Можете да видите адреса на: http://www.bgmaps.com/

Ето и аз да ви обясня  От центъра – по Дондуков, само направо, пресичате В.Левски, направо по моста Чавдар и на края на моста – веднага на светофара – наляво- И.Войвода.

На втората пряка(К.Честименски)   има бяла къща – борса за детски дрехи, до нея в друга къща е борса ВЕДЕН. За гранулите – мин количество – 1кг

Както писах – всичко имат! Аз отивам със списък, защото имат доста работа. Дамата , която приема заявките , е сръчна , заета и няма много време да я разпитват за това-онова,.. "

# 587
Почерпете се за наше здраве- аз и моите две бебета днес порастваме с една годинка:

# 588
  • София
Елиас, да сте живи и здрави ти и пухкавите ти любимци! Дълги години да се гушкате и мъркате щастливи!  newsm59

# 589
  • Варна
Честит рожден ден, Елиас и бебета Hug

Да сте живи и здрави и много да се слушкате Grinning

# 590
Елиас,

да ги нагушкаш рождениците! Да те слушкат и радват още мноооого години!

Аз имам нужда от съвет: не знам дали ви се оплаках, че сме в район с много борова гора (аз си имам 25 зад и 3 пред къщата) и по принцип сезона на полена е в разгара си...котарака Лео вече не е бял+бежав, ами е жълт+бежаво -сив цвят. Ама ярко жълт, като светофар! Ама ужасна работа, ходи - ходи - спре - изтръска се и хвърчи и от него полен, после уж се чисти, горкия по 1 час ...ама резултат голям няма, аз като го докопам - четкам, вчера с едни мокри кърпи го обтрих, той на мишка стана, само замазах обаче работата newsm78 С къпане нъама да стане - никога не е къпан и има ужас от водата ... Някой знае ли как да се справя или така да го оставя ... мисля днес един маркуч довечера мъжа ми да тегли на терасата, но то си е постоянно ... а на лято - смола - ходи като подкован и ми прави петна, ам атова е положението Wink

# 591
  • София
ЕЛИАС, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Да сте здрави, щастливи и мъъъъркащиии!
  Wink

Bobi, има едни ръкавици с малки шипчета - ние имаме такава - двоен ефект - хем почесване за котачето, хем почистване от отделящите се косми. Сигурно би ти свършило(частично.. Thinking) работа.
Друг е въпроса, че Принцесата не понася тази котешка иновация ooooh!
Но другите сладури много се кефят Wink
Някой тук във форума беше дал линк,.. аз рабира се, няма да мога да го намеря Blush

# 592
Благодаря ви  Heart Eyes

# 593
  • София
Честит празник Елиас  nbirthday,
да сте живи и здрави
  Hug

# 594
  • Costa Rica
Елиас, ЧЕСТИТО!!!!!!!!!
  party023 newsm59 newsm67
http://www.youtube.com/watch?v=AelmBI0sJ3A

# 595
Лейди, благодаря ти, аз с една котешка четка го вчесвам - едната страна е с "телчета", леко закривени, а другата е гъста четина - та го "почесвам" и четкам прахоляка , ама мнооого полен, много чудо ...направо ми се събраха очите тези дни Wink

# 596
Елиас, честит рожден ден и на теб и на твоите бебета!!  bouquet

Я само поясни- бебенцата с козинки ли са? Или са човешки деца?  Grinning

# 597
Поздравявам рожденниците, а  и всички останали -  живи и здрави да са:  крадците на кебапчета, ловците, фотомоделите, сеирджии и любопитковци, поспаланковци и мързеланки!  Simple Smile   bouquet
Много хубави снимки разгледах:  Hug Алфи между лалетата – много деликатен и сериозен изглежда с петънцето на муцунката,  Кетя – вегетарианката, открила сезона на  салатките, на Лейди и Токачка – двата  отбора, плюшен Томасито (не му се вижда кое е крак, а кое му е опашката  от козина), Мъро Фиданката – такива очи искааам (и като гримиран с очна линия, отгоре на всичко),  Малката англичанка е като картинка (няма как - ще ви се дърпа и няма да дава да чистите очетата, но я хващай здраво и не се впечатлявай от фасони – за нейно добро е), Богданка -  много красива, а и много хубаво  име сте избрали (от приказката май?)  Simple Smile
Момичета,  виждам, че сте подхващали темата за теглото и растежа и знам,  че зависи от пола, породата и структурата на котето, ама  нашата гадина,  май нещо спря да наддава -  на седем месеца стана, а от доста време си стои на 2,5 кг.  - не ми се вижда много нормално.   Глисти едва ли има, защото я обезпаразитяваме редовно, храни се добре, но не знам ... в чуденка съм  малко.  Thinking
Бяхте почнали да обсъждате и храните, а аз доста изчетох за тях преди време, допускам също, че  малко съм се вкарала в разни филми, но изводите, които  успях да си направя са, че  каквато и да е изкуствената храна,  няма начин напълно да им замести естественото хранене, затова поне ще се старая  да е от най-добрите и засега няма да правя компромиси (все ще намеря от какво друго да спестявам),  след като едва на осем години и то без да боледува, внезапно ни умря предишната  котка  - ядеше само гранулирана храна, а сме давали също хапчета против разгонване, за които пък тогава  изобщо не подозирах, че може да са толкова вредни. Това е причината и досега  да усещам „след дъжд-качулка” не малко чувство за вина, че не съм се грижила достатъчно добре за нея, а си я обичах много и ми беше много тежко тогава - чувството е сравнимо с това, като да и изгубиш близък човек. Sad
Та да кажа какво научих за храната: твърди се (и аз също мисля така),  че домашно приготвената храна и то от мляно сурово месо е най-доброто и най-близо до естественото хранене, но рецептите включват разни видове месо:  агнешко, пилешко, заешко и т.н. , яйца, че  дори и смлени кости)  и процедурата по осигуряването им, наред с приготвянето става доста сложна  и трудоемка, а и не бих се осмелила да давам сурово месо от това, което продават на нашия пазар, та пак се върнах в изходна позиция – сухите храни.
РК в България се счита за една от най-качествените, но след като рових из  разни сравнителни таблици за съдържанието,  оказа се, че тя не е дори на първите места, но  пък си  държи доста висока цена. В същата ценова категория има доста по-добри, но за тях  тук по зоомагазините не са и чували. Засега това,  което избрах, (освен РК, че най-лесно се намира) е една английска, и ние от борсата я взимаме - Arden Grange,  другата е  канадска (твърди се, че канадците имали доста добър контрол по храните) - Orijen, която се очертава като да  е най-добрата, а не е по-скъпа от РК, но за сметка на това пък трудна за намиране. Има я онлайн, но  в грамадни пакети по 7 кг за  80 лв., което си е доста като ги дадеш накуп.  Ще търся от по-малките, или пък желаещи евентуално да се комбинираме и да си разделим един от големите.
Може да ви се види налудничаво, да си помислите, че съм се вманиачила и отдавам  прекалено голямо значение на това или пък се снобарея нещо, ама не, не съм снобка, но ще се чувствам адски зле, ако и на това животинче му се случи нещо, а на всичко отгоре да имам  съмнения, че може аз да съм причината. Писах, писах ... та се забравих  Embarassed

Ей го нашият мъркалник, как живот си живее - спи по гръб и няма никакви ядове  Simple Smile

поснимах още малко тук

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 15:33 от Banshee

# 598
  • Варна
Голяма сладурана Heart Eyes За килограмите - 2,5 ми се виждат нормално, даже много добре. Кетя не сме я теглили скоро, но си мисля, че е някъде толкова, а е на почти 2 години. На годинка беше към 2 килограма.

# 599
  • София

hahaha Всичко друго очаквах да има като поздрав, но не и такова виртуозно изпълнение  Joy Joy Joy

Banshee, голяма е сладурана! Нормално е да расте по-бавно от една възраст нататък. И при децата е така  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт