Любители на котки - тема 36

• 45 918
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
tania67     здравей, тази година попълнението е това
http://prikachi.com/files/1521311c.jpg  две момиченца и едно момченце си имаме, от няколко дни умуваме как да ги кръстим ,през египетските имена минахме,гръцките също и голямата щерка накрая изцепи - ще ги кръстим Надежда,Вяра и Любо- многооооо се смяхме и май от майтап ще стане истина,защото започнахме да им казваме така , а уж не сме ги кръстили rotfImbo
как е нашето софиянче,те не се включват и не съм я питала дали слуша, порасна ли,каза ми че се казва Сали,поздрави ги като ги видиш

а сега болната ми тема, кърлежа е попаднал случайно,но много ме е страх от тях да не ни полази някой,знам за фронтлайна,но не бях сигурна дали ще ги предпази,защото са повече дворни отколкото в къщи, само влизат да поспят и пак вън,но ще взема на всяка цена да им сложа, щом става и за кърлежи,а и вече е топло ще си спят навън,приятен ден и благодаря на писалите  bouquet

# 571
Taня67, аз бях писала за Avocat, препарата е по-комплексен - замества и хапчетата за вътрешното обезпаразитяване. Така и не разбрах има ли го в БГ, но някой беше взел листовката да чете Wink

Честит рожден ден на Томасито! Да радва всички още мноого години!

# 572
  • Costa Rica
Честит рожден ден на Дон Томазо.

newsm67  Gift

Кога мина 1 година, чак не ми се вярва.

# 573
  • София
Честит рожден ден на Томас! Още много да ви радва и да все такъв голям красавец!

# 574
Забравих да кажа за Богданка. Много си е добре момичето, какви диети  Flutter Моят големият е огромен, и на ръст, и на кила е като съблезъб котарак. Малките- братчето е Пинко- дългокрак, слабичък. Девойката е като Богданка- добре сложена пухена играчка.

# 575
  • София
Честит рожден ден на Томазьони!

Да не му изгорите мустачките със свещите на тортата!

# 576
Честит рожден ден на Томасито!  newsm38 Здрав и палав  Wink

Мерси че ме успокоихте за Богданка. Точно заради кастрацията се притеснявам - докторът ни каза, че на кастрираните котки им е занижен метаболизма и им трябват по-малко калории, но апетитът си им е същият, така че много лесно могат да затлъстеят.

Дидитка, много ти е хубава момата! Не е дебела. Когато кастрирахме нашите котараци, докторът ни беше казал, че нормалното тегло за кастриран котарак "улична превъзходна" е 5-7 кг. За женска мисля, че трябва да е с около 1 кг по-малко.  Grinning

Момата е 4.5 кг, значи няма проблем. В началото се бях притеснила, защото я взехме на 1г. уж пораснала, но при нас наддаде почти 2кг за една година... но като й гледам стари снимки, по-скоро е пораснала отколкото да е надебеляла - много детски ми изглежда в началото, а сега е заформена женичка  Joy

Богданка много е сладка, ама не разбрах къде я е намерила таз мишка  Mr. Green И верно без остри нокти и със звънче да хванеш мишка, трабва да си факир  Laughing

Ами ние сме в къща, и мишки се намират за съжаление. В нашия случай е виновен хазяинът, който гледа зайци на третия етаж и им поръчва сено на бали, и каза че ги е виждал мишките как изскачат от сеното като го стовари  ooooh! И така ни пренася нови и нови с всяка доставка. Даже снощи Богданка хвана още една, ама то да я хванеше само, а тя... посред нощ ни събуди с гръм и трясък, тенджери се търкалят по пода, консерви дрънчат в долапа (там се крият мишките) и после поне един час търчане нагоре-надолу в коридора да се гони мишката, а тя цвърчи горката... Ей, подлуди ме тая котка! Накрая се кротна и я изяде, а аз добре че не съм на работа днес, да си отспя...  Laughing

# 577
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТОМАСИТО!

За малко да изпусна тортата  Mr. Green

sauron, , Фронтлайн е с действие 2 месеца, може и до 3м.
Другият вариант е пак капки - Adventich -  малко по-евтини, но им дават 1 месец - до 2м гаранция на действието.
Тъй като нашите са всеки ден навън, на 2-2,5 месеца им слагаме Фронтлайн.
На борсата,  от която пазаруваме храна и всичко останало, е около 10-11 лв една ампула - за една котка.
За малки котета обаче - на около 40-50 дни , има специално Adventich за бебета, а Фронтлайна е само един вид - за котки общо. Борсата е в кв.Х.Димитър - вече сме много клиентите от темата Wink Ако не я знаеш - нека някой даде линк към моите обяснения в предите теми , че търсенето на инфо тук ми е трудничко  Blush

# 578
Саурон, има наистина такъв препарат, който предлага комплексна защита за вътрешно и външно обезпаразитяване. По-скъп е, но за здравето не бива да се правят компромиси.
Не забравяйте, за тези, чиито котки излизат навън, че такива котки са изложени на по-голям риск от паразитози.
Не знам как се казва този препарат, трябва да се пита вет, знам, че създава нещо като депо в организма и действа продължително време, за разлика от хапчетата, които действат само в момента на даването.

# 579
  • Пловдив
 newsm51 благодаря на всички писали вече взех и им сложих фронтлайн, притесняваше ме да не се размножи някой паднал кърлеж,приятен ден,а моите мъничета се подаряват някой ако иска да пише на mims379 това е скайпа ни

# 580
  • София
Дидитка, много ти е хубава момата! Не е дебела. Когато кастрирахме нашите котараци, докторът ни беше казал, че нормалното тегло за кастриран котарак "улична превъзходна" е 5-7 кг. За женска мисля, че трябва да е с около 1 кг по-малко.  Grinning

То всъщност май си зависи от самите котки. Моите приличат на момиченца, дребни са. Като напълнеят до над 4.5 кг. коремчетата им стигат почти до земята.

# 581
  • София
Борсата е в кв.Х.Димитър - вече сме много клиентите от темата Wink Ако не я знаеш - нека някой даде линк към моите обяснения в предите теми , че търсенето на инфо тук ми е трудничко  Blush

Аз това намерих като информация, същата ли е? - Борса за храни и аксесоари за кучета и котки Хаджи Димитър - "Веден" - 9450474 с работно време 8 - 17 ч., в събота до 13 ч.

# 582
  • София
Да, същата е. Само, че Lady-B беше описала и как се стига до нея и по описанието с Теди много лесно я открихме  Grinning.

Софиянки, ако някой си хареса от котенцата на Саурон - имам вече опит в пренасянето им  Mr. Green. И звярът Мъро, вместо да ги яде, се крие от малките котенца  hahaha.

# 583
  • София
Ххахахах, Мъро. Joy

# 584
  • Costa Rica
Споменах ли вече, че имам потресаващо досадна котка? Ето как се опитвам да свърша малко работа - едната ръка държи лаптопа, другата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО рови из котешко коремче, иначе ми се обяснява много красноречиво каква жестока и безсърдечна майка съм, така да пренебрегвам горкото котенце, вижте го колко е миличко  Twisted Evil, третата ръка пише... ех, само ако природата позволяваше... Joy

Общи условия

Активация на акаунт