Нашата малка вградена ниша

• 18 402
  • 74
  •   1
Отговори
# 15
а в България ли става действието ?
защото тия врати не ми изглеждат да са като в Бг.

Simple Smile Да, колкото и да е чудно, в България се извършва действието. Само че и екстериорния, и интериорния дизайн на къщата ни се различават от това, което стандартно се вижда в българските къщи. Вдъхновявали сме се от американския тип къщи, като къщата ни (с изключение на сутерена) е дървена, а не е масивно строителство. Иначе цялостното впечатление от снимките за нещо "не българско" освен от вратите на вградената ниша се създава и от всички тези декоративни елементи, като широкия бял перваз на пода и т.нар. "тримове' (trim) около прозореца и вратите на стаите. Тримовете за вратите и прозорците пак сме ги правили ние, и въобще всичко, което се вижда на снимката ние сме правили, като детайли и монтаж (без самите врати и паркета, които са фабрични).

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 11:52 от Country Life

# 16
  • Банкя
Страхотно се е получило! Поздравления! Peace
С много вкус и майсторство ще затворили нишата, а гледайки снимката, мога да предположа, че и цялата къщата изглежда като излязла от списание. Wink

Точно щях да те питам за тези декоративни первази и ти си написала. Създават страхотно усещане за уют, а това е само коридор.

Дали е удобно да покажеш и други снимки от къщата ви? Предварително благодаря! Hug

ПС: Сега видях линка в подписа ти и предполагам, че там може да се види доста. Отивам да разглеждам. Grinning

# 17
Страхотно се е получило! Поздравления! Peace
С много вкус и майсторство ще затворили нишата, а гледайки снимката, мога да предположа, че и цялата къщата изглежда като излязла от списание. Wink

Точно щях да те питам за тези декоративни первази и ти си написала. Създават страхотно усещане за уют, а това е само коридор.

Дали е удобно да покажеш и други снимки от къщата ви? Предварително благодаря! Hug

ПС: Сега видях линка в подписа ти и предполагам, че там може да се види доста. Отивам да разглеждам. Grinning

Къщата още далеч не е завършена, за момента само този подпокривен етаж (където са спалнята, детската и банята, плюс още вградени шкафове) все повече се доближава до завършване, за долния етаж и сутерена ще има още много работа и в момента въобще не са за показване  Laughing  Иначе ще се радвам скоро да покажа повече снимки от този етаж.

# 18
страхотно!!!!!!!!
Браво!!!  bouquet

# 19
  • София
Нишичката е страхотна - толкова красива и романтична, поздравления за майсторите и креативния екип. Simple Smile
А вратите също са готини, сложих аналогични, само че в апартамент. Первазите много отварят и допринасят за арт настроението, такива красоти гледах из един сайт за дизайн, само че скандинавски...

# 20
Да, первазите или както им казват американците "тримовете" служат за дефиниране на пространствата и така цялата визия на помещението се опитомява и облагородява, ако мога така да се изразя.

# 21
  • Варна
Чудесни са наистина тези "тримове", но от доста време се питам с каква боя трябва да са боядисани, за да останат такива бели и след 5 години, примерно. Защото имам наблюдения, че и най - бялата бяла боя след определен период от време пожълтява и става.... Може би авто-емайл лак би бил решение, но пък толкова много newsm78, дори и като цена си е много . Имате ли отговор, или опит? Иначе всичко боядисано в бяло - цокъл, перваз, стълбище е чудесно, но това нещото, което ми образува питанки и недоверие Thinking

# 22
невероятна е!
Супер красиво!
 Peace

# 23
Днес я гледам няколко пъти и не мога да се нагледам. Толкова е красиво!
В мечтите ми е!
Поздравления!

# 24
  • България-Швейцария
Country Life, аз съм привърженик на коренно различен стил в обзавеждането - ръбато-изчистено-минималистичен, но не мога да не ви поздравя за това, което сте направили с дома си и за качеството на изпълнението, всичко изглежда страхотно  bouquet
Ако реализирате и друг тип нестандартни идеи, веднага бих ви станала клиент.

# 25
Чудесни са наистина тези "тримове", но от доста време се питам с каква боя трябва да са боядисани, за да останат такива бели и след 5 години, примерно. Защото имам наблюдения, че и най - бялата бяла боя след определен период от време пожълтява и става.... Може би авто-емайл лак би бил решение, но пък толкова много newsm78, дори и като цена си е много . Имате ли отговор, или опит? Иначе всичко боядисано в бяло - цокъл, перваз, стълбище е чудесно, но това нещото, което ми образува питанки и недоверие Thinking

За боядисването използваме само Акрилна боя на водна основа. Тя е най-безопасна, не мирише, трайна е и еластична. Ние я ползваме от 1 година и досега не сме видели проблеми с трайността на цвета. Марката, която ползваме е Сократес и литъра струва около 15 лв ако се купува от Бриколаж, но има една фирма Родимекс от която литъра излиза на 12 лв. Тази марка ни беше препоръчана от човек, който я ползва професионално от 5-7 години и се е установил само на нея.

Проблема с белите неща е че се вижда като се зацапат, но с повече дисциплина и чистене, красивия вид се поддържа.

# 26
  • в моя свят на мир и любов
Country Life

Следя сайта ви от доста време и очаквам с нетърпение всяка нова статия.
От там се вдъхнових за много идеи за моя дом и градина.

Честно казано тайнично завиждах на жената на този мъж, който се увлича така от красотата в домашното ни обкръжение, пък тя била в нашите редици. Grinning

И къщичката за деца, която той и колегите му  вече са изработили е много красива, както и дребните детски мебели.

Винаги съм  разглеждала нашите интериори и екстериори и съм ги сравнявала с чуждестранните такива.
Уж  използваме едни и същи мебели, един и същи текстил и идеи, пък нещо у дома все не достига за да стане завършено.

Откакто разглеждам сайта, се убедих, че довършителните елементи и детайли са от изключително значение. Жалко че нямаме традиции в тази насока.

Само още веднъж да кажа: Поздравления за сайта, както и за това, с което сте се заели.

# 27
Country Life , присъединявам се към вс. изказани дотук мнения - много красиво и приказно .
впрочем и никът ти подсказва предпочитание към този стил. не е случайно , нали ?
но първото, което ми хрумна беше да попитам за первазите - тримове (незнаех , че така се наричат). сега видях , че и други са проявили интерес .
има 6-7 години вече откак се чудя къде да намеря такива. видях подобни в "моб-експерт" май беше , но не да се продават .  бяха ги сложили в шоу-рума .
та си стои къщата без первази вече доста време . никой не може да ме накара да сложа от грозните пвц первази , а дървените които продават са с триътълен разрез и небоядисани.
последно бях намислила да купувам от брисолаж или практикер  летви - имат и някакъв профил и сама да си боядисам , примерно с акрилна боя .
но разбира се предпочитам професионално изпълнение и щом вие вече сте правили такива , то може ли да попитам дали ще направите и за мен  Praynig?
ще пиша и на лични .

# 28
оппа , ти вече си отговорила за боята !
но другият ми  въпрос остава актуален !

# 29
Country Life

Винаги съм  разглеждала нашите интериори и екстериори и съм ги сравнявала с чуждестранните такива.
Уж  използваме едни и същи мебели, един и същи текстил и идеи, пък нещо у дома все не достига за да стане завършено.

Откакто разглеждам сайта, се убедих, че довършителните елементи и детайли са от изключително значение. Жалко че нямаме традиции в тази насока.

Да, наистина тези детайли са много важни. Те са като подправките в ястието. Уж незначителна част от количеството на храната, но именно те правят вкуса уникален. И ние дълго време сме се чудили точно на онова за което и ти пишеш - каква е причината в България да не можем да постигнем същото излъчване, и в един момент започнахме да разбираме. И като приложихме разбраното, нещата започнаха да се получават. Затова и на някои резултата им изглежда "не-български"

първото, което ми хрумна беше да попитам за первазите - тримове (незнаех , че така се наричат). сега видях , че и други са проявили интерес .
има 6-7 години вече откак се чудя къде да намеря такива. видях подобни в "моб-експерт" май беше , но не да се продават .  бяха ги сложили в шоу-рума .
та си стои къщата без первази вече доста време . никой не може да ме накара да сложа от грозните пвц первази , а дървените които продават са с триътълен разрез и небоядисани.
последно бях намислила да купувам от брисолаж или практикер  летви - имат и някакъв профил и сама да си боядисам , примерно с акрилна боя .
но разбира се предпочитам професионално изпълнение и щом вие вече сте правили такива , то може ли да попитам дали ще направите и за мен  Praynig?
ще пиша и на лични .

Има няколко фирми, които продават первази/тримове но техните са от стиропор и полистирол. Първото е доста меко и става само за тавани, второто е твърдо, но доста скъпо. Примерно подов перваз от полистирол 10 см височина се струва 12 лв/метър и нагоре. Нашите сме ги направили от МДФ, което според мъжа ми е най-удачния вариант. На снимката например подовия перваз (трим), който сме сложили е с височина 18 см. Това ако трябваше да го купуваме - сигурно щяха да ни искат 25 лв на метър. Ако искаш да ти помогнем в това отношение ще говоря с мъжа ми, знам че той внесе от САЩ машина, която ги прави, въпреки че в момента не предлага подобен продукт, понеже е зает с други работи.

Общи условия

Активация на акаунт