Посещение на Ангели

• 92 045
  • 823
  •   1
Отговори
# 660
  • Costa Rica
boll, не те ли е срам да се гавриш с мъката на хората?

Последната страница е просто ooooh!

Ще се самоцитирам от преди една година:

Archangel и nenaatoa,
Хайде да не обръщаме темата на теологични и теургични диспути, че ще задълбаем много дълбоко Peace
Мъхъм, и ще ни затрият mods Съвсем законно и недемократично за нарушаване на правилата.

Много любезно и мило моля християните да се ориентират другаде. Смятам, че на тия години съм достатъчно пораснала, за да ми се дава наклон в живота. Twisted Evil

Айде, кажете ми, че Сатаната спаси баща ми в последните часове (защото според доктора е нямало да издържи до сутринта), пък ще взема да ви повярвам...  #Silly

# 661
подкрепям написаното от Passiflora!  bouquet

Цитат
А. Те славят Бога (Псалом 148:1,2; Исая 6:3).
Б. Те се покланят на Бога (Евреи 1:6; Откровение 5:8-13).
В. Те се наслаждават на това, което Бог прави (Йов 38:6-7).
Г. Те служат на Бога (Псалом 103:20; Откровение 22:9).
Д. Те се явяват пред Бога (Йов 1:6; 2:1).
Е. Те са инструменти за Божието наказание (Откровение 7:1; 8:2).
Ж. Те носят отговорите на молитвите (Деяния 12:5-10).
З. Те помагат в печеленето на хора за Христос (Деяния 8:26; 10:3).
И. Те наблюдават християнския ред, работа и страдание (1 Коринтяни 4:9; 11:10; Ефесяни 3:10; 1 Петрово 1:12).
Й. Те насърчават във време на опасност (Деяния 27:23,24).
К. Те се грижат за праведните по време на смъртта (Лука 16:22).

това е много ценно, но от това не значи че правещите този ритуал задължително ще призоват "лоши" сили, въпреки че и аз не бях във възторг от някои "ритуали"

Това, че в една или друга църква се смята че душите отивали в рая или ада и не се връщали на земята не значи, че това е вярно. Който има ДУХОВНО ВИЖДАНЕ, може да види къде отива една или друга душа, а в случая смятам, че душата на това дете е дошла при сестричката си, която даже не е знаела че има такава "кака" и просто я ВИЖДА -духовно. До 3 годишна възраст децата имат връзка със висшите светове и могат да преживяват неща, които за повечето възрастни са недостъпни, още повече ако вярват в догмите на една или друга църква и специално ги учат на страх от духовния свят.
За съществуването на ангелските йерархии  (9 на брой) има знание в различни религии, независимо в наименованията. И това че в някои църкви не знаят или не учат хората как да общуват с тях съзнателно, не значи, че това е невъзможно. Според мен по-добре да се приеме че има неща, които може да не са ни известни, отколкото да смятаме за вярно само това, в което вярваме!

п.п.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=552860.msg18818380#msg18818380

според мен следването на секти, особено с протестантска насоченост може да доведе до неблагоприятни последствия за начина на мислене и живот, а когато тези немалко чудновати конценпции(нерядко влизащи в  разминаване със самата Библия) се натрапват и на други хора, това вече е сериозно и с това не съм съгласен!

# 662
Искам само да успокоя dgidgi понеже boll малко я уплаши с тези демонични сили Ето кокво ми каза една жена след като  три годишния ми син редовно си говори с  починалия ми баща  без никога да го е виждал защото той се роди 10 години след неговата смърт

Те винаги са били редом с нас, винаги са живяли редом с нас - в съседно нам измерение, за възприятията на което сетивата на повечето хора са притъпени - меко казано.
Преминаването в друго измерение не е материална величина, то е духовна величина - това е осъзнаването, че всички сме едно цяло, че всички се помещаваме в това Едно Цяло наречено Единение
мъртвите,  не са мъртви, а са само Души съблякли своята физическа дреха наречена тяло.

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 14:49 от мечтание

# 663
  • Tам през Атлантическия океан
Vox populi споделям  Grinning 98%  Wink

# 664
ангелите имат значение, и то съществено, в живота на хората (дори те да не знаят за това)
А ако един човек има положителни, правилни  светли мисли, това може да привлече към него светли същества, които да му помагат. Тези мисли може съзнателно да се изпращат (положителни утвърждения, правилни мантри, молитви)

Цитат
"Сегашните хора ще станат ангели. Ангелите се различават един от други по степента на своето развитие, по еволюцията, която са минали. 

Когато сегашните ангели, които ни помагат, са минавали през фазата на човечеството, тогава сегашните хора са били като растения и животни. И тогавашните хора са се ползували от тях и сега идват да помагат на хората, за да им се отплатят. 

Ангелите се съобщават с хората по закона на вдъхновението. По закона на вдъхновението им предават своите мисли. Ангелите разбират хората. Хората да не създават никакви препятствия, за да могат да им предадът своята мисъл. 

Като мисли за ангелите, човек е в ангелския свят.
"

# 665
Искам само да успокоя dgidgi понеже boll малко я уплаши с тези демонични сили Ето кокво ми каза една жена след като  три годишния ми син редовно си говори с  починалия ми баща  без никога да го е виждал защото той се роди 10 години след неговата смърт

Те винаги са били редом с нас, винаги са живяли редом с нас - в съседно нам измерение, за възприятията на което сетивата на повечето хора са притъпени - меко казано.
Преминаването в друго измерение не е материална величина, то е духовна величина - това е осъзнаването, че всички сме едно цяло, че всички се помещаваме в това Едно Цяло наречено Единение
мъртвите,  не са мъртви, а са само Души съблякли своята физическа дреха наречена тяло.

Споделям това мнение Simple Smile   bouquet

Бог е във всеки нас, защото сме в Цялото мироздание...

# 666
На никого нищо не искам да натрапвам, а най - малко да се гавря с болката на хората. Искала съм да съм споделя с Вас нещо в което вярвам и съм изпитала от личен опит и идеята ми е била да съм от помощ, дали го приемате или не вие сте тези които трябва да решите, затова Бог ние е дал разум.
Знам, че понякога от истината боли и не винаги е приятна, но човек не трябва да си затваря очите за нея, щом я вижда и чувства.
Vox populi с цялото ми уважение към теб, живееш или искаш да живееш в големи заблуди, кой знае може да преследваш и някой материални цели. Нали традиционното християнство отхвърля всички окултиски практики, а ти като гледам май така си изкарваш хляба. Има неща в живота които  са в точни категории - ти или си християнин или не си, или си с Бога или не си. Поне имай малко страх от Бог и не използвай името му и Библията, за да постигаш свой користни цели.
В Библията Бог ние е предупредил "1. Поява на лъже учители в последните времена
А Духът изрично казва, че във времена, които идат, някои ще отстъпят от вярата и ще слушат измамни духове и бесовски учения. 2. чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла"
Говориш, че трябва да се подхожда с любов към хората, Бог и езотеричното, а самия ти прокламираш отхвърляне от традиционното християнство и протетестанството.
Библията е книгата която Бог ние дал като пътеводител към нашите духовни търсения.
Пожелавам успех на всички!

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 11:46 от boll

# 667
специално за boll:
имам си професия и съм правил безплатно хороскопи на хора, които са ме молили (въпреки, че естествено това изисква време) - не един потребител на bg-mamma може да го потвърди, така че ако това е опит за оспорване на недвусмислено указаните в Библията твърдения, постнати от мен, чрез опит за личното ми дискредитиране, то не смятам че е подходящ (начина)!

Има проблеми с "традиционното християнство", и те не е от сега, а още от ранни векове, пример - измислянето на "Кредото" ("символа на вярата") - за който има основания да се смята, че някой неща в него не намират потвърждение в самата Библия! - и това че милиони християни вярват в него, не го прави по-истински.
Ако аз дам конкретни факти (и библейски потвърдени) загатващи индиректно въпроса "е ли Лутър сред лъжеучителите, за които предупреждава Библията" - би ли им обърнала изобщо внимание - или за теб е достатъчно да вярваш?

Библията може да е пътеводител за спасението, но друг е въпроса кой как я тълкува и прилага.
Според теб на всеки ли е "отворен ума да разумява писанията" ? Лука 24:25?
Според мен не на всеки, и не на всеки е говорил за тайните на Царството Божие!
Има причини да се поставят по въпрос някои основни догми в съвременната теология, и един истински християнин трябва да има смелост да ги анализира и да търси Истината, такава, каквато е , а не такава която му е представена.

Знам, че позицията ми не  се е харесвала на вярващи християни, писали и в други теми, но това че не им харесва прави ли фактите "не-факти"?

Имал съм коментари и към практикуващи съвременен тибетски будизъм, и на някои май също не им е било приятно от някои въпроси! Това не прави моите въпроси и към тях невалидни.
Както и към рейки мастъри вземащи хиляди за инициация!

някои смятат, че “Няма религия по-горе от истината!”...

# 668
  • най-шареното място
Този пост ми напомня колко много сляпо последование има и колко фанатизъм има понякога.
И винаги ми е било чудно какво е основанието да кажеш на някой, че бърка и върви по "кривия път" с убеждението, че ти си на единствения прав.
За мен лично, това е винаги повод другия да се отдръпне или да смени темата.

# 669
арт-мама -  не ми е приятно да водя такива дискусии, въпреки че смятам, че съм се старал да подхождам аргументирано и сериозно към дискусиите.
Ако някой не вярва в ангелите или във възможността да се общува с тях и с душите на заминалите, нужно ли е да пише в тази тема?

# 670
  • най-шареното място
Не беше към теб. Simple Smile  Извинявай ако съм те засеганала.
Твоят пост е информативен.
Той само ме подсети с какъв фанатизъм съм се срещала и с какво березервно следване, заедно с него.  Това поради примерите ти с различни религии и школи, с които можеш да си говориш до едно време, после следва "така е!".

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 13:53 от арт мама

# 671
  • у дома
арт-мама -  не ми е приятно да водя такива дискусии, въпреки че смятам, че съм се старал да подхождам аргументирано и сериозно към дискусиите.
Ако някой не вярва в ангелите или във възможността да се общува с тях и с душите на заминалите, нужно ли е да пише в тази тема?

Да, нужно е да пиша в темата,защото искам да чуя мнения,да приема съвети,"да се просветя".
А дали ще повярвам,мисля,че касае предимно мен.
Не бях чувала и попадала в ситуацията,за която вече писах и се лутам, и питам, и търся,и страдам.
ОК,тогава Вие ми кажете,с кого си играе и говори дъщеря ми-с ангел ли,с демон ли,с духа на починалото дете ли?
Ето затова искам да съм точно в тази тема.

# 672
dgidgi, а не е ли възможно детето ти да има богато въображение!? Да е чувало от вас името, да е виждало снимки....

boll, библията е писана от хора, от плът и кръв. Традиционно християнство!? Що е то? Замислено от човеци пак. ....
 Бог е навсякъде. Проявлението е в нас самите, стига да му позволим да поникне и избуи. Но силно се съмнявам, че агресията/ с думи, с действия или с отричане.../ е подходящата почва.  И аз ти желая успех! Grinning

# 673
  • у дома
Не luna,това ме стресна.
Прекалено малка е,за да й разказвам.
Никога не е чувала и не й е говорено за "кака"(както и в началото казах,тя се обръща директно на имена към близки и познати",но тя директно ясно ми каза,че"М.е нейната кака".
Може и въображение да е,знам ли...
Само знам,че това ме притеснява страшно много и затова се обърнах към Вас.
 Hug

# 674
dgidgi, нямах предвид теб.

Според мен детето най-вероятно вижда душата на заминалото дете. За деца, заминали в ранна възраст ми е известно че могат да останат до близките си, поне някакъв период (при възрастните  заминали е по различно), така че според мен е нормално това да се случва и не трябва да те плаши. Ако детето беше по-голямо 4-5 годинки може да се допусне и въображаем "приятел", но случая е друг.

Според мен четене на молитви и псалми за заминалото дете са едно от най-подходящите неща, които може да направиш,. По каква причина се е случило то да си замине, е друг въпрос, възможно е също да има причина, и може за него това да е било специфична опитност в еволюционното развитие, а идваме неведнъж на земята(въпреки, че това се отхвърля сега от църквите).
Може да се работи и за развитие на вътрешен мир и хармония, за да се преодолее по-леко травмата.

Общи условия

Активация на акаунт