Покажете си хола- споделете идеи-5

• 167 754
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • sofia
Здравейте всички  Mr. Green не пиша в този подфорум, но пък редовно го чета, страшно интересен ми е  Hug

понеже нашият хол е вече почти завършен, реших да го покажа  Heart Eyes

http://img202.imageshack.us/img202/9256/dsc4297r.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/1506/dsc4296b.jpg
http://img686.imageshack.us/img686/2410/dsc4299.jpg

Някой неща са ни от старото обзавеждане и не се връзват особено, но скоро се надявам всичко да е както искаме  Flutter
Над ниското шафче ще има 2 дълги полици, които ще се разминават (същия цвят като шкафчето), над дивана също ще има 1 дълга, която може и да е бял лак, ако си намерим масата (също бял лак), която си представяме на разумна цена  Laughing иначе и тя ще е венге.
Трябват ми и 2 големи възглавници за дивана. Вече намерих подходящата големина, остана да изберем плат за калъфки. Не искам да купуваме готови, защото повечето не са с калъфки и не ми хрумва как ще ги пера  newsm78

п.п. Kölsches, холчето ти е кукла  Heart Eyes

Здравей!
Първо, честито ви хол - много е светъл, харесва ми! Grinning
Аз може ли да запитам постера от къде е закупен? Simple Smile

Благодаря предварително!  bouquet

# 346
Малке Мравке  Hug, супер се е получило! Нищо, че не е довършено още. Бели маси гледах вчера, но не мога да се сетя къде точно, в един от тези три магазина: Еником, Комо или Айкото  и май не им бяха лоши цените. Дано да си намерите, защото във венге ,ако си вземете маса, ще има да и слугуваш, не е истина. В момента ползваме за хола една малка помощна масичка. Верно не е точно венге, а е черна, обаче я бърша и след 5 мин. все едно не съм я бърсала  ooooh! .Сегашната ни трапезна маза е венге , мога да кажа същото. Вчера си купихме нова маса. Светла е  Grinning!  Според мен по-светлите мебели са по-лесни за подръжка.
За калъфките е наистина по-добре да се свалят. Моите възглавници на дивана не им се свалят калъфките  и се принуждавам да ги пера заедно в пералнята. Не че е фатално, просто съхнат по-бавно.

# 347
  • Стара Загора
Малка Мравке, наистина хола е супер    bouquet
Със здраве да си го ползвате. Също препоръчвам бяла маса, освен от гледна точка на чистенето мисля, че бялото ще се върже по-добре с интериора, отколкото венге.

# 348
благодаря ти Silence  Hug

Постерът толкова време ни се премята вкъщи, че дори не помня милото като го донесе какво каза. Помня само, че е подарък от негови колеги Thinking и не е от Бг  Thinking
фрагмент е от картина на Ван Гог, която и двамата ужасно много харесваме  Heart Eyes обмисляме да си я принтем в реален размер, дори днес търсихме из нета снимки с достатъчно високо качество за хубав принт  Party и ти можеш да си я спретнеш за много прилична сума Grinning

едит: Kölsches, Renate_R, радвам се, че ви харесва Hug и мерси за препоръките Grinning за венгето знам как се чисти, понеже спалнята я направихме черно бяло и лилаво..  Tired но пък не решавам само аз Grinning понеже мъжо много активно участва в избора на обзавеждането, гледаме какво ни харесва и на двамата и чак тогава как ще го чистя АЗ Laughing То и досега с тези 2 стъклени маси никак не ми беше лесно, не знам кое е по-малкото зло.
Kölsches, в Мobexpert бяха изкарали мн красиви ратанови мебели. Проверете, понякога има неща, които не струват майка си и баща си Stuck Out Tongue

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 18:10 от malka_mravka

# 349
  • sofia
благодаря ти Silence  Hug

Постерът толкова време ни се премята вкъщи, че дори не помня милото като го донесе какво каза. Помня само, че е подарък от негови колеги Thinking и не е от Бг  Thinking
фрагмент е от картина на Ван Гог, която и двамата ужасно много харесваме  Heart Eyes обмисляме да си я принтем в реален размер, дори днес търсихме из нета снимки с достатъчно високо качество за хубав принт  Party и ти можеш да си я спретнеш за много прилична сума Grinning
радв
malka_mravka, мерси за отговора! Hug
Аз също много харесвам Ван Гог, както и много други художници и много искам да си сложа някоя от любимите ми техни творби (които са мноого) Heart Eyes. Търсила съм из книжарниците тук, но не намирам каквото ми трябва и в размерите, които ми трябва. Иначе, много благодаря за идеята - май и аз ще потърся някоя фирма, която ще ми изпринти снимка върху хубава хартия!  bouquet

Иначе и аз да се изкажа за белите мебели (или светлите) - много по-лесно се поддържат, а и поглъщат светлина, което на мен лично ми създава усещане за простор и чистота.  Heart Eyes  PeaceУспех в търсенето!  bouquet

# 350
Вече имаме мека мебел. Състои се от 4 модула 105 на 105 см, които могат да се разместват по наш избор - http://www.flickr.com/photos/40777941@N04/4870607451/in/set-72157624552852975/. Сега съм си поръчала калъфи от тази фирма: http://www.biz-c.t83.net/, вече няколко пъти съм поръчвала от тях, калъфите изглеждат сякъш мебелите са претапицирани, много фино ушити и опънати! Налага ми се да сложа калъфи защото имаме котка на 11 години...Иначе канапето купихме от www.ezax.bg , от там сме поръчали и червени столове за червената ни маса.

А, цените на калъфите как са?

120 лева за труд, отделно дамаската , но там има и скъпи и много евтини.

bouquet  благодаря за предложението!

# 351
malka_mravka, супер се е получило! Може ли да споделиш колко струват столовете?

# 352
мерси, smiled!!  Grinning

Столовете не са нови, но от обикаляне по мебелни магазини, забелязах, че в момента се намират в леки разновидности (форма и цвят) от 35 до 80 лева. Като 35 струваха тези в по-необичайни цветове   Rolling Eyes най-често - 50-60 за бели  Simple Smile

# 353
Хубаво е направено, но сте претупали осветлението. Тази евтина плафониера не е много подходяща. Sunglasses

# 354
тази евтина плафониера  Rolling Eyes е от хазайката  Laughing не ми се струва нужно и нея да сменяме, когато се нанасяме в свой дом, ще си купим скъпа плафониера  Laughing  научих нова дума и немога да спра да й се радвам

мерси за мнението  Peace

# 355
Аз мислех, че е собствено жилището  Sunglasses

# 356
  • Точно където трябва
Някой ще помогне ли с принципите на съчетаване, че от мн. мислене ще омажа всичко. Пропуснах възможността за внасяне на цвят с латекса, целият етаж ще е един цвят /и таваните и стените/ - много светло бежово, на светлина е убито бяло. Все още имам малка възможност да лепна тапет на едната стена, ама понеже няма да си намеря каквото искам май ще я пропусна. Та възможностите вече се ограничават до пердета, килим и евентуално стикери. Мислехме за стикери на макове  Confused Не са ми на сърце на 100%, ама... Или на кръгове - едните, които се предлагат са в зелената гама, другите са в бежово кафявата /много измити ми идват/. Та какви да са пердето и килима? Не ми се ще дюс. Ако пердето е в единия цвят на зелените кръгове пък килима в другия? Пък зеленият цвят го гласях за спалнята  Sad Щото ако лепнем макове с какво да ги вържа?
И коя стена в едно помещение се счита за водеща? В случая с хола тази, на която е ТВ, тази от която се вижда най-много-изобщо как се определя?

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 16:58 от elliee

# 357
  • Пловдив
Здравейте майчета. Аз нали все събирам идей, та да се присъединя при вас.

# 358
malka_mravka, страхотен е холът ви  Peace

Аз да се похваля, че най-сетне поръчахме холов ъгъл, сега остава и щори да поръчаме, а после ще снимам и показвам  Grinning

# 359
  • София
Здравейте дами,
След дълго обикаляне за диван най-сетне вечра се сдобихме с почти идеалната двойка и тройка от Нов Дом Сомеонов. Гледахме да е по твърд, с по тънки подлакътници, за да не заемат от плща за сядане и да е от естесвена кожа. Единствено направих компромис с цвета. Исках крем, но какво да се прави, трябваше да чакаме 60 работни дни. Модела е такъв, но нашия цвят е тъмно кафяв. http://www.novdombg.com/index.php?products&tid=2&vid=&pid=125
Сложили сме ги по аналогичен начин, но на обратно 2-ка и 3-ка. http://www.zonaforhome.bg/products/meka_mebel/holni_garnituri/0/0230716242
Но не съобразихме, че като са по високи подлакътниците някак си се затваря ъгъла. Сега се чудя какво да го правя този ъгъл  newsm78
Не искам цвете, а искам да е нещо по високо. Искам да има маса, но и нещо да върви на горе по издължено. newsm78 Общо взето не намирам решение. Дивана е в този ъгъл http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.19055173
Не искам да слагам лампион, защото имам скрито.
Утре ще пусна актуални снимки, апарата нямаше батерия.

Момичета, моля, помагайте приемам всякакви стандартни и нестандартни идеии.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт