Пелени и гащички за многократна употреба 5

• 47 137
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
пера ги винаги на 60 градуса:) ще пробвам с дезинфекциране май наистина пък дано се оправят.сега се върнах “в 1–ви клас“ направо с тях и ги слагам само вкъщи и само денем....не беше това замисъла:(

# 601
Марита, дано да ги "излекуваш" твоите пелени.  Simple Smile Като са изпрани, не трябва да миришат на нищо - нито на прах и чисто, нито на урина. Тогава се смята, че са изпрани както трябва.

# 602
и прани понамирисват и на двете неща леко,но повече на препрата...или аз имам вече изкривено възприятие за тяхната точно миризма (аз казвах и преди,че на мъжа ми на изпрано само му миришат,но той хабер няма как миришат напиканите).ама кажи как да ги пера както трябва като ги пускам на две,три предпранета д аизчезне всичкото ако,а не да ги валям после в сапунисано–надрискана вода,след това слагам препарата и съм пробвала и с повече,за да видя как ще миришат след това,а принципно с 1/4 от прдписанието н опаковката на препарата ги пера.прала съм ги и с препарат първо,плакнене и завършване на програмата,после със сода само като винаги натискам и бутона за допълнително изплакване...абе всичко,което се сетих съм правила,но пак и пак имат тази миризма.взех да си мисля,че и на тази тема нещо съм се чалнала,но като ме буди нощем миризмата едва ли е само на психична основа.може би,защото ги пера на няколко дена,но май точно ти беше споменавала преди време,че и по една седмица да стоят пак не е фатално?

# 603
  • Сливен
здравейте,аз искам да питам нещо.назад бях писала,че китайските пелени като се напоят понамирисват,а сега искам да ви кажа,че имам непоносимост вече към тях и не само–всички са в това състояние (и марковите) и не понамирисват,а направо яко си миришат,и не като се напоят много,а само от едно пишкане дори!имам проблем с всичките си пелени и е толкова сериозен,че не ми се ползват вече....
и при мен се появи същия проблем. Не мога да разбера защо е толкова силна тази миризма. Някой по напред беше писал, че урината на детенцето май била по-ароматна  Grinning и бяха ходили даже на лекар. Дали урината на момченцата повече мирише? Rolling Eyes

# 604
Момичета,поизчетох някоя и друга страница,но ми е невъзможно да изчета всичко,за това ще питам.Извинявам се на всички и предварително благодаря,ако някой намери време да ми отговори.   bouquet
Значи искам да отказвам малката от памперсите.Хич,ама хич не съм се сетила по-рано за тия многократни пелени,иначе да съм купила отдавна,но както и да е.
Сега въпроса ми е:колко броя пелени и колко подложки ще са ми необходими,при положение,че дори започнах да я оставям без памп,ама такова пишкане....... ooooh! не иска на гърнето и това е!става от него,прави една крачка и се изпишква. Tired
Забравих да спомена,че ще поръчвам от Ибей.Kölsches Mädel,към 'твоя' продавач съм се насочила. Simple Smile Само дето не ми трябват 16 броя. newsm78 А може би 4-5,не знам,вие ще кажете. Rolling Eyes А да спомена и друго,че търся най-евтиния и изгоден вариант,тъй като сме малко затруднени финансово. Rolling Eyes
Поздрави и лек ден от мен!  bouquet

# 605
olaya, не знам дали урината на момчетата мирише повече,  newsm78 поне при нас не е така.  Peace Нямам никакви проблеми с миризма. Пера пелените на 2-3 дни.

pebs, огледай се за някои пелени втора употреба. Това май е най-евтиния вариант.

# 606
Solley,гледам аз и се оглеждам,но те им търсят пари колкото са нови от Ибей,та за това се спрях на този вариант. Simple Smile

# 607
И аз имам проблем с гадната смрад на пелените Sick от време на време (особено джобовете - случвало се е посред нощ да сменям гащите на момата, че направо ме задушават, докато се гушкаме). Пускам еднократно на 60 градуса с повечко сода и се оправят за 2-3 седмици, после пак се започва.
pebs, според мен не се ориентирай точно към варианта на Kölsches Mädel, хубави пелени са (нали и аз ги ползвам Mr. Green ), но не и за отказване на памперс. На теб ти трябват някакви непомокаеми гащи, които да се обуват именно като гащи, за да могат при нужда бързо да се смъкнат, а вътре в тях една подложка (от натурален материал - памук или коноп) да попива. По този начин ще можеш да минеш с минимален брой гащи от ПУЛ (а те са скъпите), например само 2 броя - ако не са наакани, те могат да се ползват доста пъти поред, като при нужда само ги забърсваш с влажна кърпа отвътре. За съжаление не мога да ти препоръчам конкретен вариант, защото и аз търся нещо подобно, но засега не съм открила. В Ибей продават няколко вида доста евтини гащички, но обикновено са от винил или ПВЦ и отзивите като цяло не са добри - запарват и подсичат.
Досега рових в Ибей да търся една обява, но явно е свършила... една жена шиеше гащички от полар/флийс на много добра цена, това й е бизнесът, така че сигурно обявата скоро ще се появи пак.
Последен вариант - купуваш само подложки и ги слагаш директно в обикновените гащи, така хем ще разбираш веднага щом се напишка, хем няма да подгизват другите дрехи и да мокри мебелите.

# 608
Мата Космата,благодаря за мнението!И аз така мислех,но не съм срещала подходящи.Мернах само ТЕЗИ (не знам дали се отваря точно на гащите,ако не-скролнете на долу) ,но не съм чела/чула отзиви. newsm78 Ще се радвам да се включат и други мами с мнения.  Peace

# 609
Мата Космата,благодаря за мнението!И аз така мислех,но не съм срещала подходящи.Мернах само ТЕЗИ (не знам дали се отваря точно на гащите,ако не-скролнете на долу) ,но не съм чела/чула отзиви. newsm78 Ще се радвам да се включат и други мами с мнения.  Peace
Веднага ти давам отзив за тях Mr. Green Отвътре са памучни (1 слой), така че се мокрят, когато са напишкани, и не е приятно да се ползват втори път без да се перат, макар да не е невъзможно. Така със сигурност ще са нужни повечко бройки.
Не мисля, че могат да се ползват ефективно без подложка отвътре,  поне не и за повече от няколко капки напишкано (например пишне малко и после спре и издържи до гърнето), по-голямо количество със сигурност ще изтече.
Средният слой е найлон, който леко шумоли, но е почти незабележимо, на мен поне не ми пречи изобщо.
Като кройка са много удобни, но... велкрото е слабо и скоро вече почти не лепи, налага се задължително да ги ползвам под закопчано боди, за да не се отлепват.
И последно, по някое време започнаха да пропускат от един шев и дрешките леко се навлажняват.

Виж ето тези , а тук има отзиви за тях, много им се чудя и засега не съм поръчала само защото съм на вълна домашно плетени.

# 610
Супер,тези може да ги пробваме (детето де  Laughing),но само последно да питам-кой размер да поръчам?Малката е към 10кг.  newsm78

# 611
Супер,тези може да ги пробваме (детето де  Laughing),но само последно да питам-кой размер да поръчам?Малката е към 10кг.  newsm78
Хъммм, май ще ме навиеш и аз да си взема... Ако вземеш такива, моля, дай отзив.

# 612
Аз питах продавача за това кой размер да взема,той каза,че сега била за М,но скоро щяла да е Л,да взема и двата.  Laughing Аз за сега поръчах М,дано бързо се отучи от пампа и да не ми трябва Л. Wink Ще пиша непременно отзиви. Peace

# 613
здравейте,аз искам да питам нещо.назад бях писала,че китайските пелени като се напоят понамирисват,а сега искам да ви кажа,че имам непоносимост вече към тях и не само–всички са в това състояние (и марковите) и не понамирисват,а направо яко си миришат,и не като се напоят много,а само от едно пишкане дори!имам проблем с всичките си пелени и е толкова сериозен,че не ми се ползват вече....
и при мен се появи същия проблем. Не мога да разбера защо е толкова силна тази миризма. Някой по напред беше писал, че урината на детенцето май била по-ароматна  Grinning и бяха ходили даже на лекар. Дали урината на момченцата повече мирише? Rolling Eyes
аз бях тази Mr. Green няма му нищо на детето..проблема е в пелените и прането им сигурно.обаче явно не е само при мен,както виждам.лелеее какво ще правим сега бе девойки? ще пробвам и аз с много сода като ги пера другия път (днес ги прах) и дано има ефект.ще съ мдоволна дори и за седмица,ако спрат да миришат.ще ги пера просто често със сода.

иначе,както мата космата го описва е–задушава ме.аз затова ги махнах нощем...нестига,че мен зъби ме билят,детето зъби му растат,ами и тов али чудо да ни тормози....

# 614
Ще ме накарате да ида да си прегледам олфакторния апарат.  Crazy Не ми мирише на мен нищо.  Whistling А не е като да нямам обоняние.  Wink

Опитвали ли сте да ползвате само памучни пелени, без микрофибър?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт