20-то основно училище - впечатленията Ви от обучението по френски там!?

• 4 950
  • 19
  •   1
Отговори
  • Sofia
Здравейте,

Опитвам се да добия впечатления за обучението на френски в 20-то основно училище.

Моля, родителите с деца, които са в основното училище с френски да споделят какви са техните впечатления от училището, съответно преподавателя по френски в момента !!!!   bouquet

Търся училище с френски от 1-ви клас  и в момента не намирам друго училище освен 20-то.... затова ми се искаше да питам знаете ли името на преподавателката по френски и дали тя е единствената учителка по френски в цялото училище !?

# 1
  • София
В първи клас имат 14 часа седмично френски език, а във втори - 15 часа. Разпределени са по един час преди и два часа след обяд всеки ден.
За съжаление преподавателките се сменяха често. Това даде отражение, но във всеки случай усвоените знания са повече в сравнение с останалите училища.
Доколкото зная учителките се назначават с конкурс. Едва ли вече е определена такава за първи клас. При нас стана ясно със започването на учебната година.

Ако не бъркам френски език се изучава засилено и в 17то училище.

# 2
   С френски към фондация "Ламартин" е и 121 СОУ зад "Билла" на бул."България". Моя близка водеше там двамата си сина. До 4ти клас било добре, нач. курс са в отделна сграда и са на целодневно обучение - по желание на родителите.

# 3
17-то в Западен парк е с френски.

# 4
  • Sofia
В първи клас имат 14 часа седмично френски език, а във втори - 15 часа. Разпределени са по един час преди и два часа след обяд всеки ден.
За съжаление преподавателките се сменяха често. Това даде отражение, но във всеки случай усвоените знания са повече в сравнение с останалите училища.
Доколкото зная учителките се назначават с конкурс. Едва ли вече е определена такава за първи клас. При нас стана ясно със започването на учебната година.

Ако не бъркам френски език се изучава засилено и в 17то училище.

Правилно ли разбирам, че всяка година преподавателя по френски е различен !? Аз си мислех, че има някаква приемственост.... че предавателите в началния курс са едни и същи от 1-ви до 4-ти клас

# 5
  • София
Преподавателите по френски се сменяха дори и през учебната година. Но това не е правило, по-скоро класът на сина ми нямаше късмет.

# 6
  • Sofia
Преподавателите по френски се сменяха дори и през учебната година. Но това не е правило, по-скоро класът на сина ми нямаше късмет.

може ли да споделиш от вашия опит - какво ниво на езиково обучение може да се очаква до 8-ми клас !?

# 7
  • София
Нашият опит е едва две години.  Laughing У дома никой не е учил френски. Затова ползваме частен учител, но само колкото да ме замести и да провери дали е усвоил материала през седмицата. Аз правя същото по останалите предмети. Ако ти имаш познания по езика, мисля, че няма да имате нужда от допълнителна помощ. Въпреки текучеството на преподавателите в училище, детето се справя добре (по мнение на частната учителка, по мое мнение и по оценката в края на учебната година).
Не зная какви ще са знанията в 8ми клас. Отново повтарям, че неминуемо ще са повече, отколкото в училище с 5-6 учебни часа в седмицата. Във форума съм срещала твърдения, че нивото се равнява на подготвителен клас в езикова гимназия, но не мога да го твърдя от личен опит.
Френският език не беше основен фактор, а по-скоро бонус при избора ни на училище. Каквото научи в повече, все е добре дошло.

# 8
  • Sofia
Нашият опит е едва две години.  Laughing У дома никой не е учил френски. Затова ползваме частен учител, но само колкото да ме замести и да провери дали е усвоил материала през седмицата. Аз правя същото по останалите предмети. Ако ти имаш познания по езика, мисля, че няма да имате нужда от допълнителна помощ. Въпреки текучеството на преподавателите в училище, детето се справя добре (по мнение на частната учителка, по мое мнение и по оценката в края на учебната година).
Не зная какви ще са знанията в 8ми клас. Отново повтарям, че неминуемо ще са повече, отколкото в училище с 5-6 учебни часа в седмицата. Във форума съм срещала твърдения, че нивото се равнява на подготвителен клас в езикова гимназия, но не мога да го твърдя от личен опит.
Френският език не беше основен фактор, а по-скоро бонус при избора ни на училище. Каквото научи в повече, все е добре дошло.

Правилно ли разбирам, че твоето дете ще бъде 3-ти клас от септеври 2010г; !? Ако е така дали може да ми кажеш кои са учителите, които водят различните паралеки и ако са ти известни отзиви за тях!!!  bouquet

Доста от далеч се опитваме да се ориентираме и изберем училище, въпреки че моята дъщеря ще бъде набор 2012 година и тогава предполагам учителите, които сега ще обучават 3-то класниците /т.е. випуска на твоя син/ ще поемат1-ви клас......

# 9
  Френския език в 20 у-ще е на много ниско ниво. Вярно е, че преподавателите се сменят често, но това е така,защото по езика има отделен преподавател, а не е началната учителка например. Ако началната учителка преподава и чуждия език няма да има текучество на кадри. Иначе кой нормален човек, знаещ език, ще работи като даскал за тези пари и да знае език на всичко отгоре.
    В 121 у-ще, което е близко до alegra, учат френски към фондация "Ламартин", но в 121 учат всички хулиганчета на кв. Мотописта. В този квартал напливът е към 73 и 104 у-ще, а не към 121.  Препоръчвам на alegra да потърси училище с немски, както тя се интересува в други теми и най-вече с учители от начален курс.

# 10
  • Sofia
Много Ви благодря !!!

# 11
  • София
До сега не сме имали учителка, която не е филолог. Надявам се и в бъдеще да е така. Проблеми имахме с една дама, която беше преподавала във ВУЗ и нямаше никакъв подход към първолаци.

klementina, от поста ти оставам с впечатление, че имаш преки наблюдения от училището. Сподели, моля те, какво да очаквам в по-горните класове. Определяш нивото като ниско, но с какво сравняваш, с други училища, с частни уроци или курсове? Не зная доколко е възможно началната учителка да води и уроците по език. Това означава да е начален педагог и филолог едновременно.

alegra, правилно си определила възрастта на детето ми. Неговата класна е Диана Фортунова. Засега съм доволна. Аз съм работеща мама и колкото и да не ми харесва ползвам целодневното обучение. Много рядко е оставало нещо неразбрано или погрешно разбрано в училище. Получавам информация за учебния процес и дали трябва у дома да се обърне внимание на нещо. Това, което е важно за мен е, че тя е подходящата учителка за темперамента на моето дете.

# 12
  • Sofia
дали Ви е известно друго училище с френски в центъра или южните квартали !?

# 13
  • София
Зад Билата на бул.България има училище с френски.За нивото на езика нищо не знам.

# 14
Зад Билата на бул.България има училище с френски.За нивото на езика нищо не знам.
Това е 121СОУ. И двамата ми сина са негови възпитаници. Големият дойде от прехваленото 20-то, където НЕ научи френски. В 121-во попадна на страхотна учителка по френски език и аз лично съм много доволна като цяло от преподавателите.
но в 121 учат всички хулиганчета на кв. Мотописта.
Такива категорични мнения ме разсмиват. Навсякъде има черни овци...Но има и качествени деца, които са именно от това училище и успяват да влязат в най-желаните гимназии. Справка подписа ми. bowuu

Общи условия

Активация на акаунт